Kış aylarında tatlıya olan ilgi arttı

Kış aylarında tatlıya olan ilgi arttı
Kış aylarında hava sıcaklığının düşmesiyle tatlıya ilgi arttı. Hem tadından hem de içerdiği yoğun enerjiden dolayı tatlı, kış aylarında vatandaşların gözde yiyeceklerinden biri haline geldi

Konya’da havanın aşırı soğumasıyla birlikte vatandaşlar içini ısıtacak yiyeceklere yöneldi. Dışarıya çıkan her vatandaş soluğu tatlıcılarda aldı. Kış aylarında tüketilen tatlılar vücuda yüksek derecede enerji vermesinden kaynaklı tüketildiği zaman bedene ısı da veriyor. Kış aylarında tatlıcılarda oluşan yoğunluk, en çok tüketilen yiyeceği ortaya çıkarıyor. Konya Bedesteni’nde bulunan Kınacılar Tatlıcısı, kış aylarında da vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

KIŞ AYLARINDA TATLI İÇ ISITIYOR

Kınacılar Tatlıcısı işletme sahibi Ali Kınacı, "Kışın tatlıya ilgi daha fazla oluyor. Bazı vatandaşlar üşüdükleri için tatlıyı tercih ediyor. Bazıları da tadını beğendiği için tercih ediyor. Biz Konya'da yıllardır olduğumuz için yaz aylarında da güzel satışlarımız oluyor. Fakat kış aylarında bazı müşterilerimiz ısınmak istediği için de tercih ediyor. O yüzden kışın satışlarımız bir tık daha fazla oluyor. Eski bir firma olduğumuz için çoğu müşterimiz sabit. Beğenerek yiyorlar" dedi.

3-2-1.jpg

'50'YE YAKIN ÇEŞİT İŞLETMEMİZDE MEVCUT'

Şu an üçüncü kuşak olarak işletmeyi devam ettirdiğini ifade eden Kınacı, "Bizim işletmemizde meşhur olan iki tatlımız halka tatlısı ve tulumba tatlısıdır. Bunların dışında baklava çeşitleri, taş kadayıf, Erzurum dolması gibi 50'ye yakın çeşit işletmemizde mevcut. Yıllardır bu sektörde olmamızın getirdiği deneyimle müşterilerimize kaliteli ve birçok tatlı çeşidiyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Tatlılarımızın hastası olanlar var" diye konuştu.

HALKA TATLI 25 TL, TULUMBA 230 TL

İşletmesinde bulunan tatlıların fiyatları hakkında açıklama yapan Ali Kınacı, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Halka tatlılarını 25 TL'den, tulumba tatlılarının kilosunu 230 TL'den satıyoruz. İşletmemizde sarma ve Antep basma tatlılarımızda var. Bunların kilosunu da bin 250 TL'den satıyoruz. İşletmemizde 25 TL'den başlayıp, bin 250 TL'ye kadar tatlılarımız mevcut. Kış aylarında da vatandaşlarımıza, içlerini ısıtacak tatlıları satıyoruz. Bizi güvenle tercih edebilirler.”

Kaynak:Muharrem Dursun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.