Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Yaptıkları, Yapacakları İle Övündüler

Yaptıkları, Yapacakları İle Övündüler

Başlıktaki övünme kelimesini tuhaf karşılamayalım. Her ne kadar Atasözlerimizde “Sen değil işin övünsün” demekle insanların kendini övmesi yerine yapılan işin övünmesini hatırlatsa da…

Yıllar önce tek parti döneminde böyle övünmelere gerek kalmadığından karşılaşılmasa da…

Çok partili siyaset de yerini bulamamakta. Çünkü siyasi partiler ve siyasiler arasında kendini anlatabilmek için yaptıkları ve yapacakları ile övünmeleri normal olmakta.

Normal olmayan, önceki yazımda da vurguladığım gibi birbirleri ile kardeşlik içinde mücadele yerine, çamur atma siyaseti yolunu tutmaları.

***

Geçtiğimiz günlerde Meram Belediye Başkanı Sayın Refik Tuzcuoğlu’nun “Hizmet Dolu Beş Yıl” ile başlayıp, sırasıyla Konya Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Adem Esen’in “Gülümseyen Şehir”, Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli’nin “Tanıtım” ve son kez de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek’in “Hizmetle dolu Beş Altın Yıl” ile adlandırılan toplantıların davetine icabetle dinledik gördük yapılan ve yapılacak hizmetleri.

Bu köşede teferruatı anlatma imkânı yok. Birleştikleri önemli nokta. Yıllarca yapılanların tümünden fazla hizmet yaptıklarını gerek söylev gerekse grafiklerle vurgulamaları.

İyi güzel de. Önemli bir noktaya değinmek isterim

Evveliyatı ikide bir ortaya sürmede yanlışlıkları var.

Dedeniz yamalı elbise giyer Bulgur Pilavı, Kuru Fasulye, Mercimek ile kış gününü geçirir, çocuklar ancak kristal veya boyalı peynir şekeri görebilir, çikolatanın kendini değil adını bile bilmezdi.

Şimdi yaz günü gibi sebzeli yemek yiyip envai şekilde çikolata vb.li şekerlemeleri çocuklarımız kıyasıya tadıyor.

Demek istediğim o günler belediyelerin gelirleri yok denecekten başlayıp yavaş yavaş gayretle ilerlemişlerdi.

Bakın belediyenin bina yapacak parası yoktu ki. Konya’nın güzel görüntüsü olup yıkılan rahmetli Yusuf Şar, konağını hediye etmiş yıllarca belediye binası olarak kullanılmıştı.

Şimdi ki belediyeler Rahmetli Özal’a dua etsin. Emlak ve diğer vergilerle satılan arsa ve değerler ile zenginleşince kendileri mevcutları beğenmeyip saraylar yapıyorlar.

1950’li yıllarda yeni yatırımlar yapmak için belediye tapulu Buğday Pazarı’nı satmayı kararlaştıran, demokrasi seçimi ile ilk Başkan olan “Asfaltçı Başkan” lakabını alan rahmetli Rüştü Özal’ın bu kararı karşısın da. Konya ayağa kalkmış durdurmuştu. Şimdileri ses bile çıkaran yok katrilyonluk satışlara.

Ya yurdun dört köşesinde satılanlar… Onlar şu anda konum değil…

Dün, bir sağlık ocağı, geçit, yeni cadde vb. açmaya para bulamıyordu ki yapabilsin.

Şimdi bunları kat kat üstte yapacak bütçeyi buluyorlar ki yapabiliyorlar.

Bu yönde değil de parası varken, belediye hizmetlerinden çok bir şeyler bahanesi ile yurt içi beş yıldızlıları bırakın yurt dışı faydası olamayacak tanıtımlar, heyetli toplantı ve seyahatler, manasız, faydasız işlemlere para harcaması yapanların hareketi ile karşılaştırabilmeliyiz.

Elbette, belediyelerin asıl halka faydalı kontrollü hizmetler yanında.

Bütçe el verdikçe sağlık ocağı, hastane, pazar yerleri, kültür hizmetleri ve bilhassa imar düzenleme ve trafiği kolaylaştıracak caddeler açmak köprülü köprüsüz geçitler yapmak, fakir, yaşlı ve hasta insanlara bırakın yiyecek yardımı, onların yaşamını rahat hale getirmek vazifemiz değil mi?

Bunları yapmakla kalmayıp hükümetin bakanlıklarınca yapılması gereken ama yapılmayan işlemlerden çok faydalı olanları, cesaretle atılımları ile yapan belediyelerimiz de var.

Örnek; Konya çevre dağlarında gelebilecek yağmur sularının zarar vermemesi için engelleme ve sudan istifade için yapılan kanal set vb. işlemi. Selçuklu Belediyesi’nce programlanıp bütçesi karşılanan ve Büyükşehir Belediyesi ile KOSKİ’nin de ilgisi olan işlem.

Kültür Bakanlığı’nca yapılması gereken ama yıllarca sürünceme de kalan Mevlana Kültür Merkezi’nin tamamlanıp hizmete açılması.

Burada milletlerarası topluluklarla çeşitli etkinlikler yapılarak kardeşlik havasının da yaratılması.

Daha çok misaller var ama bakın bir şeyler söyleyeceğim derken yapılan toplantılarda açıklanan hizmetlere köşede yer kalmadı.

İleriki yazımda değinir beraber okuruz inşallah.

***

Mevlid Kandilinizi tebrik eder, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, sağlık ve esenlik içinde yaşam dilerim… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR