Muammer Çelik

Muammer Çelik

HAYIRLISI OLSUN

HAYIRLISI OLSUN

Ben bu yazıyı yazıp hazırladığım da ( 14. 05. 2023 pazar akşamı saat 22:30) seçim sonuçları daha henüz tam sonuçlanmamıştı. Ancak görünen o ki; seçimler ikinci tura kalacak gibi gözüküyor.

***

Neyse kim kazanırsa kazansın ya da ikinci tura kim kalırsa kalsın bize hayırlı olsun demek düşer. Gerçekten ama gerçekten her şeyin hayırlısını istemeliyiz. Bu yaşa kadar ne seçimler gördük geçirdik, bazen hayır gibi gördüğümüz işlerin şer olarak neticelendi gibi, bazen şer gibi gördüğümüzü nice sonuçların da hayırla neticelendiğine şahit olduk. Tabi bu her zaman da böyle olmaz. Bu tip farklı sonuçların çıkması nadir olaylardır.

Milletin tercihine-milli iradeye- saygı duymak zorundayız. Millet böyle istiyorsa, ya da milletin çoğunluğu bir şey istiyorsa (ki kısmen istişareye benzer.) veya kimi istiyorsa ona itiraz etmeye hakkımız yoktur. Çünkü biz savaş yapmıyoruz. Bizi yönetecek insanı; çoğunluğun isteğine bağlı olarak seçiyoruz. Savaş olsa onun kuralları farklıdır.

***

Zaten ülkemizde de bütün korkularımıza rağmen, ya da endişelerimize rağmen çok huzurlu bir seçim dönemi geçirdik. İnşallah ikinci turda böyle kavgasız-gürültüsüz sakin geçer, mutlu bir sonuca ulaşılır.

***

Bir diğer nokta da seçimi, seçim sürecini artık geride bırakmak gerekir. Aynı tartışmaları, aynı manipülasyon hareketlerde bulunmayı bırakıp; ikinci turda olsa birinci turda olsa herkes işine gücüne bakması lazımdır. İkinci tura kalırsa; iki hafta içinde ve sonrası bir curcuna daha yaşanacak. Zaten ülkemizde eğitim öğretim her olaydan etkileniyor. Durmadan tatil yapılıp eğitim öğretim süreci her zaman zarar görüyor, buna gerek yok.

***

Ayrıca ekonomik faaliyetler ister küçük ölçekli veya bireysel ölçekli işletmeler olsun isterse büyük ölçekli fabrikalar olsun herkes işinin başında olup üretimi arttıracak çalışmaları yapmaları gerekir.

***

Ben ara-sıra Belçika’ya imamlık yapmaya gidiyorum. Orada şöyle bir olay yaşandı. Ben de üç aylık bir dilimde bu olaya şahit oldum. Belçika’da Başbakan istifa etti. İki yıl ülke Başbakansız, Başbakan olmadan kendi kendine idare etti. Hiç de bir sıkıntı yaşanmadı. Yani adamların devlet yapısı mükemmel bir biçimde kurumsallaşmış.

***

Şimdi bizde ise başkan olmazsa yürüyemeyiz, oturamayız, yazı yazamayız, konuşamayız...Vs. gibi bir algı ve olgu oluşturuluyor, bu yanlış. Acilen kurumsallaşmayı en üst seviyede tesis edip uygulamalıyız.

***

Neyse, her şeyin hayırlısını versin Cenabı Allah! İnşallah bundan sonraki günlerimiz, aylarımız, yıllarımız daha güzel olur. Tarihteki şanlı günlerimize döneriz Allah’ın izniyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR