Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bir garip kurum KARAYOLLARI

Bir garip kurum KARAYOLLARI

Geçtiğimiz günlerde Karayollarından Alacabel Tüneline 2021 yılı için ödenek ayrıldı mı? Tünelin ne zaman ulaşıma açılacağı konusunda bilgi istedim.

Cevaben gelen ilkyazı da;

Sayın Abdullah LEBLEBİCİ;

Bölge Müdürlüğümüz [email protected] adresine 01/02/2021 tarihinde göndermiş olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin ve Genel Müdürlüğümüz Basın ve Halkla İlişkiler Biriminin Medya Paylaşımı ile ilgili yazısı ekte gönderilmektedir. İlgi yazılara istinaden başvurunuz Genel Müdürlüğümüz Basın ve Hakla İlişkiler Birimine yönlendirilmiştir”

Ulaştırma ve alt yapı Bakanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden gelen Sayı: 53018095-612.01.01-E.27086 sayılı yazı ile de,

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarımızın, sosyal medya ile yazılı, görsel ve basın mecralarında yapacakları her türlü açıklama ile paylaşımlar, ortak dil oluşturulması ve iletişimde herhangi bir, olumsuzluğa neden olmamak için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğimizin, bilgisi ve onayı alındıktan sonra yapılacaktır. Koordinasyonun sağlanması için açıklamaların ve paylaşımların [email protected] e posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bu konuda azami hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim” Bakan adıma tarafıma gönderildi.

Cevap olarak gelen yazılar bunlar. Anlayan varsa bana da anlatsın.

Demek ki DEVLET SIRRI.

SORUYORUM

Şimdi; Başımızı ellerimizin arasına alalım düşünelim,

Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda yapılan projede, köprü ayaklarında temel beton imalatları tamamlanarak elevasyon yapım çalışmaları yüzde 98 oranında bitirildi.

Viyadük, 12,50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilerek duble gidiş-geliş yol özelliğiyle faaliyet gösterecek. 42 ila 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek viyadük, bu özelliğiyle "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü" olacağı Karayolları tarafından gururla açıklandı,

Sormak istiyorum, bu yolun önceliği nedir? Yılda kaç araç geçiyor ki, aralıksız yapımına devam ediliyor?

Karaman-Mut-Silifke arasında bulunan yol hepimizin malumu, dar ve virajlı, bu yolun bir an önce yapılması ihtiyaç.

Ancak; gelin görün ki bu bölgede yol inşaatı olmadığı halde tüneller nerede ise tamamlanmış durumda.

Yolun öncelikli olarak açılması için, Başbakan’ ın ya da Bakan’ ın emir vermesi mi gerekiyor.

REİS HALLEDER

Gelelim Seydişehir-Manavgat arasına, Devletimiz bu yolun önemini bildiği için 17.10.2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Konya`yı Antalya`ya bağlayacak Alacabel Tüneli`nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma töreninde zamanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan video konferans aracılığıyla bağlandı tünelin tamamlanmış halinin görsellerini paylaşarak,

"Özellikle Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun tamamlayıcısı, Konya'yı Seydişehir ve Akseki üzerinden Antalya'ya bağlayacak, Alacabel geçidini, 'kışın geçit vermez' geçidini iki tane tüp tünelle, 7 bin 360 metrelik iki tünelle birbirine bağlayacak, 19 kilometrelik, 215 milyon lira yatırım bedelli bir proje." Dedi ve 2019 yılında ulaşıma açılacağını söyledi.

Yılda 4 milyondan fazla aracın geçiş yapacağı tünel hala açılmadı, 2021 yılı için ödenek ayrıldı mı o bile belli değil. Çünkü Karayolları bu konuda bilgi dahi vermedi.

Koskoca ülkeyi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ ın sırtına yükledikleri için, herkesin kafasında, REİS HALLEDER düşüncesi hakim.

Bu sebeple bu kurumların çalışmasına gerek yok, çünkü nasıl olsa

REİS HALLEDER”

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR