Sabit Horasan

Sabit Horasan

Önemli haftalar ve taraftar gerçekleri!

Önemli haftalar ve taraftar gerçekleri!

--Konya seyircisi, dahası Konyaspor taraftarları son haftalarda iki ayrı görüntü sergiledi..
Bir yanda, Anadolu dayanışmasının en iyi örneğini göstererek Trabzonspor ve Kayserispor’a destek veren ve rakip takımları alkışlayarak olumlu bir görüntü veren Konyaspor seyircisi.. 
Bir yanda, bilet ücretleri çok düşük olmasına karşın yönetimden bilet bekleyen ve alamayınca da “yönetim taraftara sahip çık” tezahüratları yapan taraftarlar..
Bir diğer yanda da yaptıkları olumsuz davranışlarla Konya’ya ve Konyaspor’a zarar veren taraftarlar..
Ne yazık ki, ikinci ve üçüncü sırada çizdiğimiz taraftar profili ne Konya’ya, ne de Konyaspor’a yakışıyor..
Özellikle de, yönetime karşı tavır alarak tribünleri savaş alanına çeviren, koltukları kıran ve yönetimi protesto eden taraftarlar Konya’nın imajını olumsuz etkilemekte.. Bu davranışları, kim yaptırıyorsa ve kim yapıyorsa –ki, yönetim böyle bir iddiada bulunuyor- tasvip etmek olanaksız.. Konya ve Konyaspor bunu hak etmiyor.. Konya’nın imajına ve Konyaspor’a zarar vermeye kimsenin hakkı yok.. Herkes aklını başına toplamalı ve Konyaspor’dan elini çekmeli.. Bunun önlenmesi için taraftar gruplarının liderlerine, sağ duyulu taraftarlara ve Emniyet güçlerine büyük görev düşmektedir..
Konyaspor basın sözcüsü Cengiz Yönet, hafta başında bir TV programında konuyla ilgili açıklamalar yaptı.. Ama, Yönet bu olumsuzluğu geçmişten buyana taraftarlara bedava bilet veren yönetimlerin yarattığı gerçeğine değinmedi.. Daha yakın bir zamanda, yönetimi uyararak taraftar gruplarının stada girdikleri kapılarda kontrol yapmalarını dile getirmiştik. Bu uyarımızın amacı, bedava verilen 15 liralık biletleri 10 liradan satan taraftarlara dur denilmesi içindi..
Konyaspor yönetimini, bedava bilet konusunun önüne geçilmesi için büyük görev beklemekte..  Bedava bilet verilerek kulüp iki kez zarara uğratılmakta.. Birincisi; bedava bilet verilerek kulübün geliri düşürülmekte ve bir takım kişilere çıkar sağlanmakta, diğer taraftan kulüp Futbol Federasyonu tarafından verilen para cezasıyla cezalandırılmakta.. 

Konyaspor’u, ligin ilk yarısında kalan son 4 hafta da önemli maçlar bekliyor..    
Rakipler, Konyaspor ile birlikte ligde kalma mücadelesi veren ve alt sıralarda yer alan Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Sivasspor ve şampiyonluk yarışında önemli yara alan Galatasaray..
Konyaspor, ligde 14 ve 15. hafta üst üste iç sahada Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı takımın, ligin ilk yarısını rakiplerinin üzerinde bitirebilmesi ve moral motivasyonunu artırmak için bu maçları kazanmak zorundadır.. Her iki maç öncesi, kazanma adına yönetimi, teknik adamları, futbolcuları ve taraftarları büyük bir sınav beklemekte. Bu iki maçta alınacak 6 puan Konyaspor’un önünü açacak ve deplasmanda Sivasspor ile iç sahada son hafta Galatasaray ile yapılacak maçlara daha rahat çıkılacak. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği karşısında alınacak olumsuz sonuçlar ise hiç düşünmek istemiyoruz ama, Konyaspor’u çıkmaza götürecek.. Tek tesellimiz, dipteki takımlar arasında şimdilik kopma olmaması ve takımlar arasında fazla puan farkının bulunmamasıdır.. Konyaspor için herkes aynı bilinç içerisinde hareket etmeli ve takımın son 4 haftayı en az puan kaybıyla kapatmasının gerçekleştirilmesi için gereken yapılmalıdır..

Konyaspor’da, Ocak ayında yapılacak transfer konusunda da çalışmalar sürdürülmekte.. Bu transferler hata kabul etmez.. Konyaspor yönetiminin nokta transferler yapması zorunludur.        
Öyle, laf olsun diye yapılacak transferler Konyaspor’a yarar sağlamayacağı gibi, zarar verir..
Daha şimdiden bir çok isim ortaya atılmakta.. Mehmet Çakır’dan Hürriye’te, Erman Özgür’den Veysel’e ve Yula’ya kadar isimler spor kamuoyuna kabul ettirilmeye çalışılmakta.. Mehmet Çakır belki, ama yıllarını Ankara takımlarında geçirmiş, takım kaptanlıklarına kadar yükselmiş Hürriyet’in, Ankaragücü’nden parasını alamadığı gerekçesiyle ayrılmak istemesi ve bu olumsuzlukları sergileyen bir futbolcunun Konyaspor’a transferi asla kabul edilemez.. 
Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Büyük önder Atatürk’ün de dediği gibi sporcu aynı zamanda ahlaklı olmalıdır..
Üzerinde durulan ve Başkan Bahattin Karapınar’ın da transferini dile getirdiği Erman Özgür’ün Konyaspor’a tekrar dönmesi kadar yanlış bir hareket olamaz.. Konyaspor’dan olaylı olarak ayrılan ve uzun süredir futboldan uzak kalan Erman Özgür, Konyaspor’a hiç bir şey veremez. Aynı şekilde disiplinsizi davranışlar içerisinde olan Yula’nın da transferi çok yanlış olur kanısındayım.
Lig öncesi gerçekleştirilen birinci transfer döneminde Konyaspor yönetimine gençlerden oluşan geniş bir transfer listesi yayınlayarak yol göstermiştik.. Ne yazık ki, yönetim bu isimler üzerinde hiç durmadı.. Hani onlar tavsiye üzerine futbolcu almazlar yaaa.. Kimler yoktu ki bunların içerisinde; Adanaspor’dan Ersan, Samsunspor’dan Turgut Doğan listenin en başında yer alıyordu..  
Şimdi yine tekrarlıyoruz; Konyaspor’un ara transferde hata yapma lüksü yok..
Basın sözcüsü Cengiz Yönet, TV programında futbolcu izlemelerinin devam ettiğini dile getirdi.. Bu izlemeler yabancı futbolcular için ise, belki bir derece su götürür. Yerli futbolcular izlemeye alındıysa çok yanlış.. Çünkü, Konyaspor’da oynayabilecek veya Konyaspor’un transfer yapacağı mevkiler belli.. Stoper (bu mevkideki futbolcuların alternatifi yok), orta saha, sol kanat ve forvet.. Buralara alınacak futbolcuları da izlemeye gerek yok.. Gözünüz kapalı gideceksiniz, para hesabı yapmadan: Trabzonspor’dan orta saha oyuncusu Sezer Badur, Fenerbahçe’den stoper İlhan Eker veya Bekir, Galatasaray’dan sol kanat oyuncusu Çağdaş’ı alıp getireceksiniz.. Bunların dışında Denizlispor’dan Ahmet’ler ve Emin düşünülecek diğer isimler.. Forvet için seçim ise büyük bir olasılıkla yabancı olacak. Bu mevki için Galatasaray’dan Mehmet Batdal’da akla gelibilir.
Konyaspor ile birlikte bir çok takım Ocak ayında kadrosunu yeni isimlerle güçlendirme yoluna gidecek. Bu nedenle Konyaspor yönetiminin elini çabuk tutarak işi çok kısa sürede bitirmesi gerekmekte.. Yoksa atı alan Üsküdar’ı geçer..   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR