Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Boykota Devam

Boykota Devam

Çoğu dünya ülkelerinin şımarık çocuğu İsrâil’in Gazze’de uyguladığı soykırım ve Filistinli Müslüman kardeşlerimize uyguladığı zulüm yüreklerimizi dağlamıştı. Neler yapabiliriz derken çaresiz olmadığımızı da düşünüyorduk. Zâlimin zulmü varsa Müslümanların da aklı ve fikri vardı. Eli kolu bağlı herhalde oturulamazdı. Her ülke kendi çapında bu zulmü tasvip etmedikleri anlamında bazı eylemlerde bulundu. Bunlardan en etkilisinin ‘Amerika ve İsrâil ürünlerini boykot’ olduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta mail kutuma gelen bir maili birazdan sizlerle paylaşmak istiyorum. Gayet ehemmiyetli bulduğum için sizlere mutlaka duyurmak istedim. Çünkü yaptığımız faaliyetleri azımsamayalım. Veya; ‘Efendim, İsrâil’in hangi ürününü almayacaksın. Hadi bakalım, Nokia alma, Arçelik-Beko alma, Microsoft-Windows kullanma, diyenler var. Mecburuz, evlerimizde onları kullanmayan yok. ‘Böylesi gayet zor hatta yediğimiz ekmeğin içindeki mayaya kadar bu adamlar yapıyor’ diyorlardı. Kıymetli kardeşim tamam doğru fakat en azından yapabileceklerim var onların ürünlerine karşı alternatif olanlar varsa niçin düşmanımın malını alayım. Küçükte olsa zâlimin yanında olmadığımın göstergesi olmalı bu tavrımız, dedik ve yılmadan boykotu herkese duyurduk. Almayın zâlimlerin mallarını, dedik. Girdiğimiz, çıktığımız dükkanlarda, alışveriş yaptığımız mekanlarda hep yüksek sesle duyurmaya çalıştık bu fikirlerimizi. Boykot ürünlerinin listelerini yapıp dağıttık, anlattık almayın dedik. Tâbiri câizse bas bas bağırdık. Bizim yaptığımızı küçümseyenler oldu. Bunlar uluslar arası meseleler sizlerle olmaz, diyenler oldu. Amma biz yılmadık. Devam ettik ve edeceğiz. Evet, sevgili okurlar ‘BOYKOTA DEVAM.’Neden mi?

İşte size bana gelen mail’den bilgiler veriyorum:

“MÜSLÜMANLARIN BOYKOT ZAFERİ

İsrail’in tek taraflı ateşkes kararı almasındaki en büyük faktör, Türkiye ve dünyanın diğer İslam ülkelerinde başlatılan boykot kararıdır. Aşağıda Yahudi mallarının boykot edilmesi ile yol açtığı zararlar şu şekilde açıklanmıştır:

Dünyadaki Müslüman ve diğer dinlere mensup ülkelerin boykot eylemi başlattığından bu yana Yahudi malları ve hizmetleri üreten ve satan firmalara açtığı toplam zarar, yaklaşık ‘370 milyar dolar’ olarak açıklandı.

Dünyada pazar paylarını araştıran şirketler tarafından yapılan bu açıklamada en büyük boykot eylemini Hindistan’ın (127 milyar dolar) daha sonra İran’ın (62 milyar dolar) ve üçüncü olarak Türkiye’nin (26 milyar dolar) gerçekleştirdiği kaydedildi. Boykotun devam etmesi halinde adı geçen firmaların çok zor duruma düşeceği hatta iflas edebileceği kaydedildi.

Yahudi lobileri tarafından ACİL ACİL ACİL başlıklı yazı ile ABD hükümetine verdiği yazıda; tahmini açıklanan bu zararın Yahudi malı ve hizmeti üretip satan firmaları derin bir şekilde yaralayabileceği açıklanmıştır. Musevilerin ivedi olarak sunduğu yazısında ABD hükümetine bu konuda bir girişimde bulunup, İsrail’in âcilen hiçbir şart ve koşul gözetmeksizin derhal ateşkesi kabul etmesi ve Gazze’den geri çekilmesi isteniyor.

Zaten zor durumda olan ABD ekonomisine bir darbe de karar alınan boykotun bu boyutlara ulaşması ile gerçekleşti. Boykotun devam etmesi halinde zor duruma düşecek olan firmalara, İsrail ve ABD tarafından maddi kaynaklar aktarılmasını öngören bir projenin üzerinde çalışıldığı kaydedildi. Boykotun mevcut hâli ile devam etmesi durumunda, Yahudi firmalara aktarılması planlanan kaynak miktarının 1 trilyon dolar olduğu ifade edilen açıklamada; boykotun genişlemesi ile ABD ve İsrail’in ekonomik bir kaosa sürükleneceği tehlikesine işaret edildi.

Bu sebeple, acilen ABD ye çağrılan İsrail dışişleri bakanına, işgalin 12 saat içerisinde bitirilip en geç bir hafta içerisinde Gazze’yi boşaltması istendi. Bunu yapmadığımız takdirde, yandaş firmalarımızın hepsinin alınan boykot kararı ile dar boğaza gireceği ve hatta boykot büyürse batacağı ve bunun sonunda ABD ve Yahudilerin ( İsrail ) biteceği anlamına geldiği aktarıldı. Filistin işgali ile başlatılan bu boykottan zor duruma giren firmaların ABD ve İsrail’in gücüne olan katkılarının unutulmaması gerektiği kanaatine varıldı.

Aynı günün gecesi İsrail hiçbir şart koşmaksızın âcilen, tek taraflı ateşkes kararı alıp, bir hafta içinde de Gazze’den çekileceğini açıkladı.

İŞTE DOSTLAR BOYKOTUN GÜCÜ BU KADAR FAZLA İDİ VE BİZ BU YÜZDEN BAS BAS BAĞIRDIK.

Şimdi eğer boykota devam etmezsek ve bu firmaların (tabiî ki İsrâil’in) daha fazla büyümesini sağlamazsak bir zamanlar; Aziz Nesin’in Türkiye’nin %60 ı aptaldır sözünü teyit etmiş olacağız. Eğer bu boykota devam edip, bunu daha fazla büyütmezsek gün gelip bu İsrail şerefsizi tekrar saldıracaktır. Onlara öyle bir boykot gösterelim ki bir daha saldırmak bir yana bunu düşünecek cesareti de parayı da bulamasınlar.”

Her şeyi bildiğimizi ve öğrendiğimizi onlarda bilsinler.

Türkiye deki Yahudi firmalarının batırılması için gayret gösteren her Müslüman’dan Allah razı olsun.

Sizlere hayırlı cumalar diliyorum efendim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR