Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Futbol hiç bitmesin

Futbol hiç bitmesin

Ve yeni sezon hazırlığı bugün başlıyor.Geçen sezonun bitişinden başlamak istiyorum, sonrasında yeni sezona geleceğim.

 

Ben bir spor gazetecisi olarak ligin bitmesini hiç istemiyorum.

 

Çünkü lig devam ettikçe gözle görülür bir hareketle birlikte heyecan, hüzün, mutluluk, hırs, asabiyet yoğunluk,yorgunluk, koşturmaca bunların hepsini bir arada yaşıyorum.

 

Futbolu seven insan ligin ilk başlama düdüğü ile birlikte başlıyor bunları yaşamaya.   Kahvehanelerde, minibüslerde, otobüslerde, tramvaylarda, ofislerde, sayamadığım her yerde. Hatta hacı emmim camiye girip namazını eda etmeden önce bahçede futbol konuşuyor..

 

Mahallede futbol oynayan Ali, topu ayağına aldığı zaman Arda oluveriyor bir anda aslında bu iki örnek yeter futbolun hayattaki yerini özetlemeye.

 

Kim ister bu oyununun bitmesini. Şöyle yukarıyı tekrar okuduğum zaman kimse istemez herhalde. Şu günlerde Dünya Kupası heyecanı var. Ancak  Türk Milli Takımı olmadığı için yeterince ilgi görmüyor bu oyun.

 

Konya’da da Torku Konyaspor Süper Ligde olmasa yada bir futbol takımı olmasa bu şehrin aynı şekilde iki kişi bir araya geldiği zaman  futbolun dışında başka şeyler konuşuyor olurdu.

 

Ama bizim Süper Lig’de bir takımımız var  ve o takım yeni sezon için bugün top başı yapacak. Ve bu top başı futbol özleminin bitmesine az bir zamanın kaldığını haber veriyor bize.

 

He birde yeni stadyumumuz var. Yeni Stadyumda yeni bir Konyaspor.Gel de iple çekme yeni sezonu.

 

Yeni stadyum oyunculara da, taraftarlara da bana da ayrı bir hava verecek. Bana da derken benim gibi Konyaspor’u takip eden sevgili meslektaşları mı da kastettim.

 

Sabırsızlanıyoruz, Yeni stadyumu, yeni Konyaspor’u ve yeni stadyumun içindeki  Konyaspor’u görmek için.Neyse bunları hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

 

Gelelim Konyaspor’a. Konyaspor ne yapıyor? Önce şunu söylüm. Geçtiğimiz sezonlardaki gibi tuttuğunu transfer eden bir yapı artık yok. Ancak bu transfer işini hala dört dörtlük yapıyorlarmı ? tartışılır.

 

Fakat geçtiğimiz sezon ilk yılında  ligde kalmayı başarmış  kadronun iskeletini korumak yeni sezon için güzel bir başlangıç. Sezon ikinci yarısında takıma katılan Hleb’in izlettiği futbol resitalinin

devamını yeni sezonda da sağlamak 2. güzellik.

 

Diğer yabancı transferler de ambalaj olarak iyi görünüyor ama içini açmadan bilemeyiz.  Ancak şuana kadar izlenen tranfser politikası geçmişe bakıldığı zaman çok çok iyi. Ancak gelecek için daha da iyi olmalı.

 

Henüz Konyaspor taraftarının merak ve heyecanla beklediği golcü transferi gerçekleşmedi. Ve kaleci eksiği de devam ediyor.Yeşil-beyazlı taraftarlar yeni stadyuma yakışacak ve kendilerini heyecanlandıracak transferler bekliyor.

 

 

Konyaspor taraftarı artık yeni stadyumunda karnını kaşıya kaşıya maç izlemek istiyor. Bende bir spor gazetecisi olarak deklanşöre rahat rahat basmak istiyorum.  Bol bol gol sevinci, bol galibiyet fotoğrafı çekmek istiyorum.

 

İnşallah yeni sezon Konyaspor ve biz Konyaspor sevdalıları için böyle bir sezon olur.

 

Yeni sezon için start bugün verildi. Hadi hayırlı uğurlu olsun Allah kaza-bela, sakatlık vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR