Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Antalya çevre yolunda ilk adımlar atılıyor

Antalya çevre yolunda ilk adımlar atılıyor

Çevre yolunun ticari alan olması ile ilgili, ilki 27.10 2014 sonuncusu da 27.12.2020 yılında olmak üzere tam 44 yazı kaleme almışım.

Yazılarımın hemen hemen tamamında Antalya çevre yolunun bir an önce imara açılarak TİCARİ ALAN olması gerektiğini dile getirdim, Belediyenin adım atmasını istedim.

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım 45. yazımda Antalya çevre yolunun ticari alan olacağı ile ilgili Başkan Mehmet Tutal’ ın müjdesini paylaşmıştım.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, “Memleketime, ülkeme kim bir çivi çakıyor ise başımın üstünde taşırım”

Kalkınma yerelden başlar, bizler yaşadığımız memleketi ekonomik, siyasi ve kültürel yönleri ile hızlı bir şekilde kalkındırırsak, ülkemiz de o kadar hızlı kalkınır.

Kalkınma da özel sektör olduğu kadar yerel yönetimler ve daha sonra da devlet yatırımları ön plana çıkar.

Bazı yatırımlarda özel sektör yerel yönetimlerin, bazı yatırımlarda da yerel yönetimler özel sektöre öncülük eder.

Antalya çevre yolunun Ticari alan olması Özel sektörün önünü açacak çok önemli bir proje.

Burada Yerel yönetim gerekli adımları atmaz ise geçmişte olduğu gibi bir 30 yıl daha çevre yolu ticari alan olmaz, bizler de yılda ortalama 5 milyon aracın geçişine bakar durur, araba markalarını ve modellerini öğreniriz.

CANLILIK KAZANACAK

Yerel yönetim görevlerinin başında ekonomik anlamda hareketlik ve canlılık kazandıracak projelerin gerçekleşmesini sağlamak için özel teşebbüs yatırımcılarının önünü açmak gelir.

Yılardır yaptığım uyarıları dikkate alan ve uzun süredir konu ile ilgili sessiz sedasız çalışan Belediye başkanı Mehmet Tutal, “İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan Konya-Antalya Çevre Yolunun daha cazibeli hale gelmesi için yeni bir çalışmaya imza attı”

Trafik akışının yoğun olduğu Konya-Antalya Çevre Yolu üzerinde istihdama katkı sağlamak ve yolu kullanan vatandaşlara mola yeri oluşturabilmek amacıyla mülkiyeti Seydişehir Belediyesine ait olan 1.000 metrekarelik alanda butik dükkan çalışmalarına başlandı.

Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır. Büyük yatırımlar incelendiği zaman, hemen hemen tamamının küçük işletmeler ile başladığı görülür, daha sonra da devasa tesislere dönüşür.

Antalya çevre yolunun Ticari alan olacağı ile ilgili Başkan Tutal’ ın verdiği müjdeyi paylaşmıştım.

Belediye bu müjdeyi bir adım daha öne taşıyarak, Marangozlar Sanayi Kavşağı Karayolları Bölge Müdürlüğü karşısında bulunan alanda yapılacak olan butik tesislerin ihalesin tamamlandığını kamuoyu ile paylaştı.

Konu ile ilgili Başkan Tutal; “Şehrimizin gelişimi ve değişimi noktasında yeni projeler üretmeye ve ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Bu projelerimizden biri olan, mülkiyeti belediyemize ait 281 ada 176 parselde bulunan 1.000 metrekarelik alanda 5 adet dükkan olacak şekilde 1 ekmek fırını, 1 kafe ve restorandan oluşan proje çalışmamızı hazırladık, ihalesini yaptık” dedi.

Başlangıç olarak bu adımın atılması son derece önemli, zira bu yatırımın, Antalya Çevre yolunun Ticari alan olduğu ile ilgili dev bir adım olduğunu düşünüyorum.

Seydişehir coğrafi alan olarak oldukça şanslı bir yerde. Ülkenin Kuzey bölgelerinden Antalya bölgesine gidecek vatandaşlar, Toroslara tırmanmadan önce, Antalya bölgesinden ülkenin Kuzey ve iç bölgelerine geçecek vatandaşlar da Toroslar dan iner inmez dinlenmek için Seydişehir’ de mola verme zorunluluğu hissedecektir.

Bu özelliğimiz ekonomik olarak değerlendirmek gerekiyordu, bu sebeple, Belediyenin yapacağı işyerlerinde, “yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların” satışı yapılacağı için bir anlamda mola bölgesi oluşturulacak, aynı zamanda yol daha da kullanılır hale gelecektir.

Bir önemli konu da; yapılacak işyerlerinde Seydişehir Belediyesi levhasının bulunması olacak ki, halkımız her zaman kamuya ait yerlere daha çok güven duyar, tereddüt etmeden mola yeri olarak tercih eder.

Seydişehir Belediyesi’ nin bu girişiminin özel teşebbüs yatırımlarına örnek olacağını, kısa süre içinde çevre yolunda önemli birçok yatırımın önünü açacağını düşünüyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR