Hayatın İçinden Kısa Kısa - 171

BİR AYET VE BİR HADİSLE KADINLARIMIZA NE İKAZ EDİLDİ

Cenabı Hak Azhab Suresi 59. Ayeti Kerimede mealen; ” Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemeleri için daha uygundur. Şüphesiz ki Allah (cc) çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir.

Rabbimiz, kadın ve kızlarımız için hangi kıyafetin uygun olduğunu rahmetinden bildirdi. Onların incitilmelerine razı olmadı. Buna uymayıp, bildiği gibi giyinenleri de Peygamberimiz (sav) bir Hadisi Şerifinde şöyle uyardılar; ” Giyinmiş oldukları halde çıplak görünen, başkalarını da kendi gibi giyinmeye zorlayan, başları deve hörgücüne benzeyen kadınlar cennete giremezler. Hatta onun çok uzaktan duyulan kokusunu dahi alamazlar.” (Müslim)

Yukarıdaki Ayet ve Hadis dikkatlice okununca bize verilen mesaj, hanımlarınız dikkatli giyinsinler. Ar ve hayalarını korusunlar. Aksi halde örtülü olamazlar.

Bu emre uymak, Müslüman hanım ve kızlarımızın dikkatli olması içindir. Bunu bir kere daha hatırlattık. Hiçbir kadınımızın ve kızımızın Cennet dışında kalmasına gönlümüz razı olmaz.

Cadde ve sokaklardaki görüntüler, fevkalade üzücü. Her geçen gün de açılma moda haline gelmiş, süratle kötüye doğru gitmektedir. Kuranı Kerim ve Sünnet göz ardı edilmekte. Sonuçta da ahlaki yozlaşma, meşru olmayan ilişkiler artmaktadır. Bu hal başımıza gelecek belaları, açık olarak davet ediyor. Toplumumuzun her ferdi, bu konu üzerinde dönüp tekrar tekrar düşünmelidir.

İslam kadının nasıl bir anne, nasıl bir eş olacağını, nasıl giyineceğini, yabancılardan değil kendi dinimizden ve medeniyetimizden öğrenmeli. Örnek almamız gereken, sayısız hanım Sahabiler dururken, batının rezil, sefil, ne idüğü belirsiz, sözüm ona starlarından alınacak bir örnek yoktur.

En-Nisa suresi 69. Ayette mealen Rabbimiz; ” Kim Allah (cc) ve Resulüne (sav) itaat ederse, işte onlar Allah’ın (cc) kendilerine nimet verdiği Peygamberler, Sıddiklar, Şehitler ve Salihlerle beraberdir.

Emir gayet açık. Tarafını seçmek sana ait. Erkekler, eşlerinden sorumlu olduklarını unutmamalı. Geniş bilgi, fıkıh kitaplarımızda anlatılmıştır. Son günlerde, acip gördüğümüz bir başka örtü türü de başı örtülü, kot pantolonlu pervasızca caddeleri dolduran sözüm ona, ilahiyatçı öğrencilerdir. Büyüklerimiz diyorlardı ki cadde ve sokaklar ateş. İnsanlar yanıyor. Yandığından haberi yok. Nefsin ve şeytanın şerrinden Rabbimiz hepimizi korusun. Âmin.

Hoşça kalın. Allah’a (cc) emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veysel Candan Arşivi

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 170

26 Temmuz 2026 Pazar 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 169

25 Temmuz 2026 Cumartesi 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 168

24 Temmuz 2026 Cuma 10:12

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 167

23 Temmuz 2026 Perşembe 10:12

Hayatın İçinden Kısa Kısa-166

22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:21

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 165

21 Temmuz 2026 Salı 11:30

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 164

20 Temmuz 2026 Pazartesi 11:20

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 163

19 Temmuz 2026 Pazar 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 162

18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa- 161

17 Temmuz 2026 Cuma 10:38