Adem Turan

Adem Turan

11 Rebi’ul- Evvel 571 önemli bir tarih

11 Rebi’ul- Evvel 571 önemli bir tarih

Bu gün Rebi’ul-Evvelin beşinci günü, en önemli hadise, Efendimizin dünyaya teşrif ettikleri ay. Nasip olursa 30 Kasım perşembe gecesiMevlid Kandilini’ idrak edeceğiz inşallah.

Günlerin en hayırlısı olan Cuma günü. Aynı zamanda Öğretmenler Günü. Kısaca bir çok açıdan mukaddes bir gün. Muhakkak ki,  öğretmenlik de çok kutsal bir meslek. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyoruz. Başöğretmenimiz de Hz. Muhammed Mustafa (sav)’dir. Mekke şehrinden Medine’ye hicret edilince, Peygamberimiz birçok alanda faaliyet gösterdiği gibi eğitime de önem vererek, mescidin yanına bir yer inşa ettirmiştir. Bulunduğu yere de suffe denilmiştir. Burada barınanlara da “Ashab-ı suffe” diye adlandırılmıştır. Özellikle dışarıdan gelen suffe halkına okuma yazma öğretmekle birlikte İslam dininin muhteviyatını aynı zamanda inceliklerini öğretmiştir.

Elbette; Eğitim ve öğretim bir millet için en önceliklidir. Zira geleceği bu gençler şekillendirecektir. Maddi-manevi iyi bir şekilde donatılırsa, yarınlar o ölçüde güvenli ve umutlu olacaktır. Bunun farkında olan ülkeler de, bu doğrultuda programlar yaparak bütçeler ayırmakta. Hatta bazıları eğitimin kalitesini yükseltmek adına, kız ve erkek çocukların sınıflarını ayrı tutmakta. Bunların başında Avrupa, Amerika ve Avustralya gibi kıtalarda tek cinsiyetli eğitime önemli bir yöneliş başlamıştır. Karma eğitimin okullarda bir çok sorunlara yol açtığı tespit edildiğinden, yapılan araştırmaya göre; Taciz, hırsızlık, kavga, boşa vakit geçirme gibi suç işleme oranların ciddi oranda düşüş gösterdiği tespit edilmiştir. Keza İsveç, Danimarka, Norveç gibi ülkelerde bu tarz uygulama başlamıştır.

Şairin dediği gibi;      

Sabah sekiz akşam beş seninle yoğrulmuşum.

Cehaletle savaşta kendimi unutmuşum.

Öğretmenim diyorum, uykuyu sorma bana.

Muhammed'in aşkına bakışın yeter bana.

Ana, baba, arkadaş, sırdaşın ben olmuşum.

Öğretmenlerimiz baş tacımızdır. Hepsine saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Bu dünyadan göçmüş olan tüm öğretmenlerimize de Allah (c.c.)’den rahmet diliyoruz.  

Peygamberimiz (sav) "İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır." (Tirmizi) Sözleri de oldukça manidardır.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR