Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Belediyeler ve Ramazan

Belediyeler ve Ramazan

14 Mayıs 2013 tarihli yazımıza 3 Aylar Başladı TV Hocalarına Dikkat diyerek başlamıştık.
Aradan geçen 1 aylık zaman gösterdi ki biz faizci ve fuhuş bezirgânı basın ve tv’lerde görmek istemediğimiz ramazan bezirgânlarından daha kötüsü maalesef Konya’mızda belediyeler olarak karşımıza çıktı.
Peygamberimizin (sav) hadislerinde belirtildiği üzere haram ayların dördüncüsü ve Allah (cc)’ın ayı olan Receb ayı geldi geçti ve Her daim ümmetini düşünen Peygamberimiz (sav)’in ayı olan Şaban ayının yarısına erişmek üzereyiz.
Şaban ayının başlaması nedeniyle de ümmetin ayı olan ve Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu Ramazan ayının gölgesi de üzerimize düşmüş kabul edilmektedir.
Takip eden senelerde bir daha idrak edip edemeyeceğimiz meçhul olan bu müstesna zaman diliminde kendimize çekidüzen vermek yerine, milletin ortak parasının belediyeler eliyle ramazan bezirgânlarına ve basın yayın organlarına adeta peşkeş çekilmesine tahammül etmek mümkün değil.
Konya’mızda yayın yapan yerel basın organlarından sadece çok az bir kısmında yer alan haberlere göre belediyeler birbirleri ile yarışırcasına uçuk kaçık rakamlar teklif ederek, ramazan bezirgânları ve onların sırtından ekstra gelir elde eden basın ve tv kuruluşlarına adı ramazan olan programlar yaptırmaktadırlar.
Konya büyükşehir ve ilçe belediyelerince bu güne kadar tekzip edilemeyen haberlere göre belediyeler yerel ve Ankara kaynaklı tv’lere yaptıracakları ramazan programları için piyasayı kızıştıranların ekmeğine yağ sürercesine afaki paralar teklif etmişlerdir.
Son birkaç senedir Ramazan bezirgânları piyasasına Meram Belediyesi’nin de dâhil olmasıyla piyasanın daha da kızıştığı ve rakamların milyon liralar seviyesine ulaştığı anlaşılmaktadır.
Şimdi seçime 1 yıldan daha az bir sürenin kaldığı hesaba katılarak başta Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları bir inat uğruna kızıştırılan Ramazan piyasasında bezirgânlara son 5 yılda Ramazan iftar ve sahur programları adı altında kaç lira ödediğini açıklamak zorundadırlar.
Seçildikleri günden bu güne geçen 4 yılı aşkın zaman boyunca hemen her fırsatta basın yayın organlarının karşısına çıkarak veya bilboardlarda yer alarak şu kadar asfalt, şu kadar parke, şu kadar kooperatif yaptık diyerek milyonları milyarları ifade eden rakamları sadece kendi reklamları için açıklamakta beis görmeyenler, neden ramazan bezirgânlarına verdikleri paraları açıklamaktan kaçınmaktadırlar hiç düşündünüz mü?
Veya neden Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlara yaptıkları gıda dağıtımlarını ellerine yüzlerine bulaştıran ve bir türlü aralarında sağlayamadıkları koordinasyonsuzluk nedeniyle sayısı yüzlerle ifade edilen ramazan paketlerini depolarda toza toprağa gark edenler şimdilerde aynı koordinasyonsuzluğu ramazan programlarında göstermekte ve bu şehir için harcanması gereken milyonlar yerli ve yabancı ramazan bezirgânlarına peşkeş çekilmektedir.
Bu arada internet aracılığıyla sosyal medya ortamında fink atanlar ve ilgili ilgisiz her konuda twit atanların da belediye harcamalarındaki suskunlukları mutlak sorgulanmalıdır.
11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayının Kur’an ayı olduğu gerçeğinden hareketle bu kutlu ayda milletimize/hemşerilerimize Kur’an-ı anlatmak ve Kur’an-ı yaşatmak varken, kültürparktaki teravih saatlerine denk gelen programlar başta olmak üzere bir çeşit yerel hortumculuk olan televizyonlardaki her tür iftar ve sahur programları derhal sona erdirilmelidir.
Tek parti iktidarında Başbakanın gölgesinde siyaset yapanlar öncelikli belediye hizmetlerini bir tarafa bırakarak, kişisel reklama dönük yaptıkları her tür harcamalarının hesabını bu millete ve Cenab-ı Allah (cc)’a eninde sonunda vereceklerini hatırdan çıkartmamalıdırlar.
Bu arada henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen yerel basında yer alan bir habere göre, Meram Belediyesi daha fazla süre uzatımı talebini red ederek tek taraflı bir kararla sözleşmesini feshettiği Gedavet Konutlarında, konutzedelere toplamda yüklü bir miktar tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir.
Korkarız ki bir önceki başkandan gideri gelirinden daha fazla ve borçlu bir belediye devraldığından bahseden Meram Belediye Başkanı, bu borç kesinleşirse kendisinden sonraki yönetime yaklaşık 20 milyon (20 Trilyon) lirayı bulan bir tazminatı miras bırakacak gibi gözüküyor.
Her türlü olumsuzluğa karşın biz duamızı tekrarlayalım:
Allah'ım, Bize RECEP VE ŞABAN AYINI MUBAREK KIL VE BİZİ Ramazan ayına ulaştır. (Âmin)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR