Elif Eken

Elif Eken

Hikmetinden sual olunmaz 

Hikmetinden sual olunmaz 

Olmuyorsa olmuyordur vardır Allah'ın bir bildiği, isyan etme sakın sonradan anlarsın senin için yapılan iyiliği. 

Kimi zaman çok ister çok dileriz, fakat kabul olmadı zannederiz dualarımızı. Oysa bu dünyada kabul buyurulmayan  dualarımız ahirete saklanmıştır. Nasıl güzel değil mi? Kabul olmadı zannederiz ama bizi ahirette bekler. 

**

Demek ki bu dünya için hayrımız olmayacak bir akıbettir. İstemek  çok istemek ısrarla Rabbinin kapısını çalmak gerekir. Ben geldim Rabbim gene ben geldim senden başka kapısını ısrarla çalacağım yüzsüzlük edip ısrarla isteyeceğim kimsem yok. 

**

Sen varsın ve bu aciz kuluna yetersin bilirim. Benim için hayır olacak her şeyi bana bu dünyada nasip edersin, edersin de acaba ben karşılığını nasıl öderim aciz kulunuz ya işte bize bunun çözümünü de anlatmışsın Yüce Kur'an'da. Namaz kılmamız senin için en büyük teşekkür ümüz güzel Allah'ım günde beş vakit senin kapını çalmak, Rabbim senin için hazırlandım, aklandım paklandım abdestimi aldım ve huzuruna geldim diyebilmektir teşekkürün diğer bir adı da. Öyleyse ne yaparsak yapalım nasıl yaşarsak yaşayalım her “ Niyet ettim Allah'ım ” diye başlayan cümlelerimiz de yüce gönüllü yerin ve göğün yaratıcısı bizi  koşulsuz  sualsiz huzuruna kabul ediyor da bu insanlar nasıl ve neye göre hüküm veriyor. Gelin bir düşünelim. Biz insanlar için suizan çok kolay gelir. 

**

Oysa ;

Ey iman edenler zandan çok kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı İşte bundan tiksindiniz Allah'a karşı gelmekten sakının Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir çok merhamet edendir. Hucurat 49/12 

**

Bir  Müslüman diğer Müslüman  kardeşi hakkında iyi niyet beslenmek zorundadır. Zira bu dinimizin gereğidir. Ayrıca fitnenin defi böyle bir  tutumu gerekli kılmaktadır. Birbirimizin  hakkında iyi düşünmeli ve birbirimize güvenmeliyiz, hayatımızdaki negatif düşünceleri pozitife çevirmeyi başardığımız takdirde mutlu olma oranımız yüzde 90 artmaktadır.

**

Çünkü pozitif düşündükçe pozitif  yaşamaya başlıyoruz. Önce beynimize ve sonrasında ise kalbimize hükmü edebiliyor ve bolca dopamin hormonu salgılamaya başlıyoruz. İyi hissetmek bu kadar kolaysa neden kötülüğü tercih ediyoruz hiç anlamış değilim. 

**

Dünya fani ölüm ani. Öyle ya da böyle bir gün kapımız ansızın çalacak, müslüman uyanık olur öyle ise o günü hazır beklemek gerekir. 

Her an amelimiz den sual olacakmışçasına yaşamak ve yaşatmak... 

Elif Eken

Yaşam Koçu – Profesyonel Öğrenci Koçu 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR