Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Kentiniz Sizin Olsun, Şehir Verin Bana

Sonbahar mevsiminin girmesi ile birlikte yağışlar özellikle de ovada çiftçilerin beklediği bereketli yağışlar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
Mahsul için son derece faydalı olan mevsimsel yağışlar bir taraftan çiftçileri sevince boğarken aynı yağışlar diğer taraftan şehirde pardon kentte yaşayan insanların yine kâbusu olmaya başlamıştır.
Çünkü her kış mevsiminde yaşanan ve artık bir Konya klasiği haline gelmeye aday olan yağmur suları rezaleti bu senede henüz mevsimin ilk yağışıyla birlikte yaşanmaya başlamıştır Konya’da.
Çünkü geçen yıllarda olduğu gibi yağan yağmura hazır olmayan belediyeler bu yılda vatandaşlarına hazırlıksız olmalarının çilesini çektiriyorlar.
Koskoca bir yaz mevsimini daha ağustos böceği misali şarkılı, türkülü reklam ve övünme ile geçirmelerinin ceremesini yine vatandaşa çektirecekler.
Bunun ilk örnekleri de Cuma ve cumartesi günü aralıklarla yağan yağmur nedeni ile bizim şehrimiz idarecilerin ise kentlerinin merkezinde rögarların çekmemesi nedeni ile birçok vatandaşın zor anlar yaşamasıdır.
Bir yaz boyu günlerini lak lakla geçiren belediyelerin özellikle de seçim tarihinin öne alınması gündeme gelince çalışmayı artırmalarının çözüm olmayacağı bir kez daha görülmüştür.
Mevlana Müzesi önündeki çalışmaların yağışla birlikte insanlara artan derecede zorluk yaşatması bir yana Tarihi Bedesten Kentsel Dönüşüm Projesinin yağmur sularının uzaklaştırılması ile ilgili bölümünün olmaması veya aksaması nedeniyle nerede ise her dükkân önüne bir çöp tenekesinin konması marka şehrin gereklerinden olsa gerektir.
Belediyenin hemen 100 metre ilerisindeki iş merkezleri arasında trafiğin tek yönlü aktığı sokakta ise dükkan sahiplerinin yol kenarında biriken yağmur sularından korunmak için nerede ise cadde ortasına kadar yola duba koyarak yolu daraltmalarıı da marka kent için bir başka enstantane olmuştur.
Sanayi esnafının hali zaten yıllardır içler acısı bir durumdadır.
Sanayi esnafı denince sadece eski sanayi ve motorlu sanayi esnafı akla gelmesin.
Matbaacılar Sitesi Hacıbayram Caddesi’nde bulunan işyerleri başta olmak üzere bölgedeki tüm sitelerin dükkânları kanalizasyon rögarlarının tıkanması sebebiyle sıkıntıya düşmüşlerdir.
Her yağan yağmurla beraber şehrin en üst kottaki tıp fakültesi önündeki rögarların en düşük kottaki kanal rögarları ile tıkanması artık bu şehrin kaderi olmamalı.
Belediyelerin temel görevi hemşerilerinin ayağını yazın tozdan, kışın ise yağmurdan ve çamurdan kurtarmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi

Kültürün Körelmesi

04 Şubat 2026 Çarşamba 14:33

Din ve Kültür Ayrımı

01 Şubat 2026 Pazar 11:42

Nostalji Strateji Değildir

28 Ocak 2026 Çarşamba 14:26

Çanak Çömlek Patladı

25 Ocak 2026 Pazar 12:40

Kaç Yıl Gerideyiz?

21 Ocak 2026 Çarşamba 14:54

Trumpgillerin Dünyası

18 Ocak 2026 Pazar 14:36

Yeni Esaret Düzeni

14 Ocak 2026 Çarşamba 14:55

Çağdaş Maskeli Balo

11 Ocak 2026 Pazar 00:15

Seküler Paganist Eğitim

07 Ocak 2026 Çarşamba 14:32