Sabit Horasan

Sabit Horasan

Tatlı arabesk!

Tatlı arabesk!

Ligde kalma şansı matematiksel olarak devam eden Konyaspor için Antalya maçı büyük önem taşıyordu..
Yeşil-beyazlılar, rakibi yenerek hem 10 haftadır devam eden galibiyet hasretini dindirecek, hem de yeni bir çıkış yakalayarak moral olarak rahatlayacaktı.. Hele hele Kasımpaşa’nın kazandığı bir günde galibiyet koşulsuz öncelik olmalıydı. 
Antalya galibiyeti, bir yerde Konyaspor açısından yeni bir nefes olacaktı..  
Bu nedenle, Antalyaspor karşılaşmasına çok iyi motive olan ve ligde rahat bir konumda bulunan rakibi karşısında maça da bu görüntüyle başlayan Kartallar, aradığı golü ne yazık ki, hakemler sayesinde bir türlü bulamadı ve 90 dakika sonunda sahadan beraberlikle ayrılarak ligde kalma umutlarını biraz daha zayıflattı. Buna, forvet oyuncularının gol yollarında etkili olamaması da katkı sağladı. 
Konyaspor maça kazanma hırsıyla başladı.. Daha 6. dakikada, Musa ceza alanı içerisinde indirildi, hakem penaltı noktasını göstereceği yerde oyunu devam ettirdi. Ardından Robak Antalyaspor filelerini havalandırmasına karşın orta hakem golü önce verdi, ancak yan hakeme uyarak bariz golü iptal etti.
Bu penaltı veya gol verilmiş olsa Konyaspor psikolojik olarak rahatlayacak ve daha etkili olabilecekti..   
Maçta hakem hataları bununla da kalmadı.. Konyaspor’un 56. dakikada yine Musa, 65. dakikada Robak’ın rakip oyuncular tarafından düşürülmesine karşın hakem beyaz noktayı gösterme yerine oyunu devam ettirerek Konyaspor’un galibiyetini engelledi..
Oyuna baktığımız zaman, maça istekli ve kazanma hırsıyla başlayan Konyaspor, ne yazık ki ilerleyen dakikalarda aynı görüntüyü veremedi.. Golün gecikmesi ve psikolojik baskı sonucu pas hataları yapan, gol yollarında etkili olamayan, kanatları iyi kullanamayan bir Konyaspor vardı sahada. Buna birde güvensizlik eklenince tabi ki istenilen sonucu almakta olası değildi.
Teknik adamların oyuncu değişikliklerindeki yanlışlar da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıktı dünkü maçta.. Takım sanki galipmiş gibi uzatma dakikalarında oyuncu değişikliği de ayrı bir hata.. 
Evet, Konyaspor 10 haftadır süren galibiyet hasretini 11. hafta, Antalyaspor karşısında da dindiremedi..  
Konyaspor, hakem hataları sonucu ligin başından buyana çok puan kaybetti. Dahası, bunlara hata demekte yanlış olur.. Düpedüz kasıt var.. Dün, bunu bir kez daha yaşadık. Buda gösteriyor ki Konyaspor’un ipi çoktan çekilmiş.    
Konya’nın lobisi yok mu?.. Nerede Konya Milletvekilleri.. Alo size sesleniyoruz sayın vekiller.. Seçim yaklaşıyor.. Hiç kimse çıkıp Konyaspor’un yanındayız demesin.. Başbakan, sayın Recep Tayyip Erdoğan Konya’ya geldiğinde, “Konya’nın Bakanı benim” diye konuşmasın.. Gerçekler ortada. Görünen köy klavuz istemez. Konyaspor’a ne yapılmak istendiği apaçık ortada. 
Trabzon bölgesi hakemi, Abdullah Yılmaz, Milli maçın ardından 27. hafta da oynanacak Trabzonspor-Konyaspor maçı öncesi, belki kart cezası sınırında bulunan futbolculara sarı kart gösterme cesaretini gösteremedi, ama, yeşil-beyazlı takımın ümitlerini bitirme noktasında, bariz penaltıları vermeyip, golü iptal ederek Konyaspor’un puan kaybetmesi için elinden geleni yaptı. Kulakların çınlasın MHK Başkanı Oğuz Sarvan (!)
Acılı arabesk rüzgarlarının estiği 1970’li yıllardan sonra Hükümet, halkı psikolojik olarak rahatlatmak için “Tatlı arabesk” akımını başlattı.. Dünkü maçta da ses yayından sorumlu arkadaş maçın hemen ardından damardan öyle bir şarkı patlattı ki, herkesi uyuşturdu.. Bu şarkı, Antalya beraberliğinin ardından cana değdi doğrusu!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR