Muammer Çelik

Muammer Çelik

FARK (El Firak-ı Beynel Firak)

FARK (El Firak-ı Beynel Firak)

Tam adı: Er Firak-ı Beynel Firak veya Fırkatin-naciye minhüm" olan Abdül Kahir Bağdadi'nin yazmış olduğu kitabın adıdır. Ethem Ruhi Fığlalı tarafından Türkçeye çevrilmiş güzel bir eser olup; Kurtuluşa Eren Fırka ile diğerlerini açıklamak ve aralarındakigörüş farklarını göstermek maksadıyla kaleme alınmıştır. Resulüllah (sav)’in 73 Fırka hadisini açıklamak, onun üzerinde derin analizler yapmak üzere bu kitabı yazmıştır. Ben de bu kitabın sadece o güzel isminden etkilenerek aşağıdaki yazımı kaleme aldım.

**

Allah'a inanmak ayrı; inanıyormuş gibi yapmak (gözükmek) ayrıdır.Allah'a teslim olmak ayrı; (haşa) Allah’ı teslim almaya kalkmak ayrıdır. Allah'a inanıp onun emirlerini yerine getirmek ayrı; Allah'a inandığı halde hiç emirlerini yerine getirmemek ayrıdır.

**

Resulüllah(sav)’i sevip onun gibi cihat etmek ayrı; sözde Resulüllah (sav)’in aşkı için zikir yapıp, ilahiler söyleyip para kazanmak, şaklabanlık yapmak ayrıdır.

**

Resulüllah (sav)’inki gibi antlaşma yapmak ayrı; haram olan, tehlikeli olan antlaşma yapmak ayrıdır.

**

Kur’an'a uyup onun emirlerini yapıp, yasaklarından kaçınan ayrıdır, Kur'an ayetlerinden(satarak) para kazanmaya çalışanlar ayrıdır.

**

Müslüman olmak, Müslümanlığınhakkını vermek ayrı; Müslümangibi görünüp ama ona uymamak ayrıdır.

**

Müslümanlara yardımcı olup güzel nasihatte bulunmak ayrı; zalimler (gavurlar) gibi Müslümanlarıdövmek (coplamak) ayrıdır.

**

Mazlum Müslümanlara arka çıkıp sahiplenen mü'min ayrıdır; “Zaten onlar şöyleydi” diye HEMEN SATAN zavallı Müslüman kişiler ayrıdır.

**

Çıkış yolu aramak ayrı; yoldan çıkmak ayrıdır.  Küfrü (batılı) İslam için kullanmak ayrı; küfrün (batılın) hizmetine girip kullanılmak ayrıdır.

**

Allah'a inanarak Allah'ın Kur'an'ını okuyup ne yapılması gerektiğini ondan çıkarıp anlamak ayrı; bir kişinin (cahilin) ağzına bakarak herkese düşman kesilmek ayrıdır. Devleti Allah için yönetmek, idare etmek ayrıdır; devletin malını çar-çur etmek ayrıdır.

**

Saldırgan karaktersizleri hayra kullanmak ya da böylelerini hiç bir yere sokmamak ayrıdır; halkı ezmek için  onları halkın üzerine salıp ısırttırmak ayrıdır.F abrika yapmak ayrı bir şey; fabrikaları satmak ayrı bir şeydir.

**

Erken davranıp, uyanık olup ilklerden olarak meseleyi hemen anlayıp karşı çıkmak ayrıdır; geç davranıp 20 yıl sonra; iş işten geçtikten sonra ayıkmak ayrıdır.

Müslüman’a cop vuran eller kırılsın, bu zulmü savunan diller kurusun. Rabbim ölüm gelip çatmadan evvel uyanıp tövbe eden kullarından eylesin!.. amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR