Emre Özgül

Emre Özgül

Biri ölecek ama kim?

Biri ölecek ama kim?

Allah korusun.

 

Ben, siz veya bir başkası...

 

Yeni İstanbul Yolu Caddesi'ni; ölümlü kazaların yaşandığı, insan hayatının bittiği yeri diyorum.

 

“İstanbul Yolu, ölüm dolu” manşeti ile gün yüzüne çıkardığımız yeri hatırlatıyorum.

 

Otelcilik sektörüne yeni bir soluk getiren Eyüp Sultan tramvay durağı civarındaki Ramada Otel'de bu aralar fazlasıyla toplantı yapılıyor. İcabında bizlerde davet ediliyoruz.

 

Toplu ulaşımda genellikle tramvayı tercih ediyorum. İniyorum, karşıdan karşıya geçmek için hayli bekliyorum. Bölgede üst geçit olsa işimiz de içimiz de rahat olacak.

 

Ölüm ile burun buruna geliyoruz. Adım attığımız anda, hız sınırlarını ihlal eden, kural tanımayan bir sürücünün; son sürat bize doğru geldiğini görüyoruz. Korkudan geri adım atıyoruz.

 

Ayrıca oradan sadece ben de geçmiyorum. Gün içerisinde okula gönderdiğiniz çocuklarınız, hastaneden gelen babanız, hamile olan eşiniz, ekmek parası için canını dişe takan kocanız da geçiyor. Tehlikenin farkında olmanız için söylüyorum.

 

Görünen o ki bölgeye üst geçit şart. Belki hali hazırda bir proje vardır. Varsa yapımı ne zaman tamamlanacak? Yoksa düşünülüyor mu? Düşünülüyorsa ne bekleniyor?

 

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek başta olmak üzere, belediye yetkililerimizden konu ile ilgili en azından bilgilendirici bir mesaj beklentisi içerisindeyim.

 

 

HAA GELELİM KİTAP FUARINA

Teşekkürler. Başarılı ve gerekli bir çalışma olmuş. Bir konuda görüşümü ileri süreceğim. Toplum olarak az okuyan bir milletiz. Bu ayrı bir konu ama yine de burada kalsın.

 

Fuarda önemli isimler kadar gereksiz isimler de var, söylemeden edemeyeceğim. Önemli isimlere görüş ve ideolojik yaklaşım, ayırt edilmeden daha fazla ağırlık verilseydi kitap fuarında da Konya marka haline gelebilirdi. Bakalım, belki seneye artık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR