Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Uydurulmuş Dinin Kitabı

Uydurulmuş Dinin Kitabı

Kur’anı Kerimi okumadıkları, okumadıkları için de hakkıyla tanıyıp bilmedikleri Kur’an’la aldatılan ve kırık dökük arapça bilgileriyle yazılmış olan mealleri Kur’an zanneden mealcilerin dinine Kur’ancılık dini, gittikleri sapkın yola da Kur’ancılık mezhebi diyoruz.

Özellikle son yıllarda gerek iyi bir kazanç yolu olarak görüldüğü için, gerekse Müslümanların dinine kastedenler tarafından finanse edilen ve kasıtlı olarak piyasaya sürülen mealleri din zannedenlere de Kur’ancılık dini veya mezhebi mensupları diyoruz.

Bu Kur’ancılık furyası mensuplarının tv meddahı hocaları ve gazete köşeleri vasıtasıyla Kur’anı Kerim hakkında sarf ettikleri cümlelerden yola çıkarak bu sapıtmış ve saptırılmış güruhun kendi aralarında bile çeşitli fikir ayrılıklarına yol açan Kur’ana bakışlarını söyle özetleyebiliriz:

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Hz. Peygamberimiz(sav)  gibi bir (haşa)Rasûlullah’tır. Hz. Peygamberimizin(sav) vefat etmesi dolayısıyla risaleti sona ermiş olmasına karşın Kur’anın Rasullüğü, kıyamete kadar devam edecektir.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Hz. Peygambere(sav) Cebeli Nur dağında, Hıra mağarasında Kadir Gecesi’nde inzal edilmeye başlanan bir kitap değildir.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Cennet ül Me’va da inzal olmuştur.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Ne zaman mushaf haline getirildiği bile bilinmeyen bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Gerçek manasıyla anlaşılması için Rasulullahın(sav) Cibril’in(as) işaretiyle gösterdiği bugünkü ilahi tertibi yerine inzal sırasına göre okunmalıdır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; İnsanlara Hz. Peygamber(sav) olmadan da öğretilmiş olduğu kabul edilen bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Rasulullahın(sav) Ashabına(ra) öğretmesiyle başlayan ve bir tevatür zinciri yoluyla yazılarak ve ezberlenerek günümüze kadar ulaşan bir kitap değildir.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; insanların arapça dilini bilmeselerde dil yönünden tüm özellikleri ile öğrenilip, öğretilebilecek bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Kur’andaki ayetlerin lafız ve manasının birlikte ve ayrı ayrı muciz olduğu göz ardı edilen bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Surelerinde pekçok yerde Rasulullah(sav) ile ilgili geçen ayetlerin göz ardı edildiği bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Açık ayet hükümlerine rağmen Rasulullah(sav) tarafından tebliğ, beyan ve açıklandığı reddedilen bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; Allah(cc) Rasulüne(sav) Cibril(as) tarafından inzal edilmiş olan asli halinin okunmasıyla ibadet edildiği kabul edilmeyen bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; 1400 yıldır bozulmamış asli hali meydanda dururken ne gariptir ki, meali aslı sayılan bir kitaptır.

Kur’ancılık düşüncesi mensuplarına göre Kur’an; basit insanlar elinde yukarıda sayıldığı şekliyle basite indirgenen ve Allah(cc) Rasûlünün(sav) devre dışı bırakılarak her görüşten insanın kendi heva ve heveslerine uygun olarak meal, tefsir ve tevil edebileceği bir kitaptır.

Bütün bu ahmakça düşünceleri sıralayanları gördükçe, tam da bu heva ve heveslerini din edinmiş kişilere uyacak bir fıkra geliyor insanın aklına:

Adamın birisi arkadaşlarının yanına gelmiş ve demiş ki;

-Ben bugün bir balık yakaladım. Boynuzları vardı çatal çatal, hörgücü üzerine on kişi otursa on kişiye daha yer kalır. Boynuna boyunduruk vurmaya kalksan şu beş kulaçlık ağaç ona küçük gelir.

Adama demişler ki:

-Yahu sen, ömründe, ne geyik görmüşsün, ne öküz, ne deve, ne balık, ne de geyik...

Şimdi biz de bu fıkrayla Kurancılık mezhebi mensuplarına diyoruz ki:

Sizler kesinlikle gerçek manada ne Allah(cc) bilgisine, ne Peygamber(sav) bilgisine, ne Kur’an bilgisine, ne ümmetin seleflerinin(ra) bilgisine, ne de İslamı Rasulullahın(sav) gösterdiği biçimde asırlardır yaşayan mü'minlerin bilgisine asla sahip değilsiniz.

Adam olun da gidin, sıfırdan başlamak üzere Sübhaneke duasından başlayın ve yeniden okuyun her şeyi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR