Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Yarın Rebiyülevvel Ayı Başlıyor

Yarın Rebiyülevvel Ayı Başlıyor

Efendim öncelikle Cumânızı mübârek ediyorum. Sayılı günler çabucak tükenirmiş. İşte bir Rebiyülevvel ayına daha kavuştuk. Bilindiği üzere Sevgili Peygamberimiz aleyhissalâtu vesselâm’ın dünyâya teşrif ettiği gün, bu güzel ayın içinde. O sebeple, bu ayı güzel biliyoruz. Ayrıca bizler uzun zamandır, Kâinâtın Güzel Nebi’sinin doğduğu bu güzel ayda satırlarımıza Allah Rasûlünü konuk eder, O’nu yazarız. Her zaman Peygamberimiz aleyhisselâm’ı yazmak bize aşk verir, şevk verir, ayrı bir heyecanlanırız. Şaban ayında da, O Âlemlerin Sultânı’nı yazarız, o kutlu ayda da aynı duyguları hissederiz. Rabbim yüreğimizden klavyemize, oradan da sizin yüreklerinize akan nur yansımalarını ve gül kokularını size mânen iletsin inşallah, diyoruz.

Şimdiden siz değerli okuyucularımızın ve ümmeti Muhammed’in aleyhissalâtu vesselam, Güzeller Güzeli Güzel Peygamberimizin, dünyâya teşrif ettikleri, Rebiyülevvel ayınızı mübârek ediyoruz, en kâmil değerlendirmeler diliyoruz.

Efendim Cenâbı Hak, şerefli Kur’ân’ında buyuruyor: “Ömrüne and olsun ki, onlar sarhoşluk içinde bocalıyorlar.” (Hicr, 72) Âyetten anlıyoruz ki, ömür kutsal. Başta insanların içinde en özel kullar peygamberler olmak üzere, her yaratılmış insan değerli ve ömürleri de ayrı bir kıymete hâiz. Ama Yüce ve Aziz olan Rabb’imizin, ‘Kendi Zâtı’nı bilelim diye bize takdim ettiği ömürlerimizi, O’nun istediği biçimde değerlendirebilirsek, işte o ömür pek kıymetlidir. Kıymet, değer bilindiği ölçüde, kıymet olur. Yâni ömrün kıymeti bilinmeli…

Bu âyet aslında, Lut peygamberin (A.S) şahsına söylenmiş, ancak Hakk’ı ve hakikati anlatan Rabb’in Elçiler olan her peygamberin ömrü değerlidir. Allah Teâlâ’nın en değerli peygamberi, Son Peygamber Muhammed aleyhisselâm’ın ömrü de, paha biçilmez kıymettedir Peygamberler, insanoğluna vahiy bilgilerini ileten, seçkin ve çok özel kişiliklerdir. Şahsiyetleri ve ömürleri bereketle, güzellik ve iyiliklerle doludur. Kim onların hayatlarını tanır, öğrenir, onların getirdikleri hayır ve hikmetlerden nasiplenirlerse, o kişiler dünyâ da, ebedi âlemde de hakikatlere ve marifetlere erişir.

Rasûlullah aleyhissalâtı vesselâm’ın, dünyâya gelişi ve hayâtı öyle sıradan bir olay değildir. O insanların en kâmili, peygamberlerin en üstünü (İsmi, Cenâbı Hakk’ın isminin yanına yazılacak kadar üstün), bütün insanlığa rehber şahsiyettir. Bize ne mutlu! Ne şanslıyız ki, O’na ümmetiz. Ve bunun için bir bedel ödemedik. Bizler bu saadete eriştiğimizin bedeli olarak O, İnci tanesi, Gül Peygamberimizin aleyhissalâtu vesselam hayâtını en ince detaylarına kadar öğrenmeli, bilmeli ve tanımalıyız. Bu ne büyük şeref!

Şu mübârek ay vesilesiyle, bilelim ve idrak edelim ki, O’nun hayâtını anlamak kişiler için rahmet ve hidâyet vesilesidir. Her mümin, yaşadığı hayattan imtihana çekilecektir. Bizler kendi hayâtımıza, Rasûlümüzün hayâtını ve pratik yaşantısını getirirsek, hesâbı kolay verilir bir hayat yaşamış oluruz. Ayrıca yaşadığımız hayattan huzur ve keyif alırız. Sıkıntıya, bunaltıya, daraltıya düşmeyiz. İmtihan gereği sınandığımızda ‘ALLAH VAR, KEDER YOK DERİZ. Sevdiklerimizi kaybettiğimizde; ‘ALLAH VAR, ALLAH YAR.’, deriz. Biz biliyoruz ki, her mümin, kimsenin kaçamayacağı büyük din gününde dünyâda yapıp ettiklerinden hesap verecektir. O halde peygamber kopyası bir hayat yaşarsak, emin olun imtihanımız kolay olacaktır. Dâima Kur’an ve Sünnet üzere yaşamak, kişiye iki cihan kazancı sağlar. Bu sebeple, yarın başlayacak şu güzel Rebiyülevvel ayında, O’nun hayâtını okumaya, öğrenmeye ne dersiniz? Fikrine, zikrine güvendiğiniz, Peygamberimizi anlatan güzel bir eseri, bu ay boyu okuyup bitirmek gibi bir düşünceniz olsun. O’na olan muhabbetleriniz tazelensin, kavîleşsin. Âcizâne bizim de; AŞK ÇAĞLAYANI ve MUHAMMEDÎ MUHABBETLE O’NUN YOLUNDA, diye iki eserimiz var. O’na olan sevdâmızın neticesi, tavsiye ederiz. İnternet üzerinde YÜZAKI Yayıncılıktan temin edebilirsiniz. (Bu reklam değildir.)

Yanı sıra Peygamber Efendimizin mubârek, latif ruhlarına takdim edeceğiniz bir Kur’an hatminiz olsun, hemen yarın başlayabilirsiniz. Her gün bir cüz olmak üzere ay sonu bitirebilirsiniz. Şimdilik bu kadar söyleyelim. Diğer haftaya nasipse devam edelim efendim. En güzele emânet olunuz. Cumânız hayrola.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR