Muammer Çelik

Muammer Çelik

Cadılar Bayramı

Cadılar Bayramı

Geçen haftadan buyana devam eden İran olaylarının aslı esası; küfrün, şeytanın grubunun-partisi(Hizbüşşeytan) ın fırsat bulup ortalığı karıştırması veya karıştırmak istemesidir. Böyle İslam adına devleti ele geçirip yönetmek isteyen veya iktidara gelen partiler ya da hükümetler çok dikkatli davranıp peygamberimizin Mekke’nin Fethi sırasındaki ve fetihten sonraki tavırlarını, uygulamalarını satır-satır okuyup incelemelidirler. Yani fetih dediğimiz kalplerin, gönüllerin fethinin İslam’a kazandırılması önemlidir. Yoksa yarım asrı aşkın veya yirmi yılın sonunda ancak nefret tohumlarının ekilmesine sebep olabiliyor, şahit oluyoruz.

***

Edindiğimiz bilgilere göre İran’da Ahmedi Nejat döneminde polis teşkilatına ek olarak artı bir AHLAK POLİSİ teşkilatı kurulur. Bu ahlak polisi teşkilatının görevi ülkedeki ahlaksızlıklara müdahale etmek ve özellikle kadınların İslam dışı giyinmelerine mani olmaktır.

***

Rejim karşıtı muhaliflerin iddialarına göre Mahsa Amini adındaki kadının kıyafetinin İslam’a uygun olmadığı gerekçesiyle ahlak polisi işkence yapmış ve ondan sonra kadın komaya girerek ölmüştür. İran rejiminin devlet televizyonundan yayınladığı görüntülerde ise (kadının pek de işkence görmüşe benzemediği ancak) salonda kalp krizi geçirerek yere yığıldığı görüntüler yer alıyor. Bundan sonra Mahsa Amini’nin ölümünü bahane eden sol komünist ve Amerikancı İslam düşmanı zındıklar harekete geçiyorlar. Neden zındık diyorum? Dini, imanı, şeriatı suçluyorlar neredeyse Allah’ı suçlayacak din düşmanları!

***

Hele hele bizim ülkemizde bulunan üç-beş ….. Kırık solcu kopuklar İran’da İslam karşıtı gösteriler var diye zil takıp oynayacaklar. Bunlar da burada safralarını kusuyorlar… Ben bunların altmış senedir ne dönek olduklarını iyi bilirim. Amerikan uşaklarını da aynı şekilde bilir tanırım. Sözde bunlar ABD ve batı karşıtı komünist ülke Rusya yanlısıydılar ancak ipini koparan her fırsatta Fransa’ya kaçtı. Ancak ne zaman İslam düşmanlığı söz konusu oldu mu timsahın alt çenesi ile üst çenesi gibi birleşiverirler.

***

  1. Yanlış yoldasınız İran polisinin hatalı davranışını eleştirip protesto edebilirsiniz. Allah’la dinle imanla savaşan nice milyonlarca yıl bütün küfür ordusu yenilip helak olup yok olup girmişlerdir. Sizde aklınızı başınıza almazsanız helak olacaksınız.

  2. Ne kadar birleşirlerse birleşsinler İran halkının %90 ı rejim taraftarıdır muhaliflerin bir hükmü olmaz olmuyor da…

  3. Bunun Türkiye’ye yansıması böyle olmamalı, işi böyle İslam düşmanlığı, Allah peygamber düşmanlığı olarak yansıtırsanız bizi karşınızda bulursunuz. Ama haksızlık, adaletsizlik, zulüm, hırsızlık, rüşvet, adam kayırma ve ihale yolsuzluğu gibi hususları bulur ve sorgularsanız da elbette sizi destekleriz.

***

Biz bu gün İran İslam cumhuriyetini birçok eksiği ve hatasına rağmen İsrail düşmanı olduğu için destekleriz. ABD karşıtı, emperyalizme karşı ve bağımsız bir ülke olduğu için destekleriz. Yoksa derdimiz İran savunuculuğu falan yapmak değildir. İran’ın şu veya bu hatalarını gündeme getirerek ABD uşaklığı, Rus komünist uşaklığı yapanlara da yuh olsun! Hele-hele en ufak bir olaydan sonra(bir kadının olayından sonra) çarşaf giyen, eli yüzü güzelce kapalı olan kadınlara karşı çırılçıplak soyunan kadınlar tarafında olmak veya böyle ülkeleri?!.. Savunan, destekleyen Müslüman ve hocalara da yazıklar olsun.

***

Konuları aklı-selimle değerlendirip, ince-ince ayırıp kime nerede, ne kadar, ne zaman, niçin ve nasıl kızacak ve sevecek olmayı bilenlere selam olsun! Adil olmak; herkese, her görüşe eşit olmaktır. Severken de yererken de adil olalım.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR