Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Bizi silemeyeceksiniz

Bizi silemeyeceksiniz

Bu yazımda da Malazgirt ile ilgili söyleyeceklerim bitmediği için ayni mevzûya devam etmek istiyorum efendim müsâdenizle.

Devlet Başkanımız Malazgirt Zaferi kutlamalarında yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi konuya onlarla başlamak istiyorum; ‘Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük fetih gönüllerin fethidir. Gittiğimiz her yere gönüllerden girdiğimiz içindir ki, aradan kaç asır geçerse geçsin varlığımız, izimiz, hatırımız tüm canlılığıyla devam ediyor. Mekke’nin fethiyle başladığımız bu zaferler silsilesini Kudüs’te ve daha nice beldeyle ve nihâyet Malazgirt giriş kapısı olduğu Anadolu ile sürdürdük.  Malazgirt’te kazandığımız zafer bizi, bize Avrupa’nın ortalarına kadar giden yolu açmıştır. Bunun için Malazgirt demek, öncesine baktığımızda Mekke demektir. Kudüs demektir. Edirne demektir, İstanbul, Rumeli, tüm Balkanlar demektir. Şâyet Malazgirt rûhunu unutursak ne öncemiz kalır ne sonrası. Şâyet Malazgirt rûhunu yaşatmayı başaramazsak geçmişimizle berâber geleceğimizi de kaybederiz. Mâziden âtiye uzanan bu büyük mirasa iyi sâhip çıkmalıyız. Mekke’ye, Medine’ye sâhip çıkılmalıdır. Zira bu mübârek topraklar bizim nâmusumuzdur.’ Hakikaten bu muhteşem fikirleri ayakta alkışlarız. Rabb’im râzı olsun bugünlere geldik şükür. Devamla;

‘Kudüs’e sâhip çıkmalı. Selçuklu’ya, Osmanlı’ya sâhip çıkmalı. Evlâdı Fâtihan olan Balkanlara sâhip çıkmalı. Kurtuluş Savaşı’na, cumhuriyete, 15 Temmuz kıyâmına sâhip çıkmalı. Bu ülke tüm ümmetin ve tüm insanlığın umûdudur. Anadolu, insanlığın geleceğinin kilit taşıdır. Büyük liderler hep Anadolu’ya sâhip çıkmak istemişlerdir… Ama insanımız en darda kaldığı zamanlarda Çanakkale’de yedi düvele karşı savaşarak; ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtmiştir. Bu uğurda nice şehidler verildi. Ülkemizin bir süredir yaşadığı sıkıntıların sebebini konjonktürel gelişmelerde arayanlar yanılıyorlar. Perde gerisinde yazılan senaryoların arka planları olduğunu’ söylüyor. Evet, çok doğru söylüyor.

Darbelerle göçertemedikleri ülkemizi şimdide ekonomik olarak çökertmek istiyorlar. Biliyorsunuz geçtiğimiz ay, bir hafta içinde 4,70 TL olan haysiyetsiz dolar 7,24 TL’ye fırladı. Bu New York ve Londra eksenli finans tetikçilerinin işiydi. ABD’nin şeytan kılıklı başkanının attığı tweetler bu arsızların işledikleri suçları âşikâr etmiştir. Bütün dünya ekonomistlerin belirttiği üzere, Türkiye ekonomisinde mart başında 3,85 TL olan haysiyetsiz doları 7 TL üzerine çıkartacak hiçbir haklı argüman yoktur. Peki, bu neden oldu? Türkiye’nin yükselişi, diğer Müslüman ülkelerle olan güzel iletişimleri, mağdur ve mazlumlara sâhip çıkışı, zâlim İsrâil’e karşı duruşu vb. pek çok şey bize göre olumlu onlara göre menfi sâik işte bu olanları yaptırdı. Ve durmayacaklar devam edeceklerdir. Ama ‘kötü komşu insanı ev sâhibi yapar’ derler ya inşaALLAH yine öyle olacak. Ülke yerliye yönelecek yerli para daha çok kullanılacak. Zâten alternatif arayışlar hızlandı. Her vatandaş ülkesine, parasına, onuruna sâhip çıkıyor. Haysiyetsiz doları bize karşı silah gibi kullananlar gün gelecek o kirli kağıdın kendi ellerinde ve evlerinde patladığına şâhit olacaklar. Zirâ; ‘Etme bulma dünyâsında yaşıyoruz.’

Bütün bu olanlar bizi özümüze döndürüyorsa ne mutlu bize! Biz Cenâb-ı Hakk’ın izniyle bu Hak ve Bâtıl mücâdelesinden yılmayacağız. Geçmişimizdeki güzel târihi birikimlerimize canı pahasına sâhip çıkarak yeniden yükselişe geçeceğiz, yıkılmayacağız. Bizimle uğraşanları tekrar yanıltacağız. Yeni bir târihsel yürüyüş ve yükseliş başlatacağız, kollar sıvandı, kervan yola çıktı. Gece gündüz çalışılıyor.

Nasıl ki geçmişimizde Malazgirt’ten yola çıktıysak işte bugün de bu sıkıntılı süreçler bize yeni alternatif kapılar açacaktır. Her şeyimizi yüce Hakk’ın izniyle kendimiz yapacak kendimiz üreteceğiz ama kimseyle de durduk yere dövüşmeyeceğiz. Bize sataşanı da perişan edeceğiz. Artık insanımızda milli bir duruş milli bir akıl milli bir direnç mevcuttur çok şükür. Ey düşmanlar bileğimizi bükemeyeceksiniz, bize diz çöktüremeyeceksiniz. Eski Haçlı zihniyetinizi yeniden diriltemeyeceksiniz. Malazgirt’te Bizans’ı dize getiren akıl ve coşku bugün de var elhamdülillah. Bu coğrafyadan bizi silemeyeceksiniz. Artık târih tersine döndü biz yeni Malazgirtlere koşacağız inşaALLAH.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR