Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

İsrâilin Ürünlerini Protesto Edelim

İsrâilin Ürünlerini Protesto Edelim

Tüm dünyânın gözü önünde bir millet yok ediliyor. İnsan hakları çiğneniyor. En ileri teknik silahlarla masumlar katlediliyor. Silahsız ve savunmasız siviller öldürülüyor. Günlerdir yıkma ve yok etme faaliyetleri olanca hızıyla devam ediyor. Hatta ‘bu bir şey değil daha kötüsünü yapacağız.’ Diye uçaklardan el ilanlar ve broşürler atılarak halkın psikolojisi bozuluyor. Her zaman insanlık nutukları atan Avrupalı dost(=düşman)larımız ve ABD’li müttefiklerimiz (?) bunları seyretmekteler. Kutuplarda yaşayan balinaların ölmemesi için derde düşen hayvan sever insanlar neredeler? Hayvan sever dernekleri varken insan sever dernekleri yok mu acaba? İnsanlık öldü mü? Yoksa onların insan olma anlayışı içine Müslümanlar girmiyor mu? Yazık ettiniz insanlığa ey dünya!

İnsanlık târihi incelediğinde birçok düşünür, felsefeci, âlim insanlığın ıslah edilmesi onların hak ve hürriyetlerinin korunması için çeşitli çalışmalarda bulunmuşlar ve bazı kâideler ortaya koymuşlardır. Bugünkü insanlığın ortaya koyduğu en mükemmele prensipler 10.Aralık.1948 de Birleşmiş Miletler Teşkilâtının ortaya koyduğu “İnsan Hakları Evrensel Beyannâmesi” olmuştur. Burada deniyor ki:
1- Bütün insanlar hür ve haklar bakımından eşit olarak doğarlar. Birbirine karşı kardeşlik zihniyeti içinde yaşarlar. (!)
2- Hiç kimse işkenceye, zulme, haysiyet kırıcı ceza ve muâmelelere tâbi tutulamaz, kölelik veya kulluk altına alınamaz.
3- Yaşama, hürriyet ve kişilik cemiyette kadın erkek her ferdin hakkıdır.
Bu maddeler sâdece sayfalara hapsedilmiş göstermelik şeyler. Hâni icraatı ey Birleşmiş Milletler! Filistinli Müslümanlar bu maddelerin kapsamına girmiyor mu? Filistinli Müslümanlara dünyânın en şımarık, küstah, acımasız, kabadayı ve kâtil ülkesi İsrâil saldırıyor, bombalıyor, öldürüyor, tanklarıyla eziyor çiğniyor, hatta dünyaca yasaklanmış silahlarla insanlık suçu işliyor, savaş suçu işliyor. İsrâil, Filistinlilerin hem ülkelerini gasp ediyor hem bir şehir halkının yaşama hakkını yok ediyor ve ona hiçbir cezâi müeyyide uygulanmıyor. Nerede birinci maddedeki kardeşlik zihniyeti? Tüm dünya İsrâil’e destek vereceğine yaptırım uygulasa ya! Ey dünya zulme seyirci kalınamaz. Rezilce icra edilen haksız davranışlar onaylanamaz. Bu suskunluğunuz neyin ifâdesi? Bir şehir halkı yok edilince mi konuşacaksınız? Ayni şeyi İran İsrâil’e yapsaydı başta ABD ve İngiltere olmak üzere dünya ayağa kalkardı. Niçin bu masumlar için ayağa kalkmıyorsunuz? Yoksa Müslümanlar için ayağa kalkmayı kendinize yediremiyor musunuz?
O zaman biz ayaktayız ey dünya. Biz Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onların şanlı mücâdelesinin en yakın destekçisiyiz. Onlar bizim canımızın bir parçası. İcra edilen zulüm bizi derinden yaralıyor, kahroluyoruz. Bütün kalbimizle sizi ve katil İsrâil’i tel’in ediyoruz. Çifte standardınızı kınıyoruz. Siz insanlık suçu işliyorsunuz. Tüm insanlığa kıydınız. İnsanlığa da kendinize de kıydınız. Ruhsuz ve vicdansız olduğunuzu gösterdiniz. Kendinize yazık ettiniz. Artık ağzınızla kuş tutsanız attığınız insanlık nutuklarına kanmayacağız, inanmayacağız size. Masum insanların hakları çiğneniyor, göz yumuyorsunuz. Zâlimi gizli veya açık destekleyen, alkışlayan da zâlimin ta kendisidir.
Ey Müslüman kardeşim sen de zâlimi destekleme. Bunun ispatı olarak safını belli et. ABD ve İsrâil ürünlerini alma, boykot et. Kişiler tek tek bireysel olarak ayni zamanda firmalar, şirketler almayın şu zâlimlerin mallarını almayın, boykot edin. Tercih ettiğiniz bu ürünler yalnız bir markayı değil bir gücü, bir siyâsi yaşamı ve belirli zihniyetlerdeki hâkimiyet biçimini desteklediğinizin göstergesi olur. Aman dikkat! Tercih ettiğimiz onların ürünleri olan parfüm kokusu kan kokusuna, ‘hayatımızın tadı’ dediğimiz Coca-cola tankların altında ezilen insan çığlıklarına karışıyor. Biraz insaf! Alma kardeşim onların ürünlerini. Alma protesto et, safını belli et. Meselâ neleri almayalım; başta müptelâsı olduğumuz Cola( Pepsi, Fanta, Fruko, Yedigün), Omo(Ariel, Persil, Tursil, Pril, Vim), İbregaz(Aygaz, Shell, Bp), Sana(Vita, Turyağ, Ufa), Hacışakir(Luks, Soley, Puro, Palmolıve,Dove), Sınger(Profilo, Telefunken, Beko, Philips, Grundıg, Bosh), Ford(Renault, Mercedes, Skoda, Man, BMW, Fıat, Dodge, Magirus), ÇBS boya(DYO boya, Sadolin boya), İpana(Colgate) ………. Daha sayalım mı?
Her şeyin içine girmiş bu zâlimler. En kâliteli malları yaparak piyasayı avuçlarının içine almışlar. Neyi alacağız o halde her şey onların diyebilirsiniz. Yediğimiz birçok gıda ürününün içindeki katkı maddelerini bile bu adamlar yapıyor. Bu hususta yine bizim insanımızın çözmesi gereken bir konu değil mi? Ne yapacağız o halde; elimizden geldiğince pahalı da olsa kendi ülkemizin ürünlerini tercih edeceğiz. Lütfen alışverişlerimizi dikkatli bir şekilde yapalım. Marketler ve firmalar da ayni titizlikle hareket etmeli. Onların malları ellerinde kalmalı. Meselâ müspet firma diye bildiğimiz ‘ADESEM’ de bile ‘OMO’ reklamı yapılmamalı, alınmamalı. Onun yerine meselâ, ‘Bingo’ tercih edilebilir. Ülker ürünleri seçilebilir. Her konuda alternatif olan ürünler piyasaya çıkartılmalı. Hem de böylece yeni iş sahaları açılmış olur. Kıymetli iş adamlarımıza duyurulur. Lütfen bâri sizler bizi yaralamayın. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ demeyin. Gün gelir ayni yılan bizi de sokabilir.
Bakın CIA’nın istatistiklerine göre:
1-Dünyadaki toplam nüfus:6,5 milyar.
2-Toplam Müslüman sayısı:2 milyar
3-Sigara içen insan sayısı:1.15 milyar
4-Sigara içen Müslüman sayısı:400 milyon
5-En büyük sigara üreticisi: Phillip Morris
6-Phillip Morris kazancının % 12 sini İsrâil’e gönderiyor.
7-Günlük Müslümanların Morris’e cirosu 800 milyon $
8-Ortalama kar yüzdesi: % 10
9-Müslümanların ortalama günlük kar katkısı: 80 milyon $
10-Böylece 9.6 milyon $ Müslüman parası her gün İsrâil’e gitmiş oluyor, evet her gün!!!
O halde aziz okuyucu sen, ben, birimiz, hepimiz İsrâil ve Amerikan mallarını satın almayarak kaç Filistinli çocuğun kurtulmasına veya üzerine silah yağmamasına vesile oluruz.
Sizi bu zâlimlerin mallarını almamaya boykota dâvet ediyoruz. Reklamlarını da Protesto ederek almayınız kardeşlerim. Onlardan gelecek kazanç Allah(c.c)tan gelsin. Hayırlı, bol ve bereketli karlar sizin olsun efendim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR