Ramazan Kural

Ramazan Kural

Normalleşme süreci ve aşı

Normalleşme süreci ve aşı

Yaz aylarında covid vakalarının gözle görülür oranda düştüğünü gördük. Daha sonra yurt dışında adı geçen delta varyantı da bir anda ülkemizde artmaya başlayınca covid vakaları tekrar artmaya başladı. Peki, sadece delta varyantıyla mı alakalı bu artış. Tabi ki değil.

Kademeli normalleşme süreci ve aşılamanın verdiği özgüvenle, maskeler kollarda aksesuar olarak kullanılmaya başlandı. Hiç kimse sosyal mesafeye dikkat etmez oldu. Kademeli normalleşme sürecine girince hepimiz daha iyi sonuçlar alacağımızı ummuştuk. Maalesef işler umduğumuz gibi gitmedi.

Dış ülkelerde de vaka sayıları çok artmış durumda. Bunun üzerine dış ülkeler restoran, bar, kafe, sinema, hastane, AVM, gibi kamuya açık alanlara girişte aşı ya da PCR testi zorunluluğu getirdi. 15 eylülden itibaren sonra sağlık çalışanlarına aşı zorunlu hale gelecek. Bilim kurulu üyeleri de Türkiye için benzer bir uygulama talep ediyor. 

Bazı hukukçular bu uygulamanın ayrımcılık ve anayasaya uygun olmadığını düşünüyor. Sizler ne düşünüyorsunuz? Aşı olmak zorundasınız. İstediğiniz mekâna aşılı olmadıkça giremiyorsunuz. Sizce de özgürlüğünüzü kısıtlamak değil midir bu. Herkesin kendi tedavisini seçme özgürlüğü vardır.

Korona virüse karşı aşı olduktan sonra eskiden olduğu gibi rahatça hareket edebileceğimizi düşündük. Maalesef aşı olduktan sonra bile tedbirimizi almak zorundayız. Aşı olmak covid 19 hafifletebilir veya tamamen önleyebilir. Yetkililer aşı olanların arasında hastalığı ağır geçiren kardeşlerimiz olmadığını açıkladı.

Zaten aşının amacının da hastalığı hafif geçirmesini sağlamak degilmi? Peki aşı ilerleyen zamanlarda hastalığın hiç bulaşmasını önler mi? İnşallah o günleri görürüz.

Okullarda 6 Eylül de açılıyor. Çocuklarımız evlerde çevrimiçi ortamda ders almaktan derslere odaklanamadılar maalesef. Yüz yüze eğitim bir öğrenci için şart. Çocuklarımız için yüz yüze eğitim şart ama velilerde bir o kadar tedirgin. Bir sınıfın içinde, aynı ortamda bulaşma oranı daha fazla artmaz mı? Sağlık bakanlığı ve eğitim bakanı ortak çalışmalarla okullarda önlem almış vaziyette.

 Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanlarından haftada iki kez PCR testi olması istenecek. Tam doz aşı olmaları öneriliyor. Öğrencilerle aynı ev içinde bulunanlarında aşı olmaları öneriliyor. Bunun dışında sınıflar düzenli havalandırılacak ve maske zorunluluğu var. Bu gibi tedbirler ne kadar yeterli olur acaba. İnşallah hastalık daha fazla artmaz ve öğrencilerimiz için hayırlısı olur.

Vakalar artıyor. İnşallah yeniden evlere kapanmak zorunda kalmayız. Tedbirlere uyalım. Bizim ve sevdiklerimiz için. Eski günlere dönmek dileğiyle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR