Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

AB ve Türkiye

AB ve Türkiye

Türkiye’nin hayali AB üyeliği askıya alındı. Türkiye, yaklaşık iki buçuk asırdır Avrupalılaşmak ve Avrupa ile bütünleşmek için çalışmaktadır. Bunun için İngiltere’nin isteği ile Tanzimat’ı ilan etti. Batı’nın isteği ile halifeliği kaldırdı. Buna paralel olarak bir dizi inkılâp gerçekleştirdi. Bunların içinde en önemli olanı bir gecede bir milleti cahil bırakan harf inkılâbıdır. Gaye batılılaşıp AB’ye girmektir. Böylece Batı medeniyeti nimetlerinden faydalanmaktır(!?)

AP, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerini, 24 Kasım 2016 tarihinde geçici olarak dondurulması kararı aldı. 37'ye karşı 479 oyla kabul edildi.  Bu tasarının hukuki bağlayıcılığı yok. Ancak karar aralık ayında bir araya gelecek AB liderlerine bir mesaj niteliği taşıyor.

Gerekçe, FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan durum ve OHAL uygulamasının getirdiği şartlar. İdamın geri getirilme isteği…

AP, Türkiye aleyhine aldığı bu kararla yetinmeyecek ve ardından bir dizi karar alacaktır. Mesela silah satılmamasını istemekte, ambargo uygulanmasını da isteyebilir..

Başta ABD olmak üzere Batı, 15 Temmuz darbesi ile bir sonuç alamayınca şimdi de ekonomik yönden bir sonuç almaya çalışmaktadır. Dolar yükselmekte, anarşi tırmanmakta, Türkiye’nin güney sınırı istikrarsızlaştırılmakta vs. Göreceğiz, Türkiye bu tehlikeyi de az zayiatla atlatabilecek mi? İnşallah atlatır.

Türkiye 1951’den beri AB’nin kapısında kapı kulu askeri gibi beklemektedir. Bakalım ne kadar bekleyecek, Allah bilir. İngiltere AB üyeliğinden ayrılmasına rağmen Türkiye hâlâ AB’nin kapısında beklemesi düşündürücüdür..

Türkiye’nin hayali bu ya; ne olursa olsun AB’ye girmektir.  Biz bas bas bağırıyoruz; AB, Türkiye nin üyeliğini kabul etmez diye. Gerekçelerini sıraladık; ama sesimizi duyuramadık.

Bir daha söylüyoruz: Türkiye Hıristiyanlaşmadıkça AP, Türkiye’nin üyeliğini asla kabul etmez.  Siz ne derseniz deyin, AB Hıristiyan kulübü değil, Hıristiyan birliği de değil. Ekonomik işbirliği teşkilatıdır.  Ne derseniz deyin onlar Türkiye’nin üyeliğini asla  kabul etmez; Hıristiyanlaşmadıkça. 

Türkiye diyor ki: Ey Avrupa siz ne söylediniz de yapmadık. Hilafeti kaldırdık, harf inkılâbını gerçekleştirdik, medeniyetimizi terk ettik, daha ne yapalım. Avrupa da daha çok eksikliğin var, tamamla gel diyor.

Biz Türkiye’de balans ayarı yapmak için on senede bir darbe yaparız, fakat sen 15 Temmuz darbe girişimini engelledin, OHL’i uzatıyorsun, bizim istemediğimiz şekilde icraatta bulunuyorsun, bize kafa tutuyorsun, IMF’den borç para almıyorsun, silah sanayini geliştirmeye çalışıyorsun, otomobil üretmeye kalkıyorsun, uçak yapmaya çalışıyorsun vs.

Sonuç olarak diyoruz ki; siz istediğiniz kadar AB’nin istediği şekilde kültürünüzü dizayn edin, kanunlarınızı değiştirin, fark etmez. Hıristiyan olmadıkça onlar sizi asla kabul etmeyecektir. Aksi takdirde kendini inkâr etmiş olur.

Unutmayın ki Ehl-i Kitabın varlık sebebi, İslam’ı eğri göstermek ve insanları Allah yolundan alıkoymaktır. Yüce kitabımız böyle demektedir. Sen bunu hâlâ öğrenemedin mi? Ey hayali AB olan Türkiye. 15 Temmuz da sana bir şey öğretemedi mi? Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR