Sabit Horasan

Sabit Horasan

TSYD toplantısı

TSYD toplantısı

Konya, sporda yoğun  bir dönem geçiriyor..

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın destekleriyle, Konya’da organize edilen spor etkinliklerinin ardı arkası kesilmiyor.

Elbette ki yatırımlarda devam ediyor.. Konya bu dönemde de yeni spor alanlarının kazanılmasında öncü olacaktır.

Yeni  stadın temeli de yakın bir zamanda atılacak.

Sporda, hafta sonunda en büyük etkinlik ise, TSYD Genel Merkez yönetim kurulu toplantısının Konya’da yapılması oldu..

Mayıs ayında gerçekleştirilen olağan genel kurulda göreve getirilen Naci Arkan başkanlığında ki genel merkez yönetim kurulu, sağ olsunlar büyük bir özveri göstererek, kilometrelerce yolu katederek Konya’ya geldiler. İlk toplantılarını Konya’da yaptılar ve Konya’yı görme olanağı buldular.

Konya şubesi olarak, elimizden geldiğince Konya konukseverliğini göstermeye çalıştık. Bunda azda olsa başarılı olduysak mutluluk duyarız.

TSYD zor bir dönemden geçiyor.

Özellikle son 3 yıldır bunun bilinci içerisindeydik.

Yapılanlar, yapılmayanlar ortadaydı.

Türkiye’de önemli bir yeri olan, Dünya standartlarında Derneğin bu sıkıntılı dönemden kurtarılması içini herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyordu..

Nitekim, Mayıs ayı içerisinde İstanbul’da gerçekleştirilen olağan  genel kurulda, her delege üzerine düşeni yerine getirdi ve TSYD’de görev değişikliğine gidildi..

Bu bir yerde bayrak yarışıdır. Bir yönetim bırakacak, diğerleri alacak. Önemli olan hizmet etmek ve alınan bayrağı daha üst seviyelere taşımaktır.

TSYD’de iki dönem başkanlık yapan Esat Yılmaer’den bayrağı, büyük bir özveriyle, inançla, hizmet aşkıyla devralan Naci Arkan ve ekibinin başarılı olacağına gönülden inanıyoruz. Ama, işlerinin zor olduğunu da çok iyi biliyoruz.

Yaklaşık 45 gün kadar önce göreve gelen Naci Arkan başkanlığındaki TSYD genel merkez yönetimi, Konya şubesi başkan ve yöneticilerinin istekleri doğrultusunda ilk toplantısını Konya’da yaptı..

Bunun Konya sporu, Mevlana diyarı Konya şehri ve Konya basını için önemi çok büyüktür..

TSYD yönetimi, Trabzon’dan sonra bir Anadolu şehrinde toplanma özverisini gösterdi.

Konya toplantısı, bir başlangıç olarak kabul edildi ve bundan sonraki yönetim kurulu toplantılarının da bir başka şube veya Türkiye’nin bir başka şehrinde yapılması kabul gördü. 

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkez yönetim kurulunun Konya’da toplanmasında bizlere bir çok kişi ve dostlar yardımcı oldular, destek verdiler..

Öncelikle, toplantının Konya’da gerçekleştirilmesini sağlayan TSYD genel başkanı Naci Arkan, büyük özveriyle Konya’ya gelerek bizlerle birlikte olan yönetim kurulu üyeleri ve Konya spor basının en yakın dostu, bizlere yalnız bırakmayan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve ekibine, Konyaspor ve Şekerspor kulüp başkanları Ahmet Şan ve Yavuz Erence,  Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türk sporuna yaptıkları başarılı hizmetlerle Konya’nın gururu olan Tekvando ve Halter Federasyonları başkanları Metin  Şahin ve Hasan Akkuş, Sille Kültür evini bizlere tahsis eden Selçuklu Belediyesi, Mevlana müzesi yetkilileri ile Mobilyacılar Odası başkanı Mehmet Günbaş, bizlere omuz veren Çiçek turizm işletmesi sahibi Okay Tıngır, Bera oteli ve Havzan etli pide yetkililerine teşekkür ederiz.

Temennimiz, bu tür toplantıların devam etmesidir. TSYD Konya şubesi olarak böyle organizelere her zaman hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR