Hüzeyme Yeşim Koçak

Hüzeyme Yeşim Koçak

Yılbaşı Duası

Yılbaşı Duası

“Arının iğnesi olmasa

Balın tadı olmazdı.

Ruhun sıkıntı duymasa

Hayır ve iyilik olmazdı.

Eğer sana tahsis edilmemişse

Kazanamazsın çabayla.

Ama çaban olmazsa

Ulaşamazsın asla sana tahsis edilene.”

Hz.Evhadüddin-i Kirmâni

Duayla başlarız söze…

2024 senesinin milletimize, ümmetimize, iç ve dış dünyamıza hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

“Ey Allah’ım senden istiyorum. Gözlerin görmediği, düşüncelerin almadığı, işlerin ve senelerin değiştirmediği ya Hû!

Denizlerin ölçüsünü de, yağmurun damlalarını da, yaprakların sayısını da bilen, gecenin karanlıkla neyi örttüğünü de, gündüzün nurla neyi aydınlattığını da bilen. Göklerdeki hiçbir semâ, yeryüzündeki hiçbir yer, hiçbir dağ ve üzerindeki hiçbir çakıl taşı, hiçbir deniz ve dibindeki hiçbir şey O’ndan gizli değildir.

Gecenin karanlığı da, günün aydınlığı da, güneşin parlaması da, rüzgârın fısıltısı da, suyun şırıltısı da, ateşin çıtırtısı da, ağaçların hışırtısı da; her şey sana secde eder.

Nûh (a.s.)’ı boğulmaktan kurtaran da, Dâvûd (a.s.)’ın günahını affeden de Eyüp (a.s.)’ın hastalığını gideren de, balığın karnındaki Yûnus (a.s.)’ın sıkıntısını gideren de, Mûsâ (a.s.)’ı annesine kavuşturan da, Yusuf (a.s.)’ı musibetten ve iftiradan kurtaran da sensin.

İsrâiloğulları için denizi yaran sendin. Musa (a.s.) asasını denize vurduğunda, “Deniz yarıldı ve her parçası koca bir dağa döndü” (26:63). Böylece Musa (a.s.)’ın risaletinde imana döndüren sendin; öyle ki, “Âlemlerin Rabbine iman ettik dediler. Musa’nın ve Hârun’un Rabbine” (7:121-122).

İbrahim (a.s.)’ı hitabınla şereflendirerek ve, “Ey ateş, İbrahim’e karşı serin ve esenlik ol! Onlar İbrâhim’e bir tuzak kurmak istediler. Fakat biz onları en çok zarara uğrayanlar durumuna düşürdük” (21: 69-70) diyerek, ateşi onun için serin ve zararsız kılan sendin.

Senden sonumu hayır etmeni ve sana vardığımız günü en güzel günüm kılmanı dilerim.

Ey müşfik Yoldaş! Ey sevgili Dost! Ey en yakın komşu! Ey benim gerçek koruyucum! Bütün sıkıntılarımı gider ve bana gücümün üstünde yük yükleme. Muhakkak sen zâhirdeki hakikatsin.

Ey boğulmaktan koruyan, ey sıkıntıları gideren, ey her garibin can yoldaşı, ey tek başına olanların dostu. Beni şu anda selamete eriştir, zira sabrım yok.

Muhakkak ki senin her şeye gücün yeter” (3:26). “O ne güzel dost, ne güzel yardımcıdır” (8:40).” (13.yy. Sûfi Metinlerinde İman ve Amel’ den)

***

“Ey Allah’ım! Ey şaşırmış olanlara hidayet veren! Ey günahkârlara rahmet eden! Ey ayağı kaymış olanları düştüğü yerden kaldıran!

Büyük tehlikelere duçar olup da perişan olan şu kuluna da bütün Müslümanlara da hepsine rahmet et. Bizi seçilmişlerin, nimet verdiklerinin, rahmetinle haşrettiklerinin, peygamberlerin, muhlislerin, şehitlerin ve Salihlerin arasına koy. Ey âlemlerin Rabbi, duamı kabul et!” ( William C. Chittick, 13.yy. Sûfi Metinlerinde İman ve Amel )

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüzeyme Yeşim Koçak Arşivi
SON YAZILAR