Elif Eken

Elif Eken

EVLİLİK VE AİLE

EVLİLİK VE AİLE

“Evlilik =Mucize” Diyorum ben.

Neden mi?

Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünnetidir. Erkeği ve kadını haramdan korur ve haramdan uzaklaştırır. Bizde Elhamdülillah çok şanslıyız ki İslam alemi ve Türk Milleti olarak istatistiklerin yüzde 80'inde sağlıklı evlilikler görülmekte.

Evlilik demek güllük gülistanlık bir hayat demek değildir. Bir yemeğin nasıl tuzu biberi eksik az olur ise evliliğin de iniş ve çıkışları olmaz mı? Zaman zaman mutsuzluklara, iniş ve çıkışlara yer vermek gerekir birbirimizin kıymetini varlığını daha iyi anlayabilmemiz için.

Evlilik kararı almadan önce nelere dikkat etmeliyiz hususu çok önemlidir aslında. Bir bir düşünmeli ve karşılıklı konuşulmalıdır. Örneğin ;

1-Benim açımdan eş olmanın ne anlama geldiği konuşulmalı.

- Evlilik kararı alacağımız kişiyle konuşurken karşımıza değil yanımıza almalıyız.

Yan yana olunduğu zaman hayat yolculuğuna olan konsantremizde artmış olur.

Karşımıza değil de yanımıza aldığımız zaman üstte çıkma, altta kalmama, ezmeye çalışma, kusur arama gibi reflekslerimiz de çalışmamış olur.

Gençlerde istediği kişiye elde etmek, onunla evlenmek hayatının en büyük amacı olabiliyor. Oysa gerçek şu ki hiçbir insanla evlenmek, onu elde etmek hayatının amacı olamaz olmamalı da. Her iki tarafın da bir amacı yolculuk planları olmayınca ne mi oluyor;

Büyük İskender'in büyük konuşmasını yaptıktan sonra içeriye girince o içine düştüğü psikolojik boşluk, o amaçsızlığa düşüyorlar işte. Peki, şimdi ne yapacağız diyorlar ve başlıyorlar sorunlar hata bulmalı çekememezlikle sebepsiz yere kavgalar İşte bunun için eşler birbirlerinin karşısında değil yanında olmalıdırlar.

2- İleride yaşanılacak anlaşmazlıklar;

Biz seninle bu hayat boyunca hiç tartışmayacağız diyebilir miyiz? Hayır, elbette tartışacağımız zamanlar olacak. İşte bu zamanlarda empati yapmalıyız ki bizim için farklı olan bir konuyu bile daha çabuk kabul edelim ve ortada tartışılacak bir şey kalmasın. Tabii ki fikir ayrılıklarına düşülecek. Ancak, bu zemini sevgi ve saygı üzerine kurarsak zemin sağlam olur ve daha akıllı sağlıklı bir ilişki devam ettirmiş oluruz.

 3- Evlilik yıllarında eşler arası fikir uyumu;

 Hayata bakış açısı çok önemlidir. İnsan anne ve babasını seçemiyor elbette. Bazen dezavantajlı şeyler yaşanabilir. Fakat sonrasına baktığımızda iyi bir eş seçimi ile yaşanılan dezavantajları avantaja çevirebiliyoruz. İnsan ilk gençlik yıllarında birey olma yolunda kendisini fark etmesinde de çok önemli bir süreçtir evlilik. Evlilik Kurumu ne kadar sağlıklı ise senin birey olma yoluna da bir o kadar iyi gelecek.

Hayatımızda bazı sabitlerimizin vardır. Bazen evlenecek gençler bu sabit terimi göremiyor ya da fark edemiyor olabilirler. İşte burada devreye aileler girmelidirler ve gençleri bu konuda uyarmalılar. Evlilik uyumunda en önemlisi hayat sabitlerimizdir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR