Samet Sözgen

Samet Sözgen

İçinizdeki düşmanlarla Yüzleşmek: Cesaret ve Korku

İçinizdeki düşmanlarla Yüzleşmek: Cesaret ve Korku

Cesaretle doğmadık, ama korkuyla da doğmadık. Belki de bazı korkularımız kendi deneyimlerimizden, birinin size anlattıklarından, gazetelerde, kitaplarda okuduklarınızdan, televizyonda veya sosyal medyada gördüklerinizden kaynaklanıyor.

**

Sabahın ikisinde şehrin kötü bir yerinde tek başına yürümek gibi bazı korkular geçerlidir.

Ancak bir kez bu durumdan kaçınmayı öğrendiğinizde, bundan korkarak yaşamanıza gerek kalmayacak.

**

Korkular, en temel olanlar bile, hırslarımızı tamamen yok edebilir. Korku serveti yok edebilir. Korku ilişkileri yok edebilir.

**

Korku, kontrol edilmezse hayatımızı mahvedebilir. Korku, içimizde gizlenen birçok düşmandan biridir. Size içeriden karşılaştığımız diğer düşmanlardandan bahsedeyim.

**

Sizi yok etmeden önce yok etmeniz gereken ilk düşman kayıtsızlıktır.

Karşılaştığımız ikinci düşman kararsızlıktır . Kararsızlık, fırsat ve girişim hırsızıdır. Daha iyi bir gelecek için şansınızı çalacak.
**

İçerideki üçüncü düşman ise şüphedir . Elbette, sağlıklı şüphecilik için yer var. Her şeye inanamayız neticede. Ama aynı zamanda şüphenin kontrolü ele geçirmesine de izin veremezsin.

**

Birçok insan geçmişten şüphe eder, gelecekten şüphe eder, birbirinden şüphe eder, hükümetten şüphe eder, olasılıklardan şüphe ve fırsatlardan şüphe eder.

**

Düşmanla savaş yapın. Korkularınızla ​​savaşın. Sizi engelleyen, hedeflerinizden ve hayallerinizden alıkoyan şeylerle savaşmak için cesaretinizi toplayın. Hayatınızda, istediğiniz şeylerin ve olmak istediğiniz kişinin peşinde koşarken cesur olun.

*+

İşte o zaman büyük koz sizin elinize geçmiş oluyor. İç düşmanlarınıza karşı 1 – 0 öne geçip kazanma ihtimalinizi daha da yüksek bir konuma getirmiş oluyorsunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR