Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır

Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır

Onlarca ormanda nerede ise eş zamanlı olarak yangın çıktı. Nedense ağırlıklı olarak Deniz gören yerlerde.

Başta, Manavgat olmak üzere, Orhaneli, Yenişehir, Nilüfer-Bursa, Bodrum, Dalaman, Fethiye, Göçek-Muğla, Gelibolu, Eceabat, Biga-Çanakkale, Dursunbey, Marmara adası-Balıkesir, Tavşanlı-Kütahya, Gebze-Kocaeli, Gündoğmuş, Gazipaşa ve daha birçok yerleşim yerinde çıkan yangınlar içimizi yaktı.

10 yılda, 23 bin 878 yangında 60 bin hektar ormanlık alan yanmış. Bir futbol sahasının büyüklüğü göz önüne alınırsa, 10 yılda, 85 bin futbol sahası kadar ormanlık alanımız yok olmuş.

Bir orman 60-70 yılda, geyiği, ceylanı, kaplumbağası, otu, kelebeği, çiçeği, böceği, arısı, kuşu, sürüngeni, sincabı, kirpisi, tavşanı, tilkisi ve daha birçok canlısı ile biyolojik çeşitliliğini, kendi habitatını oluşturduğu göz önüne alınırsa facianın boyutu daha iyi anlaşılacaktır.

Seydişehir’ e yakın olması sebebi ile Manavgat ve Akseki de çıkan orman yangınları ile daha fazla ilgilendik. Belediye, Etibank Alüminyum tesisleri yangına müdahale etmek için imkanlarını seferber etti.

Ateş düştüğü yeri yakar, ancak, bu aşamadan sonra yaraların kısa sürede sarılması gerekiyor.

DÜNYANIN EN YARDIMSEVER MİLLETİYİZ

Manavgat bölgesinde başlayan yangın hafta sonunda da devam edince yangın bölgesine gitme ihtiyacı hissettim.

Yolda gördüğüm manzara, İç Anadolu bölgesinden başta Konya-Seydişehir ve Beyşehir’ den “YANINIZDAYIZ” afişleri yazılı yardım kamyonlarını görünce Dünyanın en yardımsever, merhametli ve onurlu Milleti olduğumuza bir kez daha şahit olarak gözlerim doldu.

ÖNCELİK İHTİYAÇ BUZDOLABI ve HAYVAN YEMİ

Yangın bölgelerinde yaptığım tespite göre mağdur olan halkın öncelikli ihtiyaçları buzdolabı ve hayvan yemi.

Öyle ayran, su yemek gibi gıdaları göndermenin bir anlamı yok. Bu tür yiyecekler sıcak hava sebebi ile yarım saat içinde bozluyor ve bir işe yaramıyor.

Vatandaşlar, gıdalarını korumak için acil buzdolabına ve aç kalan hayvanlarını doyurmak için samana ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Yardım yapacak vatandaşların önceliklerinin bunlar olmasında fayda var.

YARALARI BİRLİKTE SARILIYOR 

Büyük afetler sonrasında yaraları birlikte sarmada Dünyanın en yardımsever, merhametli milletiyiz.

Seydişehir Belediyesi isabetli bir adım atarak, Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirdi. Akseki-Manavgat bölgelerine yardım için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. 

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası da ayrıca bir kampanya başlattı ve Belediyenin başlattığı kampanyaya da destek verdi.

Coğrafi konum bakımından komşumuz olan Akseki ve Manavgat ilçelerinde yangının oluşturduğu izleri bir nebze olsun kapatabilmek adına böyle bir kampanyanın başlatılması yerinde ve isabetli.

Öncelikli olarak emeği geçenleri kutlamak istiyorum.

Bu konuda Seydişehir halkının tek yürek olduğuna, elinden gelen yardımı kısa süre içinde yaptığına şahit oldum.

Geçmişte yaşanan deprem, sel, yangın gibi büyük afetlerde her türlü yardımı esirgemeyen halkımızın kalender bir yapıya sahip olduğu bilinen bir gerçek.

MERKEZ KURULDU

Nakdi yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Halk Bankasına ait TR79 0001 2009 5140 0001 0181 07 IBAN numaralı “Durmuş Onar Levent Karaarslan” isimli yardım hesabına “Yangın Yardımı” açıklamasıyla birlikte yardımda bulunabilecekler.

Toplanılan yardımlar STK Başkanlarıyla birlikte yangından etkilenen ilçelerin Belediye Başkanları, AFAD ve STK başkanlarıyla ile koordineli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Unutmayalım, “Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR