Muammer Çelik

Muammer Çelik

Zor zamanlarımıza öğütler

Zor zamanlarımıza öğütler

Muhterem arkadaşlarım ve sevgili dava kardeşlerim!Böyle zor zamanlarda bir mü'min olarak, dava sahibi biri olarak birbirimize Hak' ı ve sabrı tavsiye etmemiz gerekir. Sizinle biraz hasbihal etmeyi arzuladım. Yanlış yapmaktan ve yanlış anlaşılmaktan Allah’a sığınırım. Sizler hepiniz benden daha çok hürmet ve saygıya layık insanlarsınız. Lafın gereği ben alttaki yazıları yazıyorum. Buradaki yerimiz gereği ve bir de fazla sıkmamak üzere yüzlerce maddeden ancak yedi-sekiz maddeyle derdimi anlatmaya çalışacağım.

Kardeşlerim! Allah’a iman konusunda canı gönülden, yüreği Allah aşkı ile yanan kullar sınıfına girmeye çalışın. Allah, Allah dediğiniz zaman mermeri çatlatacak, buzları eritip sel olup akacak,  dağları değil çeliği delecek bir aşk ile Allah deyin ve inanın. İman esaslarının tümüne, eksiksiz ve yakin bir iman ile inanın.

Ey imanları kaya gibi, mermer gibi sağlam ve kuvvetli imana sahip olan mü’min kardeşlerim! “onların (zalimlerin) hileleri dağları yerinden oynatacak bile olsa…” Allah bize yeter, o ne güzel vekildir, diyerek dimdik ayakta duranlardan olun.

  Dava kardeşlerim! Bizim bugünkü yanlış işlerde (özellikle ekonomik krizde) hiç bir sorumluluğumuz yok; üstelik sürekli uyardığımız için hakarete uğradık. Ancak kurunun yanımda yaşta yanıyor maalesef. Şimdide şeytnın bile aklına gelmeyen hilelerin ve tuzakların peşindeler. Ama zaman herşeyin ilacıdır, bekleyip göreceğiz. Bekleyince göreceksiniz ki; hak-batıl, iyi-kötü, kar-zarar, kazanan-kaybeden,(sonuca göre) mutlu olan-hüsrana uğrayan belli olup ortaya çıkacaktır. Ancak Allah ve resulünün “acele edin” dediği konularda acele edin. Namaz kılmada acele edin, vakit çıkmasın. Hayır-hasenat ve yardım işlerinde acele edin, insanlar ölmeden veya telef olmadan yetişin. Tövbede acele edin, ölüm gelip vakit dolmadan. Defin işlerinde acele edin fitne olmadan. Evlendirme işlerinde acele edin gençler kötülüklere bulaşmadan.

Ey cihat eri mü’min kardeşlerim! Geçici dünya saltanatlarına aldanmayın. Bugün var, yarın yok, bu dünyanın her şeyi geçicidir. Var gibi, çok gibi derken bakarsın yok gibi olur. Ebedi olan, hiç yok olmayacak olan “hailidiyne fiyha” “orada her şey ebedidir, sonsuzdur.” Ebedilik evi olan ahiret yurduna ahiret azığı hazırlayalım.

Kardeşlerim, siz görevlerinizi yapınız! Görevinizi, vazifenizi(farz, vacip, sünnet, müstehap) sorumlu olduğunuz işlerinizi tam yapın. Sonuç Allah’ın istediği biçimde olacak/olur. Siz vazifenizi hakkıyla yaptıktan sonra; her olan şeyde bir hayır vardır. Hak vermemişse bir hayır vardır, vermişse bir hayır vardır. Haram olan, yasak olanlardan da aslandan kaçar gibi kaçın. Hele-hele kebaire denilen Allah’ın affetmeyeceği büyük günahlardan (şirk, zina, adam öldürme, faiz, içki, kumar, gasp) sakının. Bunları yapan ve yaptıranların yanından bile geçmeyin.

Kardeşlerim, bol-bol okuyun! Kur’an okuyun, meal ve tefsir okuyun. Diğer kitapları, gazeteleri de okuyun, okumaktan korkmayın-bıkmayın. Ama güzel güzel kıyaslama yapın. Kur’an ve hadisler ölçeğinde fikirleri yazıları ölçün.

Kardeşlerim, dinlemeyi de bilin! Dinlemekten de korkmayın. Ancak dinlediklerinizi de zıttı ile, muhalifi ile tartarak ölçün. Sözü kesmeden; güzelce dinleyin ve sonra sözün güzeline uyun. Sorun sormaktan çekinmeyin. “(Allah) eğer bilmiyorsanız bilene (ehline) sorun.” Buyuruyor. Yahudilerin sorduğu gibi boş, laf olsun diye değil, sahabe efendilerimizin sorduğu gibi sorun. Yanlış duyduğunuz veya yanlış anladığınız bir şeyi ona-buna değil de direk kendine sorup gerçeği öğrenin. Ama uzakta olup, mümkün olmazsa duyanlara sorabilirsiniz. Kardeşlerim, cihadı terk etmeyin! Yılmayın, bıkkınlık göstermeyin. Üşenerek cihat yapmayın, koşa-koşa, güle- oynaya cihat yapın. Aşk ve şevkle, heyecanla çalışıp, cehdi-gayret gösterin. Cenabı Allah Ali İmran Suresi 179. Ayetinde: “… Ve Allah sizi gaybı bilen isanlar yapacak değildir…” buyuruyor. Bu uzun ayetin devamında: “… O halde(siz) Allah’a ve peygamberine iman edin…” buyuruyor. Selam olsun kendisi ve insanlık için çalışan tüm mücahitlere.

Aziz dava kardeşlerim! Biz hepimiz kardeşiz. Bu ekonimik krizde birbirimizin elinden tutmalı, bir ekmeğin yarısını kardeşlerimizle paylaşmayı bilmeliyiz. Hiçbir zaman ebedi zulüm olmaz. "Allah müminleri karanlıklardan aydınlığa çıkaracaktır." sonunda direnenler ve sabredenler kazanacaktır. Allah hepimize sabretmeyi nasip etsin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR