Ayşe Boztaş

Ayşe Boztaş

Asılsız haberlere dikkat!

Asılsız haberlere dikkat!

 

Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte sanal dünyada insanlar arası iletişim giderek sıklaştı. Öyle ki günümüzde bilgiye ve habere ulaşmak olabildiğince kolaylaştı. 

**

Tabiri caizse haberi de bilgiyi de cebimizde taşıyor olduk ,doğru mudur yanlış mıdır bilmeden.Taşıyoruz evet ,yalnızca kendimizin taşıdığı yetmezmiş gibi bir de doğruluğundan emin olmadığımız bu haberleri başkalarına taşıyoruz. 

**

Gündemin yoğunluğuyla birlikte sık sık karşımıza çıkan bu doğruluğu ispatlanmamış haberler kulaktan kulağa dilden dile yayılıyor. Bu asılsız yayılma da toplumda olası bir panik yaratmaya yetiyor da artıyor. Peki bu asılsız haberlere karşı ne yapılmalı? 

**                                                 

Doğruluğundan emin olunmayan bilgiler ve haberler dışarı servis edilmemelidir. Doğruluğu ispatlanmış bilgiler ise kaynakçaları ile birlikte sunulmalıdır. Zira kaynakça bir haberin referansıdır. 

**

Medyamıza düşen haberler, kulağımıza gelen bilgilerin doğruluğu kaynakçaları ile birlikte kontrol edilmelidir. Başında da belirttiğim gibi gündemin yoğunluğuyla birlikte doğruluğu henüz ispatlanamamış birçok bilgi ve haberle karşı karşıyayız. 

**

Doğruluğu ispatlanmamış bilgileri bilinçsizce yaymayan tarafta olsak bile kendimize ulaşan bilgileri ve haberlerin doğruluğunu kontrol etmekte fayda var. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşe Boztaş Arşivi
SON YAZILAR