Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Ramazan müslümanlığı

Ramazan müslümanlığı

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile son yıllarda ortaya çıkan bir garip Ramazan Müslümanlığı da tekrar gelmiş oldu.

Ramazan Ayına mahsus Ramazan Müslümanlığı BU memleketin ve bu şehrin neresine geldi sizce?

Dünyayı zulümden temizlemek için gelen Ramazan Ayı, bizim zulümlerimizi temizlemedi ise, Ramazan bu şehrin neresine geldi?

Şehrimiz insanlarına bu ayda nazil olmaya başlayan Kur’an-ı Kerim’i yani vahyi anlatmaya gelen Ramazan Ayı, insanların vahiyle yeniden buluşmasını sağlayamamış ise Ramazan bu şehrin neresine geldi?

11 aydır hemen her fırsatta Allah’a(cc) itaatsizliği ve isyanı artıran bir şehir toplumuna itaati hatırlatmak için gelen Ramazan Ayı, itaatsizliklerde bir azalmaya sebep olmuyorsa Ramazan bu şehrin neresine geldi?

Hak Geldi Batıl Zail oldu fermanına rağmen Ramazan Ayı var olan bidatlara dini hayat adına her gün yenilerini ilave eden yöneticilerin düşünmelerine sebep olmuyorsa Ramazan bu şehrin neresine geldi?

Kendilerine emanet edilen kamu malını birbirleri ile rekabet etmek için israf derecesinde hoyratça lüzumsuz işlere harcamaktan geri durmayan yerel yöneticilerin zulüm derecesindeki israflarını azaltmadığı gibi harcama limitlerini her geçen yıl artırıyorsa Ramazan Ayı bu şehrin neresine geldi?

Ramazan Gecelerinin özelliği olan teravih Namazların insanların gitmesini engelleyecek programlar engellenmedikçe Ramazan bu şehrin neresine geldi?

Yıldızlı otellerde düzenlenen yaldızlı iftarlardaki israflar bir yana çadır tiyatrosuna benzeyen iftar programlarında şehrin en azından bir bölgesindeki fakirlerin ihtiyacını karşılayacak kadar ekmekler ve yemekler çöpe dökülüyorsa Ramazan Ayı bu şehrin neresine geldi?

İslam Dininin yasakladığı faiz reklamları bilboardlar bir yana bu şehirde yayınlanan gazete ve televizyonlarda yer almaya devam ediyorsa Ramazan Ayı bu şehrin neresine geldi?

Bayram alışverişini bir alışveriş çılgınlığına döndürmekten çekinmeyen ve alışveriş merkezlerini alışveriş cenneti olarak lanse etmekten çekinmeyen AVM yöneticilerine ne yapıyorsunuz denmiyorsa Ramazan Ayı bu şehrin neresine geldi?

Oruç tutanların tutmayanlara gösterdiği sabrı ve anlayışı oruç tutmayanlar oruç tutanlara gösteremiyorlarsa Ramazan Ayı bu şehrin neresine geldi?

Ramazan Ayının bu şehrin neresine gelmediği konusunda eminiz ki, daha pek çok şey saymak mümkün.

Ramazan bu şehrin neresine geldi derseniz;

En başta siyasetçilerin mesajlarına Ramazan Ayı geldi.

Kulüplerin, odaların derneklerin demeçlerine Ramazan geldi.

Fakirlerin davet edil(e)mediği sofralara Ramazan geldi.

Şehrin yerel eğlence mekânlarına Ramazan geldi.

Reklam panolarına ve bilboardlara Ramazan geldi.

Ha bir de telefon mesajlarına Ramazan geldi.

İnsanlığa en güzel hediye olan vahiyle gelen Ramazan ayının giderken neler götürdüğünü/ götüreceğini ise yaşayarak göreceğiz bu şehirde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR