Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Mevlîdî Nebî

Mevlîdî Nebî

Bugün Sen’in doğduğun gün Ey Güzel Nebî. Sen insanların içinden bir insansın, evet ama ne insan! Sen her insan gibi değilsin, Sen on sekiz bin âlemin Muhammed Mustafa’sısın. Sen Gönüllerin Sultânısın. Bugün Sen’i anmak, Sen’i övmek, Sen’i hatırlamaktır dilek ve isteğimiz. Ancak şurası bir gerçek ki, biz kim, Sen’i anmak kim? Sen’i anlatmak kim? Bunun farkındayız fakat yine de Sen’i kırık dökük de olsa medhü senâ etmektir duâmız. Rabb’im kelimelere ihlas kalemimize güç versin inşaALLAH. 

Ey Hakk’ın Habibi; Ey Hayru’l-Beşer = İnsanların En Hayırlısı Güzeller Güzeli Rasul hayli zaman oldu Sen’den ayrıyız. Hiç olmazsa şu doğduğun nurlu, feyizli gün hürmetine San’a olan sevgi ve muhabbetlerimizi takdim etmemize izin ver.

Ey peygamberlerin şâhı, ‘Şâhı Rusül’ Sen’ki, bütün peygamberlerin içinden Allah Teâlâ’nın seçtiği, uğruna on sekiz bin âlemin yaratıldığı, en kâmil ilâhî hakikatlerin toplandığı büyük mücize Kur’ânu Azümüşşân’ın indirildiği, yüce Rabb’in ‘Habîbim’ dediği ‘Habîbullah’sın. Allah Azze ve Celle’nin isminin yanına yalnızca Sen’in ismin yazılır. Bu ne büyük şereftir! 

Sen ki, ‘Hayru’l-Beşer’ yâni ‘İnsanların en hayırlısı’sın. Sen’i okuyanlar, Sen’i tanıyanlar bilirler; Sen insanlar arasında en güzel davranışlı olanısın. Sen küçüklüğünden beri en güvenilir olansın, emânetleri ehline teslim edensin. Fakir fukarayı görüp gözetensin, yetime kol kanat gerensin, köleleri himâye edensin. Peygamberlerin Sultânı olmana rağmen mütevâzi ve alçakgönüllüsün, her zaman doğru sözlüsün, tertemizsin, herkese karşı güzel davranışlısın. Dürüstlüğü tavsiye eder, aldatmanın, aldatmacanın yanlışlıklarını anlatan ve hep Hakk’ı tavsiye edensin. İlmi, çalışmayı, ibâdeti öne çıkaran tembelliği, vakti boş geçirmeyi, Hakk’ın emirlerini ihmal etmeyi hoş karşılamayansın. Sen ki, ‘Şâhı Cihan’sın. 

Cihânın Şâhı Sen’sin Ey Kutlu Nebî! Sen’den başka böylesi insanlığı aydınlatacak kâideler vaz eden bir başka şahsiyet yok. Ve bu kutsî hakikatleri; ‘bir elime ayı bir elime güneşi verseler yine de bu gerçekleri insanlara anlatmaktan vaz geçmem’ diyecek kadar kararlı ve vakarlı Eşsiz Bir Hizmet Öncüsüsün. Sen ‘Mahbûbu Hak’sın. Hakk’ın Sevgilisi, Hakk’ın En Sevdiği Sen’sin. Halkın da, ‘Mustafâ’yı Mâhrû’su yâni halkın ‘Ay Yüzlü Mustafa’sısın. Ey Nebi Sen’i methetmeye bizim kelâmımız âciz kalır. 

Sen Kâinâtın Gözbebeği’sin. Sana olan sevgi ve muhabbetlerimizi nasıl anlatsak? Nasıl dile getirsek? Şu şaşkın kelamları Sen’i en güzel öven kelimeler sayıver. Sen’in Rabb’ine vasıl olduğun andan itibâren bugüne kadar pek çok güzel insanlar hep Sen’i anlattılar, övdüler, Sen’in için özel ‘Şifâi Şerif’ olabilecek eserler yazdılar. 

San’a ‘Mihri Dırahşânı Nübüvvet’ yâni ‘Nübüvvetin Parlayan Güneşi’ dediler. 

San’a ‘Mâhı Münîri Rısâlet’ yâni ‘Rısâletin Aydınlatan Ay Yüzlü Güzeli’ dediler.

San’a ‘Neyyîri Âsûmânı Rısâlet’ yâni ‘Peygamberlik Semâsını Aydınlatan İnsan’ dediler.

‘Nebîyî Âlicenâh’ yâni ‘Yüce rütbeli Peygamber’ dediler.

San’a ‘Sultânı Enbiyâ ve Serveri Asfiyâ Aleyhi’s-selâmü Ve’t-ehâya’ yâni ‘Nebîler Sultânı ve Seçilmişlerin Efendisi, üzerine selamlar ve duâlar olsun.’ Dediler.

San’a ‘Fahrı Enbiya ve Senedi Asfiyâ Muhammed Mustafa’ yâni ‘Nebîlerin İftihârı ve Seçilmişlerin Dayanağı Muhammed Mustafa’ dediler.

San’a ‘Bergüzîdei Beni Âdem’ yâni ‘Âdemoğullarının En Seçkini’ dediler.

San’a ‘Serdefteri Enbiya Aleyhi Ekmelü’t-tehâya’ yâni ‘Nebîler Önderi, en üstün duâlar O’na olsun’ dediler. San’a ‘Nûrı Dîdei Âlem’ yâni ‘Kâinâtın Gözbebeği’ dediler. 

San’a ‘Hayru’l Verâ Aleyhi’t-tehâyâ’ yâni ‘Bütün Yaratılmışların En Hayırlısı, üzerine duâlar olsun’ dediler.

San’a ‘Mefhari Mevcûdât Aleyhi Asfa’t-tahiyyât’ yâni ‘Bütün Varlığın Kendisiyle İftihar Ettiği Zât, üzerine pek çok duâlar olsun’ dediler. 

San’a ‘Şâhı Rusül ve Güzidei Gül’ yâni ‘Peygamberlerin Şâhı Ve Güllerin En Seçkini’ dediler.

San’a ‘İmâmü’l-Müttakîn Aleyhi Salâtü’l Muîn’ yâni ‘Müttakilerin Önderi, Herkese Yardım Eden Allâh’ın salâtu Selâmı üzerine olsun’ dediler. 

İşte böylesi şiir gibi Sen’i öven vasıflarla bizde karınca karârınca şu Sen’in doğduğun bu çok özel ve güzel bir günde San’a olan sevgi ve muhabbetlerimizi dergâhı izzette kabul olunması dileğiyle San’a arz ediyoruz Ey Nebîyi Zişân.

Şefaate erişmek niyâzıyla günümüz mübârek olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR