Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor gerçekleri!

Konyaspor gerçekleri!

Konyaspor, Turkcell süper ligde zor bir sezona hazırlanıyor. Yeşil-beyazlılar, ligde ilk maçını, deplasmanda geçen yılın şampiyonu Bursaspor ile oynayacak. Kartal’da, meraklı bekleyiş başladı.. Heyecan dorukta..

Evet, zor bir sezon bekliyor Konyaspor’u süper ligdeki ilk dönemde..
Süper ligdeki 18 takıma baktığımız zaman, en zayıf halkalardan birinin de Konyaspor olduğunu görürüz. Buna tüm sporseverlere kadar Konyaspor yöneticileri de katılıyor.. 
Kartallar, 4 büyüklerin dışında Bursaspor, Eskişehirspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor gibi oturmuş ve güçlü kadroya sahip takımlara oranla lige iki adım, diğer takımlara oranla da bir adım geriden başlayacak. 
Konyaspor yeni bir takım.. Takımın geçen yıldan belirli bir iskeleti yok.. Kadro yeniden oluştu.. Bu nedenle Konyaspor’un işinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha görebiliriz.
Teknik direktör Ziya Doğan, Avusturya kampından yaptığı açıklamada, yeni takım olduklarını, ancak çok iyi mücadele ettiklerini, bunun kendileri açısından avantaj olabileceğini söylüyor.. Evet, gol atamayan, orta alanda etkili olamayan, defansta boşluklar veren, kısacası iyi organize ve takım alamayan bir ekip mücadele etse ne kadar yapabilir.. Ama Ziya hocanın lig tecrübesi ve futbolcuların kendilerini ispat etme sorumluluğunu taşımaları Konyaspor adına avantaj olarak görülebilir. 
Konyaspor yönetim kurulu, işi başından sıkı tutmalı..
İş işten geçtikten sonra ağlamanın, diz dövmenin yararı olmaz.
Tabi ki, Konya’yı yönetenlere de büyük görevler düşmektedir. Bir yıl önce nasıl küme düştüğümüz unutulmamalı. Sonradan verilecek para takımı ayağa kaldırmak için ilaç olamayabilir.. İyi düşünmeliyiz, adımlarımızı ona göre atmalıyız..     
 …
Konyaspor’da, sıkıntılar,yanlışlıklar her dönem yaşanır..
Bilinçsiz harcama, yanlış ve hatalı transferler, kurumsallaşamama yeşil-beyazlı takımı her sezon başında bu tür sıkıntılarla karşı karşıya bırakmıştır.
Ne yazık ki, her dönemde de bunlar yaşanmasına karşın nedense gerekli tedbirleri bir türlü almayız..  
Bugün, Konyaspor yönetim boşluğu, maddi sıkıntı ve yetersiz planlamayla yine karşı karşıya kalmıştır..
Yönetim boşluğu sonucu, transferde bazı hatalar yapıldı.. Yabancı oyuncular geldi-gitti.. Konyaspor yönetimi haklı olabilir, ama Avrupa pazarında bu tür uygulamalar Konyaspor’a zarar verebilir.. Kimse kalkıp Konyaspor yönetimi suçsuz demez. Faturası Konyaspor’a kesilir..  Belki diyeceksiniz ki, bir Trabzonspor, Fenerbahçe forvet oyuncusu transferi yapamadı.. Konyaspor yönetim kurulu, hazırlıksız olmalarına rağmen transferde büyük adımlar attı.
Evet doğru, ama takımın vizyonuyla oynamaya da kimsenin hakkı yok. Futbolcu kötüyse, menacerlere kanarak transfer yapmayacaksın..
Takımda, üç tane menacer var.. Bu da yönetim boşluğunun ayrı bir kanıtı. Menacerlerden biri organizasyonu sağlıyor.. Diğeri, Avrupa sorumlusu.. Üçüncüsü de hocanın adamı.. Ne gerek var bu kadar menacere anlamak çok zor.. Madem ki takımın başında menacer bulundurulacak, o zaman akıllı-uslu birini getirin. Her işe o baksın.. Bu uygulama takımda üç başlılığı doğurur.  
Konyaspor’da, ekonomik sıkıntıda had safhada.. Gerekli planlama yok. Kulüp yönetiminden bir kişi çıkıp da “takımın durumu kötü. Para yok.. Konyalılar nerede” diye feryat etmiyor..
Kombine biletlere ilgi yok. Yeterli çalışma yapılmıyor. Yönetim, taraftar gelsin kombine alsın diye, taraftarlar da biletler bizim ayağımıza getirilsin diye bekliyor. Böyle bir uygulama olamaz.
Konyaspor, Konya’nın takımıdır. Bu takımın ligde kalıcı olması için de sıcak paraya gereksinim vardır. Tüm Konyalılar ellerini taşın altına koymalıdır.
Kulübün geçen yıldan 23 milyon lira borcu var.. Bunun 8 milyon lirasına yakın kısmı hemen ödenmeli ki, lisanslar çıkartılabilsin. Bu borç rakamına bir de yeni yapılan transferler eklendi.. Borç oldu 40 milyon lira.. Eylül ayında peşinatlar ödenecek, kasa tam takır..
İşin şakası yok.. Yönetim, futbolculara karşı akitleri zamanında yerine getirmelidir. Yani, ödemeler zamanında yapılmalıdır.. Yoksa, bunun sıkıntısı çok kötü çekeriz ve sorumluğundan da kimse kurtulamaz..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR