Ebubekir Mücevher

Ebubekir Mücevher

Yerinde Say’mak

Yerinde Say’mak

Kendi kulağına küpe takan adamı taşlayıp, (….) Kazık sokan adamları alkışlayan bir toplumuz. Can YÜCEL
Durumu beyin dumurluğu olan, zihinsel aforizmalar içinde, kendi aklını aforoz etmiş, bir patavatsız PİYONİST ülkenin gündemini ve bütün sorunları geride bırakarak ön planda kamuoyunu, oymakta ve oyalamaktadır.
Ağzı ile beyni arasında büyük bir kanalizasyon hattı taşıyan. Hareketlerini ve davranışlarını hakaretlerle bezeyen bir şahsiyetin, şahsi yetileri ve becerileri ile bu ülkeyi temsil eden bir sanatçı olması da ayrıca içler acısı bir durum.
Dili, giyim ve kuşamı değiştirilmiş bir toplumun. Sanat ve sanatçı anlayışı da değişmiştir. Bu değişim sürecinde meydana çıkan ne olduğu belirsiz bir sürü cibilliyetsiz ve ciddiyetsiz sanat ve sanatçı türemiştir.
Ve kanaatimce, Darwin’in söylediği evrim teorisindeki, “Maymundan Gelen İnsanlar” bu kişilerdir.
Bu kişilerin densizliklerine ve dengesizliklerine tepki koymak ve ciddiye bile almamak gerekiyor ki öyle yapacağım.
Yazının bu kısmından itibaren bu FAZIL’ı Materyal SAY’acağım.
Ve sizlere soruyorum….!
1-) “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Türkiye’nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek.” diyen bir Cumhurbaşkanı mı? İslam düşmanlığı yapmaktadır. Yoksa FAZIL SAY mı?
2-) Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül açıkladı: “Irak savaşında ABD, İncirlik’i kullandı ve buradan 4 bin 990 sorti gerçekleştirdi.” Diyen bir Vecdi GÖNÜL mü? İslam düşmanlığı yapmaktadır. Yoksa FAZIL SAY mı?
3-) “Küresel sorunlarla mücadelede dünyanın ABD’ye ihtiyacı olduğunu; Türkiye ile ABD’nin temel hedeflerinin örtüştüğünü” söyleyen Başbakan mı, FAZIL SAY mı?
    4-) 4928 No.lu ve 15.07.2003 tarihli Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da ‘cami’ kelimesi ‘ibadethane’ olarak değiştirilerek apartman kiliselerinin önündeki yasal engel kaldırıldı. (25173 sayılı Resmi Gazete - Yayın tarihi: 19 Temmuz 2003 Cumartesi) Bu yasaya el kaldıranlar mı? FAZIL SAY mı?
5-) Antalya’da Dinler Bahçesi açıp. “Yahudi karşıtlığı utanç verici bir akıl hastalığının tezahürüdür, katliamla sonuçlanan bir sapkınlıktır” demesi yetmeyip. “Türkiye’de 30’a yakın etnik grup ve 4 hak dine mensup herkesi kucaklıyoruz” diyen. “Allah katında din İslam’dır” (Âli İmran, 19) ayetini unutan bir Başbakan mı? FAZIL SAY mı?
6-) “Ayasofya turizme açılmış, tekrar camiye çevirelim demek gereksiz bir polemik.” diyen.  Kadir TOPBAŞ mı? FAZIL SAY mı?
7-) Başörtüsünü sorun sayanların sayısı yüzde bir buçuktur. Halk hangi konuların öncelikle çözülmesini istiyorsa biz hükümet olarak bu sorunlara odaklandık. Bizim gündemimizde halkın sadece yüzde 1,5'inin gündeminde olan bir konu öncelikli olarak yoktur. Olması siyaseten de yanlıştır.” diyen M.Ali Şahin mi? FAZIL SAY mı?
9-) Rotaryanlara “Siz veren elsiniz, öpülecek elsiniz” dedi. Rotary rozeti takan Arınç, plaketini 2430. bölge Guvernörü’nün elinden alan. Bülent ARINÇ mı? FAZIL SAY mı?
Takdir hakkı sizindir…! Düşünce hürriyeti diye bir esaret varken bunu iyi kullanın…!Kanımıza ve inancımıza dokunan söylemlere tepkilerimiz çığ gibi büyürken. Suskun kaldığımız o kadar aymazlık var ki, bunların farkında olmamız gerekiyor.
“Problemlerin küçükleri ile uğraştığınızda, büyük problemler sizi yok etmeye başlamıştır.” (E.Mücevher)
Dikkatinize …!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ebubekir Mücevher Arşivi
SON YAZILAR