Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Aklımız Vaduz maçındaydı, iyi değildik ne kazandık ne de kaybettik

Aklımız Vaduz maçındaydı, iyi değildik ne kazandık ne de kaybettik

Aklımız Vaduz maçındaydı, iyi değildik ne kazandık ne de kaybettik

Konferans liginde oynadığımız üç maçta yenilgi görmedik, ortaya koyduğumuz oyun oldukça iyi, durum böyle olunca camianın takımdan beklentileri de arttı.

2022-2023 ligi deplasmanda oynayacağımız Ankaragücü maçı ile başlıyor. Bu yıl ki hedefimiz Konferans liginde gruplarda olmak, ligde ise geçen yıl yakaladığımız başarının altına düşmemek.

Oynanan ilk hafta maçlarına baktığımız zaman ligin öyle kolay geçmeyeceği açıkça görülüyor. Bu sebeple camia olarak alınan her sonuçta Konyaspor’ un yanında olmalıyız.

Eksiklikleri, aksaklıkları elbette eleştireceğiz, bunu kırmadan incitmeden yapacağız. Zira Konyaspor artık bir marka.

Ayrıca Basketbolda da Süper ligde olmanın tüm kente ayrı bir hava katacağı gerçeği de göz ardı edilmemeli.

Bu güzel gelişmelerin yanında İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İş birliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisi Türkiye'nin ev sahipliğinde bu akşam Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.00'de gerçekleştirilecek.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle 1 yıl ertelemeli yapılacak oyunlar 18 Ağustos'a kadar sürecek oyunlarda, 56 ülkeden 4 binden fazla sporcu 24 farklı branşta madalya için ter döküyor. Organizasyonda toplam 355 madalya sahibini bulacak olması spor’ da Konya’ nın marka olduğunun göstergesidir.

Bu güzel gelişmeler ile geldik Ankaragücü maçına, ligde ilk maçlar her zaman zordur, deplasmanda oynamak ise daha zordur.

Nitekim maçın ilk yarısında Ankaragücü’ nün iyi bir takım olduğunu gördük. Savunmada açıklar verdik, bunun sonucu olarak da rakip dört ciddi pozisyona girdi ancak, son vuruşlarda başarılı olamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

Bizim için üzücü olan tek isabetli şutumuzun olmaması, bunun yanında korner de kullanamadık.

İlk yarıya oranla biraz daha baskılı başladık ikinci yarıya, bunun yanında defansta da açıklar vermeye devam ettik. İki takıda pozisyonlara girdi ama değerlendiremedi.

Alışkın olmadığımız bir maç oynuyoruz, 95 dakika boyunca bir tane isabetli şut çekemedik. İki takımda gol atmayı başaramayınca maç 0-0 sona erdi.

İyi niyetli bir ifade kullanmak istiyorum.

Aklımız Vaduz maçındaydı, iyi değildik ne kazandık ne de kaybettik “diyerek kendimizi teselli etmek istiyorum.

HAK ETTİK AMA KAZANAMADIK

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Lihtenştayn ekibine karşı bariz oyun üstünlüğümüzü skora yansıtamayınca sahadan beraberlik ile ayrıldık.

Sayısız gol fırsatı yakaladık, atamadık. Futbol çok enteresan bir oyun, iyi oynayan değil gol atan kazanıyor.

Spor camiasının tamamı hemfikir. Hakem çok kötü bir performans gösterdi. Camia olarak bu durumlara şimdiden alışmalıyız. Galibiyeti hak ettiğimiz ama kazanamadığımız bir maç oldu.

11 Ağustos Perşembe günü rövanşı evimizde oynayacağız. Turu geçmek için rakibi mağlup etmeliyiz. Her türlü beraberlikte ise maç uzayacak.

Şimdiden uyarayım, ligde de kötü hakem yönetimleri ile karşılaşacağız, hakkımız yenecek, bu durumlarda dahi başta teknik ekip ve oyuncular dikkatli ve sabırlı olmalı.

Bırakın kırmızı kartı, sarı kart bile görmemeliyiz. Teknik ekip şimdiden gerekli uyarıları yapsın. Kırmızı kart görmek Konyaspor camiasına yakışmıyor.

Bu arada Fenerbahçe için bir cümle söz etmek istiyorum. Ali Koç’ un spor adamı olmadığı anlaşıldı. Fenerbahçe bu yılı da kaybetmek istemiyorsa, önce Ali Koç gitmeli, derhal İsmail Kartal göreve getirilmeli.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR