Telef Olma

Mümin; Allah'ın yeryüzündeki gerçek halifesi ve Allah'ın dininin yaşatıcısı ve yaşayanıdır. Mümin-Müslüman kişi, yaşadığı sürece dünya hayatında Allah'la beraber (Bismillah= Allah'ın adı ile) bir hayat yaşadığı gibi, ölünce de “İnnalillah; veinna ileyhi raciun” yine o beraber olduğu Rabbine döneceğine İnanır ve döner de inşallah.

Zaten bu dünyada göz açıp kapayıncaya kadar nefsine uymayan, Allah'tan uzak kalmayan; muttaki mümin kul, Rabbine döner ve rahmet-i Rahmana kavuşur. Biz bu dünyada yaşamaya devam eden Müslümanlar da arkasından rahmet okuruz. Telef söz konusu olamaz.

Ancaak, Allah’la peygamberle, dinle, imanla arası pek iyi olmayan insanlar ki; bazen Onlar insan olmaktan çıkıp hayvan gibidirler. Belki daha da aşağıdırlar. Bu tip insanlar binlerce tavuğun bir hastalıkla kırılıp telef olduğu gibi telef olup giderler. Hatta bu telef olan insanlardan bir çoğu zavallı olup Haktan, hakikatten, peygamberden, dinin- İslam'ın o ulvi güzelliklerinden tam bir haberdar olmadan, ama kimseye de zulmetmeden kaybolup giderler. (Bu konuda ne kadar sorumluluğumuz var bilemiyorum.)

Fakat zulüm; zalim, facir, azgın kişiler gerçek şu ki; (adı ne olursa olsun: Haccac, Ahmet, Mehmet...vb.) onlar tarihin çöplüğünde yerini alan güruhtur. Kur’an-ı Kerim'in genel din anlatımı ve insanları uyarma metodu olarak şöyle bir ilahi sıra takip edilir: Allah'ın muradı, isteği hükmü ayetlerle bildirilir. (Emirler ve yasaklar=helaller- haramlar) Ondan sonra bu emre uyanların Cennetle ve nimetleri ile mükafatlandırılacağı anlatılır. Bundan sonra uymayanların cehenneme atılacakları anlatılır. Evet bundan sonra da buna uymayıp, Allah'a yalan söyleyen, münafıklık yapan, zalimlik yapan, kavimlerin nasıl helak (telef) olup gittikleri haber verilir.

Taa Adem (as)’ın, Nuh (as)ın kavminden başlayıp; Ad Semud, Lût kavimleri; Firavun, Nemrut Ebu Cehil...vs. hepsi tek-tek sayılır ve yeri geldikçe misal verilir.

Ömrüm süresince, yaşayıp gördüğüm (İsim vermeden; “ Kimdir bu?” oyunu şeklinde; özelliklerini vererek belirteyim.) kişilerin nasıl telef olup gittiklerini gördüm.

Allah düşmanı, cami, cemaat, namaz, ezan düşmanı, sakal, başörtüsü, Kur'an, Müslüman düşmanı ne sağır’ ların ve etrafının telef olup gittiğini gördük.

Bin tane İslam-Kur'an düşmanlığının tek birini kaldırır gibi yapıp; ABD uşaklığı ile milletin evladını kırdıran birinin telef olup gittiğini gördük.

Ondan sonra gelen ve hep Müslümanları istismar eden, köyünün ismiyle bile istismar eden Mason olmaktan kaçınmayan gocunmayan koca mason da telef oldu. Bir de şortla gezen emperyalistlerin sömürü aracı youro- Dolar’ı ülkemize sokan meyhane aşığının da bugün esameleri okunmuyor, telef olup gittiler. Hele-hele “Siyasi hayatıma mal olsa da bu İHL’leri kapatan 8 yıllık kesintisizi çıkaracağım.” Diyen de telef olup gitti. Arkalarından rahmet te okunmuyor. onları destekleyen Nurcular, Süleymancılar, tarikatçılar da telef oldular.

Evet darısı İsrail dostu, Müslüman düşmanı, yalancı Filistinli mazlum, mağdur Müslümanların seyircisi; zalimleri Allah kahretsin. “Sekiz yetmez 12 olsun” diyenleri de Allah telef etsin. Filistinliler ölüyor da onlar Ölmeyecek mi? Firavun Enver Sedat şimdi nerede? Netekim Pş. diğerleri şimdi nerede?..

Allah’ın izniyle kimse bizi kandıramaz. Bizi kandırsa, Allah'ı kandıramaz.

“Teveffeni Müslimen ve elhîknî bissalihîn” Müslüman olarak canımı al ve beni salihlerin arasına kat. (Allah'ım!..)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muammer Çelik Arşivi

Kalp Gözü Körleşirse

20 Temmuz 2026 Pazartesi 15:19

Suçlama Saikleri

13 Temmuz 2026 Pazartesi 14:06

Müfteri

06 Temmuz 2026 Pazartesi 15:35

Ankara NATO Zırvası

29 Haziran 2026 Pazartesi 16:52

Ülke(miz) Gündemi

22 Haziran 2026 Pazartesi 13:23

Muhacir

15 Haziran 2026 Pazartesi 14:44

Bu CHP Ne Olacak?

08 Haziran 2026 Pazartesi 16:16

Dünya Değirmeni

01 Haziran 2026 Pazartesi 14:28

Kurban Et!

25 Mayıs 2026 Pazartesi 13:42

Velâ Takrabû

18 Mayıs 2026 Pazartesi 15:28