Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Buyurun İmza Kampanyasına

Buyurun İmza Kampanyasına

Geçen hafta cani İsrail’in Gazze’ye yağdırdığı bombalar içimizi dağladı. Filistinli kardeşlerimizin akan kanları yüreğimizi kanattı. Bir Müslüman olarak elimizin kolumuzun sanki bağlı gibi olması ne büyük bir hüsran! Dua etmekten başka yapacak şeyler olmalı, diye düşünüyorum.
Cani İsrail yıllardır Filistinli kardeşlerimize yürüttüğü kabul edilemez, yıkıcı, öldürücü politikasını bütün dünyanın gözü önünde fütursuzca sergileyebiliyor. Kimseden korkmuyor. Kimse ona müdahale edemiyor. Kimse dünyanın bu en çok şımarık çocuğuna; ‘Ne yapıyorsun? Bu yaptığın soykırımdır, insanlık haysiyetine yakışmayan işler yapıyorsun.’ Demiyor, diyemiyor. Neden?
Biz onlardan bir şey beklemiyoruz. Yarası olanın ciğeri sızlar. İnsan olanın yüreği yanar. Pazar günkü vahşet karşısında ciğeri yanmayanlara ne diyelim. Onları insan kategorisinde değerlendirelim mi? Biliyor ve inanıyoruz ki onları himaye edenler ve besleyenler var. Nazıyla oynayanlar var. Müslümanlar üzerinde oynanan oyunların ilki bu değil ki. Bir zamanlar koca Avrupa’nın gözü önünde Sırplar ne vahşetler yapmıştı. Çağdaş Avrupa ve dünyanın yine pek sesi çıkmamıştı. Ama ortaya Ermeni meselesi atılsın hepsi olmayan bir şeye ağız birliği etmişçesine iftiralarını yağdırıyorlar. Onlardan da ancak bu çifte standart beklenir. Başkası beklenmez.
Haksız, hukuksuz davranışlarıyla İsrail dünyanın ortasında kabadayı kesiliyor. Ateşkes biter bitmez Filistinli kardeşlerimiz yok etmek için elinden ne gelirse yapıyor. Çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden vuruyor, öldürüyor, tanklarıyla eziyor, bombalar yağdırıyor. Her seferinde sudan bahaneler buluyor. Dünyanın gözünün içine baka baka ‘SOYKIRIM’ yapıyor. Masum halkı insaf ölçülerinin dışına çıkarak kırıp geçiriyor. Kendi topraklarını genişletmek için elinden gelen hukuksuzlukları icra ediyor. Müslümanları ablukaya alıyor. Zalimliği en üst safhada. Niçin durdurulmuyor bu zulüm Allah(c.c) aşkına. Niçin dünya bu ‘SOYKIRIM’ı seyrediyor?
Diyorsunuz ki; ‘Biz bu filmi çok seyrettik. Böyle devam ederse de daha çok seyredeceğiz.’ Film değil bu hayatın kendisi. Masum bebekler, çocuklar, hayatının baharında gençler, yaşlılar ölüyor. Dünyanın kılı kıpırdamıyor. Artık bu ‘SOYKIRIM’ı lütfen film gibi seyretmeyin. Kalkın tüm devletler bazında bir şeyler yapın. Daha kaç masum cana kıyılacak?
Bir şeyler yapın. Bugünkü işleyen düzende ne yapılması gerekiyorsa diplomasi bazında, zirve yapılması, ambargo uygulanması adına acil tedbirler alın lütfen. Başka neler yapılması lâzımsa onları insanlık adına yerine getirin lütfen. Haydi, aydınlar neredesiniz siz? Kendi ülkesine ‘Ermeni Soykırım’ı için imza çığırtkanlığı yapan çağdaş aydınlar asıl şimdi çıkın ortaya. Kardeşlerimiz tüm dünyanın gözü önünde ‘SOYKIRIM’a mâruz kalıyorlar. Haydi, dünyayı çağırın bu zulmü durdurmaya. ‘Bu haksızlığa karşıyız. Masum bebekler ölmesin. Müslümanlara çifte standart uygulanmasın. Artık yeter bu vahşete son.’ Diye imza kampanyaları açın. Durmayın. Sesinizi duyurun. Boyunuzun ölçüsünü alın. (Gerçi kendi memleketinin insanına sahip çıkmayandan fazla bir şey beklemiyoruz ama yine de biz vazifemizi yapalım dedik.)
Hey gidi aydın geçinenler sözüm size; dünya, Müslüman ölümlerini seyrediyor. Niye dur diyen yok. Çünkü akan kan Müslüman kanı. Bir şey olmaz. 400-500 kişi eksilirler, diye memnun görünüyorlar. Sadece kınama mesajlar yayınlamak yeter mi? Çık karşısına yaptırım uygula. Bir zamanlar nasıl Irak’a bir şeyler satmama, almama kararları alınmıştı. Ambargolar uygulanmıştı. Neredeyse ilaç yasağı bile vardı. Nükleer silah konusunda hiçbir şey yapmadığı halde İran’a karşı dünyayı ayağa kaldırıcı bir politika izlenerek nasıl bir kamuoyu oluşturuldu. Halbuki bu haksız ve insafsız bir kamuoyudur. Zira ayni şeyler Amerika ve İsrail’de de var. Niçin onların nükleerlerine ses çıkarılmıyor? Bu çifte standartlar ne zamana kadar sürecek. Dünyada haksız, hukuksuz uygulamaların bini bir para. Aynı kamuoyunu Filistinli kardeşlerimize karşı oluşturulmasını dünyadan bekliyoruz. Cani İsrail’in yüzüne zalimliği haykırılsın. Yaptığı vahşete son verdirilsin. ‘Bir zalim ülke dünya ülkelerinin çoğu tarafından himaye ediliyor, korunuyor.’ Bugün dünyanın en zalim ülkesi İsrail’dir. Eğer ayni zulmü Filistinliler İsrail’e yapsalardı bakın o zaman nasıl dünya kamuoyu ayağa kalkardı. Değil ayakkabılar, tüm dünya insanlığının tükürükleri İsrail’e olsun. Zalimliği yanına kar kalmasın.
Cani İsrail Müslüman kanı içiyor, kınıyoruz.
Cani İsrail Müslümanların ülkesini gasp etti yıllardır Filistinli kardeşlerime dünyayı dar etti, ediyor. Biz de onları, ahretlerini dar edecek Rabbimizin ‘KAHHAR’ ismine havale ediyoruz.
Cani İsrail’in yaptığı SOYKIRIM’ dır. Dünyanın önünde bu zulme dur demeyenleri ÂDİL olmaya davet ediyoruz.
Ve ey aydınlar kollarınızı sıvayın, haydi tüm dünyanın Müslümanlardan ve Filistinlilerden özür dilemesinin sağlayan bir kampanya başlatın. İster imza ister başka yönlü yeter ki bir protestomuz bulunsun. Samimiyseniz işte size bir imtihan. Gösterin bakalım gerçekten aydın mısınız yoksa karanlık mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR