Elif Eken

Elif Eken

Cinsiyet Eşitliği

Cinsiyet Eşitliği

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak diye bir terim girdi bundan yıllar evvel hayatımıza.  

Acaba ne demekti ya da bizden nasıl bir beklentileri vardı?

Bu konu ile yıllar boyunca Türk halkı olarak kadın ve erkek arasındaki eşitlikten bahsedildiğini zannettik. Oysa onların yok etmek istedikleri daha büyük hedefleri vardı. Tabii ki öncelikle kulağımıza alıştıracaklardı. Başardılar kulaklarımız çok da güzel alıştı cinsiyet eşitliği cümlesine.

Artık sıra cinsiyetsizleştirmeye gelmişti. Herkes bu konuda özgür olmalıydı. Erkeklikten sıkılınca kadınlığa kadınlıktan sıkılınca erkekliğe geçebilmelilerdi insan diye bahsettiğimiz şeytani varlıklar.

İlk hedef çocuklardı. Temelden yetiştirmek onlar için daha kolay olacaktı. Subliminal mesajlar olarak çizgi filmlere yerleştirdiler yavruların beyinlerini yıkamaya başladılar hop sonra bir cümle daha attılar ortaya oyuncakların cinsiyetleri olmaz diye. Oysa olur oyuncakların, eşyaların, giysilerin cinsiyeti olur.

Rabbim kız çocuğuna annelik fıtratını yerleştirmiş daha şefkatli yaratmış daha evcil daha naif daha kırılgan yaratmış. Erkek çocuğunu ise daha baskın daha korkusuz daha cesur yaratmış.

Kız çocuğu bebeğini bir anne şefkati ile sallarken erkek çocuğu ise elinde silahı ile ülkeyi koruyan, bekleyen bir asker oyunları oynamaz mı? O zaman her şeyin bir cinsiyeti var demek ki. O güzel Gökkuşağımızı da almadılar mı elimizden. Biz çocukken yağmur sonrası gökkuşağı çıkacak diye mutluluktan havalara uçardık şimdilerde ise evlatlarımızı uzak tutmaya çalışıyoruz. Her resmimizde bir gökkuşağı çizerdik mutlaka. Ne mümkün o muhteşem 7 rengi bir araya getirerek gökyüzünde görünmesini sağlamak. İlahi güç işte ben yerde ve gökte her yerdeyim diyor bize.

Biz aileler olarak uyanık olmak zorundayız doğru ve yanlışı tek tek anlatmalıyız. Kıyafet seçimlerinden tutun da saç şekillerine kadar her şeye dikkat etmeliyiz. Mesela giydirmeyin erkek çocuğunuza çiçekli giysiler, uzatmayın oğullarınızın saçını. Erkek adam tıraş olur deyin iyi bir rol model olun siz değerli babalar oğullarınıza.

Kızlarınıza pantolon giydirmeyin mesela. Bak bu ne güzel bir elbise ne de güzel olur efil efil deyin. Saçların uzasın çok yaraşıyor deyin. Kız çocuklarınıza küçük topuklu terlikler alın evin içinde giymeleri için. Ya da helal daire içerisinde süslemelerine izin verin, izin verin ki kaybolmakta olan bir neslin elinden tutabilelim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR