Muammer Çelik

Muammer Çelik

Hasbünallah

Hasbünallah

Allah'a iman ettikten sonra Allah'ı sıfatları ve diğer isimleriyle birlikte tanıyıp hepsine birden topluca en ufak bir şüphe duymadan ve de eksik bırakmadan kabul edip iman edilmelidir. Yoksa Allah'ın var ve bir olduğuna inandığı halde Allah'ın diğer sıfatlarına mesela “Hayyul Kayyum” ( Allah için uyuma, ölme, yorulma veya büyüklüğüne sınır koyma, her şeye, her saniye yetişme, yanında Kaim olma, onunla olma vb...) oluşuna ve diğer sıfatlarına da inanmadan Allah inancı olmaz.

***

Hele hele “gazaba uğramış” Yahudilerin ve “dalalete düşmüş” Hristiyanların yanlış Allah inancı gibi insanı küfre götüren bir Rabb inancı olamaz olmamalıdır.

***

Neyse, biz kendimize, Müslümanlara bakacak olursak; Bizler, bize Kur'an'ın öğrettiği, Peygamberimiz (S.A.V.)’in haber verdiği şekilde Allah inancına sahip olup bütün isim ve sıfatlarıyla birlikte tevekkül ve istiane'nin sadece Allah'a yapılacağına yakîn olarak inanırız. Tevekkül, tamamen Allah'a güvenmektir. İstiane ise; Allah'a sığınıp ondan yardım istemektir. Hasbinallahu ve nimel vekil: Allah bizim için ne güzel bir vekildir.

***

  • Yağmur ve kar yağmıyor, dualarımız kabul olmuyor; hasbinallahu ve nimel vekil.

  • Ülkemiz borç ve faiz yükünün altında inim inim inliyor, dünyanın en düşük parasına sahibiz. Hasbinallah

  • Ülke insanının akıl almaz garip ve çirkin hatta iğrenç ilişkilerini deşifre etmekten zevk alan televizyon ve İnternet programları arttıkça artıyor. Allahümme sabirin Hasbinallah

  • Yine akşam haberlerinin %95'i hırsızlık adam öldürme, gasp, toplu kavgalar, öldürmeler, trafik kazaları, %2'si kedi köpek haberi (havuz medyasının kasıtlı haberleri), %3'ü de dünya haberleri. Hasbinallah

  • Dış Dünya etrafımızı kuşatıyor, beş paralık Yunanistan bize kafa tutuyor, içeride de huzursuzluk artıyor. Hasbinallah

  • İsrail Filistin’lileri tüketip gider. Hasbinallah

  • ABD-PKK güneyimizi işgal ediyor, çevremizde de ailemizde de saygı sevgi ve huzur yok. Hasbinallah

Her şeye rağmen “Elhamdülillahi âlâ külli hâl”. Bizim bu dualarımız yalandan ve olmamasına bir dua değildir. Bu tevekkülle ilgili dualar bütün peygamberlerin yaptığı bir duadır. Mesela; Yakup (A.S.) şöyle diyordu: “... Artık bana güzel bir sabır gerekiyor. Bu anlattıklarınıza karşılık yardımına sığınacak ancak Allah’tır.” İbrahim (A.S.) ateşe atılırken Allah'a tevekkül etmiştir. Müminler, kâfirlerin Ordu topladıklarını işitince Allah'a tevekkül etmişler ve imanları kuvvetlenmiştir... Kur'an'da 43 yerde tevekkül kelimesi geçmektedir.

***

Biz de Allah'a sonsuz tevekkül ediyor, inanıyor ve ümitliyiz Cenabı Allah bizim imanımıza İslam’ımıza ve takvamıza göre bir çıkış yolu verecektir inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR