Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

3 Aylar Başladı TV Hocalarına Dikkat

3 Aylar Başladı TV Hocalarına Dikkat

Allahım, Bize RECEP VE ŞABAN AYINI MUBAREK KIL VE BİZİ Ramazan ayına ulaştır. (Âmin)
Geçtiğimiz cumartesi günü mübarek üç ayların ilki olan Receb-i Şerîfin birinci günü idi ve Milletimizce 3 aylar olarak tabir edilen, mübarek gün ve gecelerin çok kesîf olarak bulunduğu bir büyük manevi atmosfere girmiş bulunmaktayız.
Bilindiği üzere selefimiz tarafından olarak kabul ettiğimiz âlimlerin beyanlarına göre üzere, bazı mekânların emsallerinden daha mübarek ve daha mukaddes, bazı insanların akranlarından daha muhterem oldukları gibi, bazı zamanlar da benzerlerine nazaran daha kudsî, daha mukaddes ve daha mübarektirler.
Milletimiz arasında Mübarek Üç Aylar olarak isimlendirilen ve Allah (cc)ın ayı olan “Recebü'l-ferd”, Peygamberimizin (sav) ayı olan "Şa'bânü'l-muazzam" ve islam ümmetinin ayı olan "Ramazânü'l-mübârek" aylarının her birinin diğer aylara göre özel bir yerleri vardır.
Peygamberimizin (sav) hadislerinde belirtildiği üzere Zi'l-ka'de, Zilhicce, Muharrem ayları ile birlikte haram aylardan dördüncüsü olan Receb ayı ile takib eden Şaban ayının faziletlerinden uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok.
Kur’an-ı Kerim in nazil olmaya başladığı ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu Ramazan ayı ise bambaşka bir müstesna zaman dilimidir.
Kur’an ve Oruç ayının habercisi olan Recep ve Şaban aylarının feyiz ve bereketi ile başlayan bu maneviyat mevsiminde milletimizin dini duygularının yoğunluğunun arttığı gibi, bu günleri kendi menfaatleri için bir fırsat olarak gören tv hocalarının da sayılarının arttığı da bir gerçektir.
Bu ayların dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, doruk noktaya ulaştığı, şefkat, merhamet, dayanışmaile yardımlaşma hislerinin üst seviyelerde olduğu herkesçe bilinmesine rağmenülkemizin Ramazan mevsimi İlahiyatçılarının birbiri peşi sıra ekrandan sökün etmeleri artık son bulmalıdır.
Şöhret ve menfaatlerinin artmasına yönelik olarak selef-i salihin olarak adlandırılan islam âlimlerinin söylediklerinin aksine uç noktalardaki görüşleri dillendiren bu ramazan bezirgânlarının milletimize kurdukları tuzaklar artık boşa çıkarılmalıdır.
Kur’an-ı Kerim'in ahkâmından bir kısmını ve onun açıklayıcısı olan Hz. Peygamberimizin (sav) sahih hadislerini nerede ise toptan reddetmeyi marifet olarak gören, Kur’an-ı Kerim'i doğru dürüst okumayı bilip bilmediği bile meçhul olan ve gece yarılarına kadar nerede olduğunu açıklayamayan cam ekran hocaları artık köşelerine çekilip milletin evladının inancına kasdetmeyi bırakmalıdırlar.
Horozdan kurban kesilebileceği şeklinde açıklamalar yapanların sesleri nasıl geçen 9 aylık sürede kesildi ise, İnşâallah bu feyiz ve bereket mevsiminde de bir daha açılmamak üzere kesilir de milletimiz artık rahata erer.
TV'de yaptıkları kitap reklamlarıyla senenin kalan kısmında rahatça geçinebilecekleri bir gelir elde eden tv bezirgânları 11 ayın sultanına en azından bu yıl saygılı davranmalılar.
İnsanın fani ömründe ister ilk kez olsun, isterse de son kez değerlendirme fırsatı bulacağı bu feyizli ve bereketli günleri manevi bir CHECK-UP için TEVBE, İSTİĞFAR ve KUR’AN-I KERİM ile geçirmesi düşüncesiyle mübarek üç ayların milletimize, memleketimize ve islam âlemine hayırlar ve yeni yeni fetihler getirmesini dileriz.
Allah'ım, Bize RECEP VE ŞABAN AYINI MUBAREK KIL VE BİZİ Ramazan ayına ulaştır. (Âmin)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR