Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Sokol’u küstürme hocam

Sokol’u küstürme hocam

Süper Lig milli araya girdi. Konyaspor ligde başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor ancak son dönemdeki beraberlikler biraz keyif kaçırdı.

 

Keyif kaçıran olay sonuçlardan çok sahadaki futbol oldu. Konyaspor kazanmaya çok yakın olduğu Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarından 1 puan çıkarınca camianın modu biraz düştü.

 

Teknik direktör İlhan Palut Alanya beraberliğinin ardından yaptığı basın açıklamasında “Alanyaspor da bugün mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadı. Beraberlik maçı şeklinde bitti ama neticede kazanmak istiyorduk. Sonuç olarak her ne kadar bugün yenilgisiz bir takımsak da galip gelememe periyodumuz uzadı. Bu da bizi hedeflerimiz açısından rahatsız ediyor.” bu ifadeleri kullandı

 

Ligde alınan her puan değerli ancak sezona hızlı bir giriş yapıp ardından 4 maç art arda kazanamamak ister istemez psikolojik anlamda takım ve taraftar üzerinde bir negatif etki yapıyor.

 

Milli arada İlhan hocanın teknik taktik ile birlikte oyunculara psikolojik anlamda da yükleme yapması gerekiyor.

 

Konyaspor son haftalarda puan kayıpları yaşadı fakat şuana kadar yeşil-beyazlı ekip Süper Ligdeki en başarılı başlangıç yaptığı sezonu geçiriyor.

 

Son haftaki hatalara küçük dokunuşlarla müdahale edildiği takdirde bu sorunların kısa sürede çözülüp başarılı sonuçların devam edeceğini düşünüyorum.

 

AHMED HASSAN ISRARINDAN VAZGEÇMELİ

 

İlhan Palut Kasımpaşa ve Alanya maçlarında ilk 11’de Sokol Cikalleshi’nin yerine Ahmed Hassan’a şans verdi.

Ahmed Hassan Kasımpaşa karşısında ilk golünü atmasına rağmen etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Mücadele hırsı, isteği taraftarın görmek istediği düzeyde değildi. Bununla birlikte üretkenlik anlamında da Mısırlı golcü sınıfta kaldı.

 

Alanyaspor karşısında tekrar kulübeye döner diye beklediğim Ahmed Hassan ilginç bir şekilde yine ilk 11’de maça başladı. Yine Kasımpaşa maçında olduğu gibi sahada yokları oynadı ve ikinci yarıda yerini Savaşçı Sokol Cikalleshi’ye bıraktı

 

İlhan Hoca Kasımpaşa maçının ardından bu oyuncuda ne gördü ve ne bekledi de oyuna onunla başladı anlamış değilim.

 

Oysa sezon başından beri oynattığı sistemin en önemli parçası hatta yıldızı Sokol Cikalleshi idi. Bunun böyle olduğunu aslında hoca da çok iyi biliyordu. Ancak sanırım İlhan Hoca Ahmed Hassan’ı ilk 11’de başlattığında daha çabuk uyum sağlar diye düşündü.

 

Değilse bu oyuncu Kasımpaşa maçı sonrasında ilk 11’de başlamayı hak etmediğini göstermişti.

Alanyaspor maçı da bunun tuzu biberi oldu.

 

Sanırım artık İlhan Hoca tekrar eski takım oyununu iyi oynayan Sokol Cikalleshi ile maçlara başlayacaktır. Aksi takdirde Ahmet Hassan hem kendi kaybedecek hemde hocaya kaybettirecek.

 

Konyaspor için söyleyeceklerim kısaca bunlar

1922 Konysapor ve basketbol için de birkaç cümle yazmak istiyorum.

Yavru Kartal’da Hakan Ünal ile yollar ayrıldı. Takım Hakan Ünalsız çıktığı ilk maçta 5 gollü bir galibiyet aldı. Ancak bu galibiyetin kan değişikliğe ile alakalı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

1922 Konyaspor ilk 4 haftada şampiyonluk kovalayan ekiplerle oynadı.

Bu zorlu süreç tamamlanmış ve Yavru Kartal artık kendi ayarındaki takımlarla oynayacaktı. Hakan hoca ile yol ayrımı yaşanmadan önce görüştüğümde “Uşak maçı ile birlikte çıkışa geçeriz Ferhat”demişti. Söylediği oldu takım Uşak maçını kazandı. Kısacası bu ayrılık bence erken oldu. İnşallah 1922 Konyaspor sıkıntı yaşamadan sezonu tamamlar.

 

Basketbola gelince.

Beysu Konyaspor Basketbol sezona müthiş bir galibiyetle başladı. Yönetim ilk maçında takımı yalnız bırakmadı. Bu durum Konyaspor Yönetiminin basketbol branşına da futbol kadar önem verdiğini gösterdi.

Yeşil-beyazlı camia inşallah bu branşta da hak ettiği yere gelecek. İlk maçını kazanarak lige moralli başlayan takımı ve Okan hocayı kutluyorum. Basketbol şubesinden sorumlu yöneticiler Hakan Faydasıçok ve Sami Pirinç’i de tebrik ediyor başarılı bir sezon diliyorum

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR