Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süper ligi özlemiştik!

Süper ligi özlemiştik!

Süper ligi özlemiştik.. Şükür kavuşturana..
Bir yıl aradan sonra, o dev heyecanı bir daha yaşayacağız.. Umarız ki, Konyaspor asla kabus görmez ve Süper ligde kalıcı oluruz. Ama, işimiz çok zor bu sezon. Bir yanda geçen yıldan kalan ve oturmuş kadrolarını daha da güçlendiren 15 takım, diğer tarafta ise, lige yeni çıkmış Konyaspor, Karabükspor ve Bucaspor’dan oluşan diğer 3 takım..
Evet, lig geldi çattı. Geri sayım başladı..
Konyaspor, yeni kadrosu, ekonomik sıkıntı ve şehir halkının vurdum duymazlığıyla en zayıf  halka olarak görülmekte..
Bu olumsuzlukları lehimize çevirecek faktörlerin başında, Bahattin Karapınar başkanlığındaki Konyaspor yönetiminin tüm kesimleri kucaklaması, Konya’nın kenetlenmesi, ekonomik sıkıntıların giderilmesi ve futbolcuların alacaklarının zamanında ödenmesi gelmektedir.. Başarı birde takım olmaktan geçer.

Perde, Cumartesi günü 4 maçla açılacak.. Konyaspor, ilk maçını, Pazartesi akşamı, geçen yılın şampiyonu Bursaspor ile deplasmanda oynayacak..
Gönlüm, ilk karşılaşmayı Fenerbahçe ile oynamaktan yanaydı.. Ama, Bursa çıktı.. İddia ediyorum ki, ilk maçımız iç sahada Fenerbahçe’yle olsaydı Konyaspor kazanırdı.. Ama, bu Bursa maçından puan alamayacağımız anlamına gelmesin..
Her zaman söylemişimdir, Konyaspor zor maçların takımı..  Bursaspor karşılaşması da bunlardan biridir..
Konyaspor, kendi futbolunu oynarsa puan almaması için bir neden yok.. 
Alan daraltan, kanatları kapatan, ayağa paslarla topa sahip olan, oyunu orta alanda kontrol eden bir Konyaspor zoru başaracaktır.

Türk futbolunda son yıllarda dengeler bozuldu.. Dahası, büyük-küçük takım kalmadı.. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un büyüklüğü adında kaldı..
Son sezonda, Bursaspor çıktı, hepsine meydan okudu ve şampiyon olarak Anadolu devrimini gerçekleştirdi.. 
Özellikle, bu yıl gelir pastasının büyümesi ve takımların bu dilimden daha çok pay alması güç farkını iyice ortadan kaldırdı..
Lig daha bir çetin geçecek bu sezon.. Favori takım yok. Oynayan, futbolun gereksinimlerini yerine getiren takımlar kazanacak.
Gelirlerin artması, yönetimlerin işini de kolaylaştırdı.. Tabi ki, işi bilenler için. İşi bilmeyen yöneticiler, yapacakları yanlışlıklarla kulüpleri yine borç bataklığına sürükleyecekler. Ardından da başarısızlık gelecek.
Konyaspor yönetimi de, bu sezon hazırlıksız yakalandı. Transfer, genelde menacerlere bağlı olarak gerçekleştirildi. Veya hocanın tanıdığı bir kaç futbolcuyla kadro tamamlandı. Yabancı futbolcular kapalı kutu..
Yeni sezonda da aynı hataları tekrarlamamak için daha ligin ilk haftasından itibaren işi sıkı tutmalıyız. Futbolcu izlemesini bilen, seçici olan teknik adamlardan oluşturulacak izleme komitesi bu haftadan itibaren gerek Yurt içi ve gerekse Yurt dışında bir çok futbolcuyu gözlem altına almalıdır. Bunun gerçekleştirebilirsek Konyaspor’un geleceğinin önü açılır.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR