Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Aklı Başında İnsan

Aklı Başında İnsan

Aklı başında bir toplumu oluşturan aklı başında bir insan kendisini bir yaratanın olduğuna ve bu yaratılışın bir sebebi olduğuna inanarak bu sebepler doğrultusunda yaşamaya çalışır.

Aklı başında bir insan yaşadığı dünyanın bir tek gerçek alem olmadığını yani bu dünya hayatının asıl hayatın gerçeğinin modellemesi aracılığıyla türetilmiş bir simülasyon olmadığını bilerek yaşamaya çalışır.

Aklı başında bir insan bu dünya hayatını geçici olarak kabul ettikten sonra yaratılış gerçeğinde Var olmayan olguların varmış, var olanların da yokmuş gibi gösterilerek anlatılması ve insanların buna inandırılması doğrultusunda inanan ve savunan insan değildir.

Aklı başında bir insan yaratıcısının koyduğu kurallara başkaldırarak kendi kurallarını koyan geçmiş zalimlerin güncellerinin ortaya koyduğu yaratılanlara yabancılaşma meselesine yabancılaşmayan insandır.

Aklı başında bir insan yanılgıların, aldanmaların gerçeklerin yerini almasının fark edilmesinin giderek daha da zorlaştığı bir zamanda yaşadığını bilerek ben sadece gördüğüme duyduğuma inanırım inatlaşmasına girmeyen insandır.

Aklı başında bir insan şimdilerde yaşadığı hayatı kendisine hiçbir zaman sorulmadığı halde sadece görülmezsen yoksun anlayışı ile toplumda ve sosyal medyada görünür olmak için tasvirlerin ve yalanların boyunduruğuna kapılmayan insandır.

Aklı başında bir insan elli yıl, yüz yıl veya iki yüz yıl öncesine göre çok daha fazla İnsan var, emek var, mücadele var ve bu sebeple geçmişte yaşayan insanlardan daha fazla özgürüz dediği halde hayatının hiçbir safhasında anladığı anlamda bir özgürlüğün bulunmadığını bilen insandır.

Aklı başında bir insan kendilerini yaşadıkları yalancı dünyanın gerçek sahipleri zanneden küresel emperyalistlerce insanların ortaya koydukları hayaller ile gerçekleri arasında ayırım yapma becerisine sahip olmadığını zannederek kurgulanarak satılanları almayan insandır.

Aklı başında bir insan küresel emperyalistlerce kurgulanan yalancı özgürlük coğrafyalarında en çok korkulanın egemenlerin sistemine karşı olmanın yaratılışının gereği olduğunu bilerek gerçek egemenlik sisteminin yaratıcının kulluğu ile gerçekleşeceğini bilerek bunu tesis için çalışan insandır.

Aklı başında bir insan kendisine özgürlük getirdiğini söyleyenlerin bu ifadelerinden sonra etrafına baktığında kendisinin özgür olduğunu söylettirebilmek için elinde kılıçla ya da tabancayla tepesinde birilerini görse bile dilini yalana alıştırmayan insandır.

Aklı başında bir insan şairin dediği gibi hayvanlara mahsus bir özgürlüğü kendisine teklif edenlere karşı politik ve felsefi hiçbir yorumda bulunmadan Müslüman atalarının ayak izlerini takip ederek sizin özgürlüğünüz size benim özgürlüğüm bana diyebilen bir insandır.

Aklı başında bir insan Özgürlüğün statik bir kavram olmadığını ve özgürlüğü elde edilebilmek ve gerçek özgürlüğe erişilebilmek için inancı ve insanlığından fedakârlıkta bulunmayan insandır.

Aklı başında bir insan yaratılan her şeyin bir fıtratının olduğu bilinciyle insan olma serüvenini tamamlayacağı kişisel ömrü boyunca, insanlık tarihinin bir üyesi olmak sıfatıyla yaratılanları görüp gözeten ve koruyup kollayan insandır.

Aklı başında bir insan yaratılmış olma hasebiyle yaratıcının verdiği kısa ömründe kozasından, kabuğundan veya sırça köşkünden çıkmadan ben bu hayatımda özgürüm ve her istediğimi yaparım şeklindeki davranışlarla din dışı bir hayatın vahşet dolu tozlu, çamurlu, dünyasına dalabilmekten kendini alıkoyabilen insandır.

Aklı başında bir insan yaratıcısının verdiği fıtri kabiliyetlerle kendisine karşı din dışı bir hayatı dayatanların gerektiğinde teknolojinin ve ideolojilerin kendisine ve insanlara karşı silah olarak kullanıldığını fark ederek oyunları boşa çıkaracak karşı stratejiler geliştirerek eşrefi mahlukat kabul ettiği insan merkezli bir uygarlığı, yeryüzünde kalıcı, güçlü ve etkili olan bir mali ve kültürel yapıyı kurabilen insandır. 

FARKINDA MIYIZ?

İnsanların ben merkezli uygarlık, maddiyat merkezli siyaset, ideoloji merkezli kültürel hayat ve sanat ürettikleri ve ekonomilerini haram olan faiz ve israf üzerine kurdukları sürece yaratıcının kendilerinden istediği gibi aklı başında bir insan gibi davranış göstermeleri mümkün olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR