Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Yüzde 90’ı hava

Yüzde 90’ı hava

Konyaspor hafta sonunda müthiş bir galibiyet aldı. Alınan bu galibiyet 3 puandan daha fazlası camia için.

Yıllardır İstanbul Hegemonyasına kafa tutan Anadolu futbolundaki direniş ateşini yakan Konyaspor bu sezon ‘Anadolu Hükümdarı’ unvanının hakkını sonuna kadar veriyor..

Sadece radyo ve televizyonun olduğu internet kelimesi bilinmezken, sosyal medya isminin akla hayale gelmediği zamanlarda başladı bu İstanbul takımlarının reklamı.

Radyo ve televizyonun hayata etkisinden dolayı toplum olarak ne izledik, ne dinledik ister istemez o yöne evriliyorduk. O zamanlarda kanımıza zerk edilmiş fubolun sadece İstanbul’dan ibaret olduğu zehri.

Ancak ülkedeki futbol izleyicisi bu zehri yavaş yavaş kırmaya başladı. İstanbul medyası hala bu zehri zerk etmeye çalışsa da artık çok fazla etkili olduğunu düşünmüyorum.

Bence artık İstanbul Hegemonyası kendi çalıp kendi oynuyor.

Dışarıdan bakıldığında renkli ve içi dolu bir yapı (eskiden güzel görünen), artık toplumun bir çoğu tarafından cips ambalajı(yüzde 90’ı hava) olduğu çok rahat anlaşılıyor.

Konyaspor maçı öncesinde kendilerini büyük göstermek için kıçını yırtan ve algı oluşturmaya çalışan İstanbul medyası Anadolu Hükümdarı’nın takımlarına futbol dersi verdikten sonra arkalarına bile bakmadan ortadan kayboldular

Niye söyledim bunları biliyor musunuz dostlar ?

Çünkü basın toplasında, hafta içinde yaygara koparan büyüklük naraları atan üstün futbol bilgileri ile mangalda kül bırakmayan İstanbul yerel medyasından kimse yoktu.

Soruları Konya spor basını sordu gururla.

Diyeceğim o ki sevgili dostlar, şehrinizin bir takımı var ise sağın solun reklamına bakarak, renkli tanıtımlara aldanarak, popülerliğine kanarak İstanbul’un peşine düşmeyin.

Maçtan sonra Fenerbahçe ardına bile bakmadan İstanbul’a gitti Amma Konyaspor ve Konyalılar burada kaldı.

Söyleyeceklerim bu kadar

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR