Muammer Çelik

Muammer Çelik

Depremle Aşağı Miraçla Yukarı

Depremle Aşağı Miraçla Yukarı

Velillahil meşrikı velmeğribi “Doğu da Allah’ın batı da Allah’ındır. Evet, aşağıda Allah’ın yukarı da Allah’ındır. Aslında her yer, her yön ve her şey Allah’ındır. Kısaca mülk Allah'ındır.

***

İnsanoğlunun hayatı genel olarak ve normal fıtrat gereği düz bir satıhta düz bir mecrada akar, gider. Ancak ne ola ki; bazen inişe geçip aşağıya da isteyerek veya istemeden iner gider. Hatta bazen hiç te iyi hoş olmayan ve insanı üzen bir iniş-çukur olabilir, insan için...

***

Tüm kainatın, her şeyin yaratıcısı olan Rabbimiz Hayyül kayyüm’dür. “Diri ve her şeye kaimdir (yanındadır.)”. Alimün basir’ dir. Semiun basir’ dir. Basirun bil ibad’ tir. “Yani Allah her şeyi görüyor, biliyor, işitiyor ve kullarını da görüp durmaktadır. Yine; Allah Rahman’ dır, Selam’ dır, Hafız’ dır... Allah çok çok çok merhametli, selamette esenlikte olmayı yaratan ve yarattıklarını koruyandır. Allah Halikul Celal vel kemal’ dir, Zül celali vel ikram’ dır. “Allahu Teâlâ kayıtsız şartsız azamet sahibidir. Allahu Teâlâ hiçbir karşılık beklemeksizin ihsanda bulunan ve daima verendir. Allah çok güzel yaratan ve pek güzel ikram edendir.”

***

Eğer insan düştüğü çukurdan-kuyudan, yuvarlandığı vadiden çıkmak istiyorsa; her şeyi yaratan, merhametli olan ve en güzelini kuluna ikram eden rabbine sığınıp ondan isteyecek, dua edecek. Tabii önce o çukura düşme sebeplerini hemen terk edecek ondan sonra da durmaksızın kendi gayretiyle çabalayıp çalışacak. (İnsanın kendi görev ve sorumluluğunu unutmadan...)

***

Bir de Cenabı Allah sürekli kullarına cazip ve altın fırsatlar sunar. Ramazan’da ki Kadir Gecesi’nin bin aydan hayırlı olması gibi... Yani yaklaşık 83 seneye tekabül eden bir ömürlük kurtuluş gecesi... Bunun gibi çukurlardan, kuyulardan, ıssız karanlık vadilerden en tepelere çıkmak için Arş-ı aladan, sidre-i münteha’dan MİRAC’ la bize hediye olarak gelen 5 vakit namazla miraclara yükselmek, tırmanmak, kurtuluşa (felaha) ermek gereklidir.

İstersen itiraz et, bunu kabul etme, istersen başka yollar dene!.. İki devleti,(Suriye ile birlikte)15-20 kenti yerle bir eden güce karşı ne kadar gücün varsa!..

***

Ancak işin en kötüsü; inancı zayıf insanların daha çok inkarına ve rahatsız olmalarına sebep olanlar ise “mış gibi yaşayanlardır.” Bazan öyle büyük ve dehşet verici olaylar olur ki; taş kalpli insanlar bile donup kalır ve vicdanı yumuşar. Ama “mış gibi olan” insanlar cıvıktır etkilenmezler vicdanları zayıftır, deprem-Mirac onu tam adam etmez. O hâlâ insanlara kendini pazarlama ve sinsi planlar peşindedir.

Bunlar; bu tip olaylar ve insanlar olmasalar iyi, ama oluyor işte... Onları da Rabbim ıslah etsin. Rabbimiz bizleri, onların fitnelerini artırıcı sebep kılmasın, (ıslahlarına) ve düzelmelerine vesile kılsın.

 

 

DEPREM

 

Gece gelen yeri göğü alt-üst eden,

Orası, şurası değil de burası neden?

Sanki bulabilecek misin ki bir neden

Her şeyi o biliyor; bizi yoktan var eden

***

Taşı taş üstünden alıp, taşı toz edip tozan,

Şatafatlı, başı dik, kurulu düzenleri bozan

Bezmi ezelde; olacakları kaderde yazan

Ağıt yakar ancak bizim garip zavallı ozan

***

Büyük kader planında olacaklar oluyor.

Altta enerji, üstte türlü ifsatla kese doluyor

Sema titriyor, arz çatlayıp öfkeden soluyor

İnsan da kendi yaptığını önünde buluyor

Saadet, huzur, dirlik ve düzen bozuluyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR