Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Taşımacılık

Taşımacılık

Taşıyıcı, ücret karşılığında yolcu ve yük (eşya) taşıma işlerini yapan kişi ve kuruluşlardır. Bugün ülkeler için taşımacılık konusu büyük önem taşımaktadır. Taşımacılığa gerekli önem verildiği takdirde ekonomiye katkılar sağlayacağı muhakkaktır. Taşımacılıkta güçlü bir yere sahip olmak ve gelir sağlamak amacı güdülürken, taşıma araçlarının iyi olmasına ve taşıma işleminin gereklerine uyarak sistemli bir düzen kurulmalıdır. Ayrıca yol, liman ve hava yolları alanında ciddi yatırımlar gerçekleştirilmelidir. Taşıma konusunda kara, deniz ve hava yolları ayrı ayrı özellik taşırlar. Bu ayrı özellikleri olan yol alanlarının, kendine özgü yapılaşmasına itina gösterilmelidir.
Türkiye, coğrafi şartları bakımından Doğu ile Batı arasında adeta bir köprüdür. Batı’yı doğuya bağlayan kara, deniz ve hava yolları en kısa geçiş hattı Türkiye’den geçmektedir. Bu yönüyle taşımacılık büyük bir önem taşımaktadır. Ortadoğu ülkelerinden İran, Irak, Suriye, Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi ülkelerin taşıma işleri üstlenildiği takdirde ekonomiye büyük ek gelir sağlanıp, katkılar olacağı inkâr edilemez bir gerçektir. Zaten bu ülkeler de, taşıma işlemlerinin Türkiye tarafından yapılmasına taraftardır. Ancak Türk taşımacılığının düzenli bir sistem içinde olmaması zaman zaman bazı problemleri ortaya çıkarmaktadır.
Türkiye açısından büyük potansiyeli bulunan ve gelir imkânları olan taşımacılığa gerekli önem verilmeli ve karşılaşılan problemler giderilmelidir. Bilhassa Tır ve Kamyon taşımacılığının düzenli seyri bu sahadaki işsizlik sıkıntısını giderici niteliktir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR