Adem Turan

Adem Turan

Kudüs sadece Trump için değil, herkes için mukaddestir

Kudüs sadece Trump için değil, herkes için mukaddestir

Dünya yaratıldığı günden itibaren  Kudüs, tarih sayfalarında anlatıldığı gibi hep önemli bir yer olmuştur. Çünkü bütün peygamberlerin çileli hayatları mutlaka buralardan geçmiştir.

Tefeci Trump’un seçim vaatlerinden biri de Kudüs’ü İsrail’in başkenti olacağının sözünü vermesidir. Daha önce verilen bir karar olsa da her altı ayda bir bunun süresi erteleniyordu.

Ülke içeresinde sıkıntılı günler geçiren ABD başkanı, çıkış yolu olarak, ekonomik gücünü de kullanarak, dünya Müslümanlarını, sürekli rahatsız edici provokasyonlar yapmak suretiyle gündemde tutunmaya çalışıyor. 

Çünkü Siyonistler kaos ortamlarından hoşlanır. Zira beslenme metotlarından biri de bu tür usullerdir.

Elbette Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacak. Trump’u da aklı selime davet edecek. Artık ne kadar akıllı bu da soru işareti. Zaten aklını yeterince kullanabilse, tahrif edilen Tevrat’la amel etmeyip. İslam’ı kabul ederek Kuran-ı Kerim’e tabi olurdu.

Bunların dedesi olan, Firavun  da elinde bulundurduğu maddi imkanlara güvenerek kendisini Tanrı ilan edip, insanlara zulüm etmeye devam etmiştir. Ancak sonu hüsran olmuştur. Kızıldeniz’de Musa (A.S.)’ı yok etmek isterken kendisini imha etmiştir.

 Rabbim bunlara da hidayet nasip etsin, ıslah olmazlarsa da Kahhar ismiyle helak etsin diye dua ediyoruz.

Müslümanlar sağ duyulu davranıp, tahriklere kapılmamalıdır. Bunların amaçları da kargaşa çıkarmaktır. Bunlara fırsat ve imkan vermemiz gerekiyor. Zira geçmişte bu hususta bir çok ağır bedel ödenmiştir. 

Bu hususta devlet yetkililerimiz ve muhalefet liderleri de  yüksek sesle gereken söylemleri yerine getiriyor.

Sessiz kalmayacağız ama taşkınlıkta yapmayacağız. Sabırlı olacağız, yılmayacağız, birlikteliğimizi muhafaza edeceğiz. Unutmayalım ki zalimlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bundan sonrada böyle olacak hiç şüphe yok.

Rabbimiz Ankebut Suresi 39. Ayetin de Firavun’un akıbetini bize şöylece ifade eder;    

 “Karun'u, Firavun'u ve Haman'ı da yok ettik. And olsun ki Musa kendilerine belgelerle gelmişti de onlar yeryüzünde büyüklük taslamışlardı. Oysa azabımızdan kurtulamazlardı.”

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR