Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Nurlu Günün Sabâhı

Nurlu Günün Sabâhı

‘Değer, bağış, ihsan, ikram dolu bir gecenin ardından Recep Ayı'nın ilk Cumasına da gözlerimiz açtık. Rahmet ve dua dolu güzel bir geceden sonra kendimizi hiç nefsimizin eline bırakmadan aynı aşk ve heyecanla mübârek Recep ayının her gününü doğru ve nurlu değerlendirmeye devam edelim sevgili okurlar. Kendimizi ‘güzel Müslüman etme’ yolundaki gayretlerimiz hiç tükenmesin inşaALLAH.
İçinde bulunduğumuz üç ayların güzel ikliminde önce kendi nefsimizi hayra, iyiliğe, güzelliğe yönlendirelim sonra da etrâfımızı. Şefkat ve merhametle kucaklayalım birbirimizi. İhtiyaçlı kardeşlerimiz gözetelim hayâtı daha duyarlı yaşayalım. Gönül bahçemizi çiçeklerle bezeyelim, orayı yabâni otlardan arındıralım. Yürek sonbaharlarını artık baharlara dönüştürelim. Tevbe istiğfarlarla tamirat isteyen kalp evimizi onore edelim, samimi dua ve yakarışlarla kalbimizi temizleyelim, aydınlık kılalım.
Recep ayının mânevi mükâfatlarından en kâmil şekilde istifâde edelim. Bilindiği gibi bu ayda yapılan ibâdetler bire yüz nispetinde. O halde her akıl sâhibi Müslüman rahmet mükâfatlarından nasibini almalı. Henüz Recep ayının başındayız, haydi kendimizi bir muhasebeye tâbi tutalım. Eksikliklerimizi gözden geçirelim. Ebedi mutluluğumuzu sağlayacak olan hayatın hesâbını bu dünyadayken yapmak gerekiyor.
Yaratılış sebebimizi idrak etme, Allah (c.c) ve Rasûlüne olan sorumluluğumuzu tam olarak hissedebilme zamânıdır Recep ayı. Gafletin bitirildiği, tembelliğin kovulduğu, aşkla şevkle kulluğun yapılabildiği bir şerefli aydır Recep ayı. İklimine girdiğimiz bu mübârek ayda nice mânevi mükâfatlara, rahmet feyz ve bereketlere erişebiliriz.
Samimiyetle, ihlasla bozuk ahvâle çeki düzen vermeli, yaşantımıza Hak ölçülerini hâkim kılmaya çalışmalı, her işimizde Allah (c.c) rızâsını gözetmeliyiz. Rahmetin tüm insanlığı çepeçevre kuşattığı şu güzel günlerde insanlığın efendisi Peygamber efendimizin ahvâliyle hallenmeye çalışmalıyız. Bu ayda çokça oruç tutmaya, kutsal kitâbımızı anlayarak okumaya, dîni ve ilmî yönümüzü kuvvetlendirmeye çalışalım inşaALLAH.
İnsanların çok kıymetli sermâyeleri olan ömürler rüzgar gibi hızla geçiyor. Hayat su misâli akıp gidiyor. İnsan olarak gün be gün bu dünyâdan ayrılacağımız son vakte doğru hızla yol alıyoruz. Ömür takviminden her gün bir yaprak düşüyor. Uğruna bir yaşam tükettiğimiz dünyâ hayâtından, âdeta cennete çevirdiğimiz evlerimizden, çok sevdiğimiz çocuklarımızdan, üzerine büyük hassâsiyet gösterdiğimiz ailemizden, akraba ve dostlarımızdan ayrılacağımız bir bir vakitler yaklaşıyor. Hatta dünyânın sıkıntılarına, dertlerine, meşakkatlerine, yorgunluklarına, zulmüne vedâ edeceğimiz sona doğru ilerliyoruz. Ama buna karşın, eğer hak edilebilirse ebedi güzelliklere, ahretin baş tâcı dostlarına, Hak Teâlâ Hazretleri'nin Cemâline kavuşmaya yaklaşıyoruz.
Yaşam alanının bütünüyle çok ciddi bir imtihan sahası olduğu hatırdan hiç çıkartılmamalı. İmtihanı kazanamayanlar ancak hüsrâna uğrayacak olan günahkarlardır. Rabb’im böyle bir âkibete düşmekten bizleri muhafaza buyursun. Kendimizi, ailemizi, çoluk çocuğumuzu, hayâtımızı şerefli dînimizin hükümlerini en güzel biçimde yaşamak için şu güzel Recep ayı bizlere nurlu bir basamak olsun. Gaflet ve cehâletle ömür sürmek yerine idrak ve hikmetince bir hayat nasip etsin. Feyizli gün ve geceler istikbâlimizi aydınlatsın. Üç aylarımız bilhassa da içinde bulunduğumuz Recep ayı nurla, huzurla, zikirle, fikirle geçsin inşaALLAH.
Karlı günleri en karlı şekilde değerlendirebilmek niyâzıyla sizlere hayırlı cumalar diliyorum efendim. Rahmet ikliminde dualarda buluşmak temennisiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR