Ramazan Kural

Ramazan Kural

Ramazan bayramı  yasaklarla geliyor

Ramazan bayramı  yasaklarla geliyor

Bayrama 15 gün kala cumhurbaşkanının yaptığı konuşmayla hiç kimsenin beklemediği şekilde 17 gün yasak geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yeni korona virüs önlemlerini açıkladı. Herkesin merak ettiği tam kapanma olacak mı sorusu yanıt bulmuş oldu. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada korona virüs salgınının dünyayı kasıp kavurup hız kesmeden devam ettiğini söylemişti. 

Artan vaka ve vefat sayılarının ramazan ayıyla birlikte tedbirlerin sıkılaştırılmasına mecbur bıraktığını dile getiren Erdoğan, alınan tedbirlerin neticelerinin kademeli olarak alınmaya başlandığını bildirdi. 

Bu uzun kapanmanın başlama ve bitiş tarihleri şu şekilde… 

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.  

Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 

Bu kısıtlama sürecinde üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.  

Gıda sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek, şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti aynı şekilde kesintisiz devam ettirebilecekler. 

Acaba bu kapanma kararı etkili olabilecek mi; uzun bir aradan sonra ilk defa bu kadar uzun bir kapanmayla karşı karşıyayız. Zaten zor durumda olan esnaf ve günlük olarak çalışan insanlar bu karardan çok etkilenecektir.  

 Virüs geldiğinden buyana kimin işi rast gitti ki?  

Vaka sayılarının azalması bizim elimizde. Tam kapanma sürecinde evlerimizde kalıp tedbirlere uyarsak vaka sayılarının azalacağını düşünüyorum. İnsanları kimse evde tutamıyor maalesef, işi olsun olmasın herkes sokaklara çıkıyor maalesef. Birçok kişi gerçekten çok iyi şekilde yasaklara uymaya çalışıyor ama pozitif olan bir kişi herkesi hasta edebiliyor. Bu şekilde hastalığın üstesinden nasıl gelebiliriz? 

Hatta bugüne kadar tedbirlere uysaydık vaka sayıları bu kadar artmazdı. Hastalığın geçmemesi, kısıtlamaların uzun sürmesi canımızı sıktı. Tabi aşılamanın verdiği rahatlıkla, aşı oldum bana bir şey olmaz kafasıyla tedbirlere uymuyoruz. Tedbirlere uyalım. Uyalım ki hayatımız bir an önce normale dönsün. Dönebildiği kadar.  

Umarım en kısa zamanda virüs artık hayatımızdan çıkıyor başlıklarıyla yazı yazmak nasip olur. 

 "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hiçbir hastalık kalmasın." Bu dua peygamberimizin okuduğu sağlık, şifa dualarındandır.

...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR