Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Çok çok güzel oldu

Çok çok güzel oldu

Süper Ligi çok özlemişiz. Bu lig gerçekten her şeyiyle çok farklı. Standartları, heyecanı, havası ve daha birçok yönüyle Spor Toto Süper Lig farklı bir dünya. Bizimde bu dünyada bulunmamızı, o havayı teneffüs etmemizi ve heyecanı yaşamamızı sağlayan Konyaspor’a kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bir yıl sonunda her şey değişmiş ve Kartalımız yuvasına geri dönmüştü. Konyasporumuz Cuma akşamı 2010 -2011 sezonun evindeki ilk maçına çıkıyordu. Konyaspor taraftarları uzun zamandır bu anı bekliyordu. Bir sezon boyunca bu hedef için birlikte üzülüp birlikte ağlamışlardı. Evindeki ilk maçta takımlarını yine yalnız bırakmadılar. Ramazan ayı olması ve karşılaşmanın iftar saatinden hemen sonra oynanması maça ilgiyi azaltmıştı. Ama bu ilgi Ramazan ayından sonra çok daha büyük olacaktır. En azından ben bu ışığı gördüm. Karşılaşma öncesinde Nalçacılılar tarafından stadyumda organize edilen iftar yemeğine katıldım. Taraftarların bu hali o kadar hoşuma gitti ki. Hep birlikte iftar yapıp hemen ardından hep birlikte takımlarını destekleyeceklerdi. Öyle de oldu. Onlar yine üzerlerine düşeni yaptı. Darısı yapmayanların başına… Taraftar ilgisi ilerleyen haftalarda daha da artacaktır.  Biz de gazeteciler olarak bir sezonun ardından Atatürk Stadyumunda Süper Lig maçına çıkıyorduk. Tüm meslektaşlarımın gözünden ‘İyi ki bu ligdeyiz’ dercesine ışık fışkırıyordu. Hepsinin gözleri kocaman kocaman açıktı.
RAHATSIZ EDEN KOKU
Neyse maça geçelim artık. Hakem Tolga Özkalfa’nın düdüğü ile Konya için görsel şölen resmen başladı. Ancak beni rahatsız eden bir koku vardı. Bir leş kokusu geliyordu ama nerden geldiğini anlayamadım. Basın tribünün yan tarafından sesler yükselmeye başladı. Döndüm baktım taraftarlar bir şeye çok büyük tepki gösteriyordu. Ne olduğunu anlamak için biraz bekledim. Sonra taraftarların sinirinin ve o rahatsız edici kokunun nedenini öğrendim. Bir kedi ölüsü  taraftarı ve bizleri o kadar rahatsız ediyordu ki. Neyse ki bir TSYD görevlisi görevi olmamasına rağmen yaptığı örnek davranışla  pis koku kaynağını bulunduğu yerden kaldırdı. Taraftarlar bize bu konuda tepkiliydi. Haklıydılar da çünkü karşılaşma öncesinde stadyumdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hasan Kulaksız Atatürk Stadyumunun her haliyle maça hazır olduğunu söylemiş bizde bunu kamuoyuna duyurmuştuk. Sanırım sayın Kulaksız sadece belli bir kesim için sahanın hazır olduğunu söyledi. Çünkü görüntü sahanın tamamıyla hiçte hazır olmadığını ispatlar gibiydi. Taraftarlar “Biz buraya kombine alarak destek oluyoruz. Bize destek olun çağrısında bulunuyorlar. Bu şekilde olursa kimse destek olmaz bizi ikinci plana atıyorlar şu oturduğumuz maç seyrettiğimz yerin haline bakın” diyerek tepkilerinin duyulmasını istediler. Stadyum sorumlusu sayın Kulaksız inşallah gerçekten kulaksız değilsinizdir. Bu yaşananları işitmişsinizdir. Eğer duymadıysanız şimdi buradan söylüyorum. Bu konuda biraz daha dikkatli olun.
KERE’YE 10 ÜZERİNDEN 10
Bu Mahamoudou Kere neymiş öyle ya… Adam tek başına takım. Bursa maçında kendi biraz hissettirmişti zaten. Eskişehir maçında da üzerine düşenin fazlasını yaptı. Defansta kritik toplara müdahale et. Olmadı orta sahada topları sen yap. Git ileri bir de gol at. Yok artık o kadar da değil demeyin. Gerçekten bu adam Eskişehir maçında oynadığı oyunla tek başına bir takımsın dedirtirdi. Kendi adıma söylüyorum bu adamın takıma katılmasında yardımı geçen herkese teşekkür ediyorum. Sezar’ın hakkı Sezar’a doğruyu her zaman alkışlarız. Eğriyi de pat diye söyleriz. Kere tek başına bu işleri yapa dursun kalede de ayrı bir hava vardı. Gökhan yaptığı kurtarışlarla galibiyette en çok pay sahibi oyuncular arasına girdi. Dileğim odur ki Gökhan’ın bu performansının devam etmesi.
ÇOK GÜZEL OLDU.  AMA…
Gelelim tüm takıma. Futbol yok…Bu ifademden sonra seslerin biraz  yükseldiğini duyar gibiyim. Evet yeni bir takımız. Yeni yeni oturmaya çalışıyoruz. Bu galibiyetler ilerisi için bir umut bir moral. Gerçekten de öyle ligin ilk haftaları yeni takımsınız aldığınız galibiyetler moral kaybettiğiniz her puan ise moral bozukluğu olarak geri döner ve takımın performansına yansır. Bu nedenle aldığımız bu galibiyet çok çok güzel oldu. İlk haftalarda sonuç önemli. Konyaspor Eskişehir karşısında mücadeleci bir futbol sergiledi. Bir tek Lietava hariç. Bu adam kim ? Takıma faydasından çok zararı dokunacak gibi. İsteksiz, agresif, keyfi kart görüyor. Gol attı biliyorum. Ama bırakında onu da atsın Eser’in çabası en fazla alkışı hak eden hareket. Neyse tekrar takıma dönelim. İnşallah ilerleyen haftalarda da aynı heyecan ve mücadele gücü devam eder. Bunun yanına eksiklerin de takıma katılması eklenirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Eskişehir karşısında çok iyi top oynamasak ta galibiyet Çok çok daha güzel oldu. Tek isteğim ilerleyen haftalarda takım böyle futbol oynamaması. Her zaman söylüyorum biz eleştiriyorsak. Amacımız takımın daha iyi olması. İyi işler yapıldığı zaman da alkışlamasını biliriz. Herkes bir yerlerden “ Şimdi neyi eleştireceksiniz” demesin. ‘İlerleyen haftalarda bu takım daha iyi olacak. O zaman neyi eleştireceksiniz bakalım’ diyenlere cevabım şu: Bizim amacımızda takımın iyi olması. Konyaspor’un en iyi yerlere gelmesi. Biz bunun için kılıç değil kalem sallıyoruz. Eğer başarı olursa o başarıya hizmet eden her yiğidin hakkını veririz. Ben son olarak şunu söylemek istiyorum. Kimseyle bir problemim yok. Art niyetimde yok. Amacım Konyaspor’a sülük olacak tipleri engellemek. Sağlıcakla kalın…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR